29 Ekim 2021 Cuma

Son bilmem kaç kornerin hepsi gol olmadı, istatistik daha derin


Galatasaray'da bir dönem, topa en yakın olan futbolcu, o duran topu kullanır ve sonuç alamazdı. Bir dönem de duran topu hangi futbolcu kullansa, mutlaka sonuç alırdık. Bazı dönemler atıcı sorun oldu, bazı dönemler de o duran topu kimin kullanacağı. Bugüne bakınca, atıcı problemi olduğunu düşünmüyorum. İyi ayaklar var ve vuruş kalitelerine bakınca, duran topları, özellikle de kornerleri iyi kullanabiliyorlar. Sorun tamamen organizasyon kaynaklı.

Yine bir dönem, sürekli duran toplardan gol yerdik. 4. Fatih Terim döneminin başlamasıyla, duran toplardan gol yemez olduk. Bugünlerde ise, duran toplardan yine gol yemeye başladık. Hücumdaki sıkıntı, savunmaya da yansıyor gibi. İçeride caydırıcı kafacıların yokluğundan mıdır bilmem de, yerleşim hataları olabiliyor. Futbolcuların çoğu da fizik olarak kısa kalabiliyor. Muslera faktörünü de ekleyince, o tarafta da çökmek üzereyiz.

Bu sezon ligde 67 tane korner kullanmışız ve 1. durumdayız. 67 kornerden çıkarılan gol sayısı ise 0. Son bilmem kaç kornerin hepsi gol olmadı, istatistik daha derin. Sadece korner değil, tüm duran toplarda aynı sıkıntı var. Bu sezon Hatayspor maçında atılan gol var da, o da rakibin hatası. 67 kornerden 0 gol çıkması, Galatasaray gibi bir takım adına kabul edilemez. Duran toplar günümüzde o kadar değerli ki. Oyunun sıkıştığı, hücumun işlemediği anların can simidi. Çoğu takım maçları duran toplarla çözer oldu.

Beşiktaş maçında 2-1 geriye düştükten sonra baskı kurmaya çalıştın ve o ara su gibi duran top şansı yakaladın. Hiçbirinde etkili olamadığın için, saha geri dönüşü olmadı. 90+'da dahi, o kadar fazla duran top şansı yakaladın ki. Rakibi zorlayamadın, etkili olamadın. Bu net bir "çalışma" sorunudur. Atıcın var yani, o konuda sorun yok. Organizasyon oluşturman ve bu işi çözmen gerekiyor. Ligde, özellikle kapalı savunmaları açmakta sorun yaşarken, duran top etkinin de olmaması seni zayıf kılıyor.

6 yorum:

  1. Abi takım boyu çok kısa o yüzden kornerden gol atma işi bizim için zor bi durum bu yüzden istatistik daha da artabilir çok da önemli değil bana kalırsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organizasyon üretmek adına bahane değil. Nelsson'u, Alpaslan'ı, duran toplarda iyi kafacı adamlar.

      Sil
  2. içeriye balon gibi gelen ortaları anca drogba filan gol yapar.

    YanıtlaSil
  3. Her kornerde en az 4-5 farklı kombinasyona sahip olmalı bunlari da çok iyi tatbik etmeliyiz. Yoksa boşa gider. 15 veya 10 kornerden bir gol çıkarmak bile işimizi çok rahatlatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organizasyon üretmen, çalışman lazım. Bak, Trabzonspor maçı duran topta çözdü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir