15 Kasım 2021 Pazartesi

Barış Alper Yılmaz'ı da Fatih Terim'e yazacağız


Milli Takım kadroları daima eleştirilmiştir, eleştirilmeye de devam edecektir. Bu konuda herkesin farklı bir bakış açısı var. Kimi en formda futbolcuları görmek ister, kimi de gençleşip, geleceğe odaklanmayı. Kuntz Hoca'nın da düşüncesi "gençleşmek" üzerine diyelim. Cengiz Ünder'in sakatlığında, Barış Alper Yılmaz tercihi bunu gösterdi. Serdar Gürler, bence de formayı giymeyi fazlasıyla hak etti, çağrılan da o olmalıydı ama tepkisini "Barış Alper Yılmaz" üzerinden göstermesi yakışmadı.

Barış Alper Yılmaz da müthiş bir hikaye. Geçen sezon, Keçiörengücü forması giyiyordu, U21 futbolcusuydu ama kısa zamanda böyle bir aşama kaydedeceğini de kimse beklemiyordu. Galatasaray'a transferine mutlu olmuştum, blog'da da beğenimi "transferi öncesinde" dile getiriyordum. Yine de, benim de beklediğimden çok daha erken aşama kaydetmesi. Rotasyon içine direkt dahil oldu ve kendini kanıtladı diye düşünüyorum.

Kerem Aktürkoğlu'nun forma giymesi bir süre almıştı. Formayı aldığında da bir daha bırakmadı. Barış Alper Yılmaz ise direkt rotasyona dahil oldu, Randers maçında efsane performansla turu getiren isimlerden oldu. Lokomotiv Moskova deplasmanında ilk 11'deydi, ligde de rotasyon içinde. Şimdi de A Milli Takım ve ilk maçından 11'i gördü. Fatih Terim'e yazar yani, bir genci daha Milli Takım'a hazırlamış oldu.

Cebelitarık karşısında iyi de performans gösterdiğini düşünüyorum. Heyecanı var, bu da çok doğaldır. Bitirme noktasında eksik kaldı diyelim. 2-3 tane net pozisyonun içindeydi ve iyi bitiremedi. Golle, hatta gollerle başlayabilirdi. Yine de hareketliliği, mücadelesi, fizik gücüyle birlikte takımı hücumda etkin kılan isimlerin başındaydı. Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu da derken, Fatih Hoca'nın Milli Takım'ın geleceğine attığı imzanın önünde tekrar saygıyla eğiliyorum.

Bir de Barış Alper Yılmaz adına, sağ kanat oynamamalı eleştirileri var. Sol kanatta daha rahat edebilir de, bu seviyelerde tutunmak adına, sağ kanatta da oynayabilmeli. Hatta yarın bambaşka bir pozisyonda dahi izleyebilmeliyiz. Solda Kerem Aktürkoğlu var, şu an önüne geçmesi imkansız. Zaten bunun için, topla ilişkisini, bitirebilme kalitesini yükseltmesi lazım. Şu an sağ kanatta, biraz daha hareket ve mücadele unsuru diyelim. Fiziğiyle ön planda. Fiziğini de, teknik beceriyle biraz daha süslediğinde potansiyeli çok daha parlayacak.

4 yorum:

  1. Barış'ı beğenirim ama ilk maçın heyecanıyla eli ayağına dolandı ve takımda bence sırıttı. Kanattan çok, forvete evrilmesini bekliyorum, çünkü fiziği ve sürati yaşına göre üst düzey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğal ama :) 2 3 kez net pozisyon imkanı oldu. Bitirebilse, başka bir şey konuşurduk.

      Sil
  2. Ben kesinlikle serdar gürler yerine barışın çağırılmasını doğru buluyorum, serdar mücadele gücü düşük ama gol asist anlamında iyi seviyede barış ise mücadele gücü yüksek ama gol asisti yok hocada taktik anlamında bir cevap verdi ayrıca aralarında 10 yaş var ve bu barışa bu sezonu iyi değerlendir seviye atlamana yardımcı olacağım 2022 dünya kupası hayal değil mesajıdır ve inanılmaz bir mptivasyon kaynağıdır. Barışın daha iyi maçlarını gs da gören birisi olarak bence milli maçta iyi değildi istatistiklerine açıp bakmadın ama çokta iyi olmadığını düşünüyorum ama bu eleştirilecek bir konu değil ki böyle kazanılacak bu çocuk. Son olarak sağ ayaklı kanat forvetin sağda oynaması solda oynamasından çok çok daha kolaydır. Sağda topu sağına alıp çizgiyi kullanması ve pas ortayı güçlü ayağıyla atması daha kolaydır ama solda ters ayağını kullanma sıklığı artar ve çizgiyi kullanıp dikine gitmesi yine daha zor olur, barış daha sağda bile telnik anlamda sıkıntı çekerken solda bu daha çok olur fatih hocanında 1-2 denemeden sonra barışı hep sağda kullanmasını çok mantıklı ve doğru buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuntz Hoca, geleceği düşünerek hareket etmek istiyor belli ki. Karara saygı duydum. Barış Alper Yılmaz için ise, sadece kat ederek oynaması bu seviyede tutunması için yeterli olmaz. Sağda devam edip, işin mücadele, fizik tarafında farkını ortaya koymalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir