29 Ekim 2021 Cuma

Ya Morutan ile hücum, ya da Emre Kılınç ile bağlantı


Emre Kılınç, geçen sezonun en önemli kazanımlarından biriydi. Orta sahanın sol içinde verdiği performans bence değerliydi. Sonrasında forma şansı azalmaya başladı. Nedenini ben de bilmiyorum. Orta sahanın, sol içinde performansını beğeniyor ve değerli buluyordum. Topu öne taşıyabilmesi, topsuz koşuları, savunma arkasına sarkabilmesi, hareketliliği, ön alan presi değerliydi. Gedson Fernandes yükselmeye başladıkça, Emre Kılınç kenara geldi diyelim.

Bu sezon ise daha çok "kanat" olarak kullanıldı. Geçen sezon kanat olarak kullanıldığında, bu seviye için yetersiz gibi kalıyordu. Bu sezon kanat oynadığında ise, performansı biraz daha iyiydi. Trabzonspor deplasmanı mesela, ön alan baskısını iyi yapıp, fırsatçılığını konuşturmuştu. Şu an ise yine alternatif konumunda ve çok fazla forma şansı buluyor diyemeyiz. Ben hala onu kanattan ziyade, orta sahanın sol içinde görme taraftarıyım.

Orta sahada, bağlantıda sorun yaşıyorken, sol ayaklı olması itibarıyla da, Emre Kılınç değerli bir alternatif. Oraya bir bağlantı transferi şart da, şu gün adına elinde çok fazla opsiyon yok. Ya Morutan'ı oraya çekeceksin ve hücum diyeceksin, ya da Emre Kılınç bağlantıyı sağlamaya çalışacak. Yine ön alan baskısı, topu taşıyabilmesi, presi üzerinde duracağız. Taylan Antalyalı için formsuz derken, oynadığı maçlar üzerinden bu yorumu yaptık. Emre Kılınç'ı ise pek göremedik ki, form yorumu yapalım.

İhtiyaç da varken, tekrar hatırlamak lazım. Berkan Kutlu 6'ya çekilsin, Emre Kılınç'la da 8 numaralarda, sol içi dolduralım. Bu iyi bir alternatif. Fatih Hoca ise, Emre Kılınç'a pek dönmez oldu. Son 15 - 20 dakikalar adına kullanmaktan ziyade, önünü açmalı diye düşünüyorum. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'yla ligde çift 6 gibi oynamaktansa, 8 numara adına 2 tane opsiyonun var. Ya Morutan ile hücum, ya da Emre Kılınç ile bağlantı.

6 yorum:

  1. Neden forma sayısı azaldı sebebini ben sana söyleyeyim çünkü bir üst modelini aldık. Evet Cica.. Yetenekleri, oyun tarzları benzer ancak Cica daha bir oranın oyuncusu, oyun görüşü, pasları vs daha iyi, daha olgun bir oyuncu. Nasıl Taylan Berkan biraz rol olarak çakışıyorsa Emre ile Cica da çakışır eminim. Bu sezon bence kanatta maçına göre değerlendirebilir 11de de yedekte de sırıtmayacak biri Emre. Ama hem ortada hem kanatta önünde çok oyuncu var, neden forma giymiyor diye soramıyorum ben kendime Emreyi sevmeme rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon Cicaldau yoktu ama, geçen sezonun son dönemi de hiç şans bulamadı gibi bir şey. Bu yıl anlarım da, bağlantı açısından bakınca yine çok alternatif yok.

      Sil
  2. önemli bir oyuncu ayrıca çok yönlü olması da elimizi kuvvetlendiriyor. Formayı bulduğunda da kötü performansı az. Kenarda unutulacak oyuncu değil bence de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha sık kullanmak gerekiyor. Fazla unuttuk sanki.

      Sil
  3. Emre kılıç geçen sezon Antalya maçında kırmızı kart sonrası pek düşünülmedi.Ben de formsuz Taylan yerine Emre Cicaldau ve Berkan ortasahasının oynamasından yanayım.Hatta Ömer de düşünülebilir.Sol iç performansı sol bek performansına göre çok daha iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüldü, ondan sonra da çok oynadı. Sanki, Ankaragücü deplasmanı kaçan boş kale golde kalındı, sonrası yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir