2 Kasım 2021 Salı

Amir Hadziahmetovic & Galatasaray, tertemiz verilen katkıların hastasıyım


Ocak ayında, orta saha hamlesini kesin olarak bekliyoruz. Beklerken de, 6 mı yoksa 8 numara mı olmalı üzerinden tartışıyorduk. Kimi 6 diyor, kimi 8. Benim beklentim, Gedson Fernandes tarzı bir bağlantı oyuncusuydu. Hatta herkes gibi, direkt olarak Gedson Fernandes'i düşünüyordum. Yeni bir kiralama ya da olmadık bonservislere Galatasaray çıkamaz. Bonservisli transferlerde, gençleşme, gelecek adına oynamak da olmazsa olmazı. Yurt dışı ağını yaz döneminde konuştuk da, Türkiye'yi de atlamamak lazım.

Konyaspor forması giyen ve sezonun en istikrarlı isimlerinden olan Amir Hadziahmetovic'in adı Galatasaray'la anılmış. Kulübünün 5 milyon avro istediği, Galatasaray'ın da bu rakamı düşürmeye çalıştığı yazılıyor. Söz konusu Anadolu'dan gelecek bir yabancı olunca, ön yargı doğal olarak oluşuyor. Etiketi geçti iş artık, Avrupa'dan gelsin de ne olursa olsun mantığı oluştu. İyi futbolcu, iyi futbolcudur. Konyaspor bu dönemde oldukça başarılı ve Amir Hadziahmetovic da takımın belki de en iyisi. Kötü maçına pek denk gelmeyeceğimiz isimlerden.

Bu sezon 6 numara gibi oynasa da, geçmiş dönemde biraz daha 8 numara gibiydi. İlhan Palut'un dokunuşlarından diyelim, Amir Hadziahmetovic'i 6 numaraya çekti ve müthiş katkı alıyor. Fatih Terim'in Taylan Antalyalı'ya dokunuşu gibi. Amir Hadziahmetovic da ağırlıklı olarak pas özelliğiyle öne çıkan ama oyunun 2 yönünü iyi oynayan, takım bir görev adamı. Berkan Kutlu enerjisiyle, Taylan Antalyalı biraz daha defansif aksiyonuyla öne çıkıyor. Amir Hadziahmetovic'de ise hepsinden var.

Uzun yıllardır Konyaspor forması giymekte ve yaşı henüz 24. İstikrarının altını ısrarla çizeceğiz. Bu sezon ise, bambaşka bir seviyeye erişti. Galatasaray - Konyaspor maçında yediğimiz baskıyı kolay kolay unutamam. Orta sahamız zor anlar yaşarken, Amir Hadziahmetovic'in etkisi oldukça yüksekti. Bu tarz bir isim için konuşulan rakamları doğal buluyorum, piyasa bu. İşini yapacak, görev adamı olacak ve tertemiz performans verecek futbolcuları da seviyorum.

Bosna Milli Takım'ının da banko futbolcusu. Biz almasak, bu paralara Avrupa yapacak zaten. Berkan Kutlu için söylediklerim onun için de geçerli. Galatasaray'da 6 numarada kullanılır, oyunu geriden kurma sıkıntısına da ciddi anlamda fayda sağlar. Oyunun 2 yönünde de katkısı var, enerjik, daha kontrollü ve nerede duracağını iyi bilen bir futbolcu. Bağlantı beklerken, 6 numara gelmiş olacak ama tarz itibarıyla da ihtiyacımız var.

10 yorum:

  1. Super 6 ile GALATASARAY bambaşka bir takım olur..
    (yedeği de planlanmalı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ver para, alsınlar süper 6. FM değil hayat :)

      Sil
    2. GALATASARAY yönetimi planlayacaktır. Buralarda yönetici olmak eksiği gidermek demektir.Şimdiye kadar çok büyük para harcamadan takım kurdurlar ve iyi iş çıkardılar ..Bundan sonrada çözebilirler görünüyor.

      Sil
    3. Süper 6 için hangi plan :)

      Sil
  2. Melo, Fernando tipi ısıran saldırgan fizikli ve ayağı temiz bir 6 numara hep isteğimiz. Amir bu isteklerimize cevap verebilir mi merak konusu. Ama oynadığı futbolu ben de beğeniyorum gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Ben 6 numara icin Assuncao'da israr ederdim. Daha 2 mac oynadi sadece

    YanıtlaSil
  4. tecrübeli, yetenekli, lider bi 6 no'ya bu takımın çok ihtiyacı var. elneny olabilir. tabi maliyetine bakmak lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir