10 Kasım 2021 Çarşamba

Andrea Bertolacci & Galatasaray, gol sayısından öte olan oyun içi katkısı


Her "orta saha" konusu açıldığında söylediğim gibi, o pozisyona mutlaka 1 isim transfer edilecek. O isim de 6 numara olmanın dışına çıktı ve bir 8 numara olacak. 8 numaranın ne tarz bir profilde olacağı ise ayrı tartışma konusu. Bağlantı mı olacak, biraz daha hücumu mu tatlı olacak, genç mi yoksa tecrübeli mi olacak. Sorulacak çok soru var yani. Genç isimleri transfer etmemiz kaynaklı, düşüncemiz o noktada olsa da, tecrübeli bir hamle de beni şaşırtmaz.

Karagümrük, Süper Lig'e çıktığından bu yana, düşüşte görülen ama tecrübeli birçok yabancıyı transfer etti. O isimleri de genelde ayağa kaldırıyorlar. Bazı isimler, Farioli sonrası daha da yükseldi. Bertolacci de onlardan biri. Özellikle de bu sezon gösterdiği performansla ön planda ve sezon sonunda sözleşmesi biteceği için de, iş biraz "fırsat" boyutuna ulaştı. Hedefte şampiyonluk varsa ki var, 1-2 tane bu tarz tecrübeli dokunuş gelebilir.

Bertolacci, orta sahanın merkezinde oynuyor ve oyunun 2 yönünü iyi oynayan bir isim. Teknik kapasitesi, oyun aklı oldukça yüksek ve bu sezon da "gol" etkisiyle ön planda. 8 maçta 7 golü var ve merkez orta sahanın ulaştığı bu rakam oldukça etkileyici. Galatasaray'ın set oyunu oturmadı, gol etkisi düşük derken, bu profilde futbolcu eksikliğinin de etkisi var. Cicaldau belki bu profilde de, orta sahada yalnız ve oyunun 2 yönünü tek başına oynamaya çalışırken, tabelayı unutmuş oluyor.

Bertolacci tarzı bir ismi oraya ekleyebilirsek, merkezden gelecek skor etkisi de yükselmiş olacak. Bertolacci'nin ciddi de bir şut opsiyonu var ve tecrübesini değerli buluyorum. Genç yapı içinde de, bu tarz ne yapacağını daha iyi bilen isimlerin katkısı olacaktır. Yeri gelir 6'ya çeker ve geriden oyun kurdurursun. Yeri gelir 10'a kaydırırsın, 8 oynadığında ise zaten hem bağlantı olabilir, hem oyunun 2 yönünü oynayacak. Oyun içi katkısı yüksek, bu da çok değerli. Aynı gol istikrarıyla devam eder mi bilmem de, Cicaldau'ya nefes aldıracağı kesin.

4 yorum:

  1. Pas oyununda bizi rahatlatacak bir isim daha eklenmeli oraya kesinlikle. Ayrıca sürekli geçiş oyunu oynuyoruz fakat hücumda bu noktada da bir ezberimiz yok. buna da çözüm bulunmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem pas oyununu rahatlatır, hem de skor etkisi eli çok rahatlatır.

      Sil
  2. olacaksa gedson olsun

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir