9 Kasım 2021 Salı

Baştan yazayım, Fatih Terim'e yazar


Cengiz Ünder, sakatlığı nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkartıldı ve yerine Barış Alper Yılmaz dahil edildi. Böylelikle, Milli Takım'da yer alan Galatasaraylı futbolcu sayısı 5'e yükseldi. Baştan yazayım, Fatih Terim'e yazar. Kerem Aktürkoğlu'nu sadece 1 yıl içinde, 3. Lig'den aldı ve Milli Takım seviyesine yükseltti. Berkan Kutlu, yine bu dönem ilk kez Milli Takım forması giydi. Barış Alper Yılmaz da, geçen yıl 1. Lig'de oynarken, birkaç ay içinde A Milli Takım seviyesine yükseldi. Taylan Antalyalı ve Halil Dervişoğlu için de benzer şeyler söyleyebilirim.

Barış Alper Yılmaz'ın bu kadar erken A Milli Takım düzeyine geleceğini beklemiyordum. Beklediğimden çok daha kısa zamanda, Galatasaray ana rotasyonunda yerini alsa da, Milli Takım rotasyonuna da dahil olacak olması değerli. Kerem Aktürkoğlu'nu rotasyona dahil etmek için biraz beklemişti hoca. Barış Alper Yılmaz'a ise direkt olarak şans verdi ve futbolcunun gelişimi devam etmekte. 

Şu an çalışkanlığı ve hareketliliğini konuşuyoruz. Yarın skor etkisini de konuşmaya başlayınca, komple bir paketten bahsedeceğiz ve futbolcunun değeri daha da yükselecek. Cengiz Ünder'e gelince, Marsilya günleri iyi geçiyor olsa da, sakatlık etkisi yine baş gösterdi. Sürekli sakatlanıyor ve bu durum da onun potansiyelini tam anlamıyla yansıtamamasına sebep. Eğer sakatlığı uzunsa, Galatasaray karşısında da yok demek. Payet ve Cengiz Ünder'siz Marsilya karşısında, şansımız epey artacaktır.

Barış Alper Yılmaz'ın ilk etapta Milli Takım'da süre alması zor. Cengiz Ünder yerine Abdulkadir Ömür oynar ki, o da çok formda. Barış Alper Yılmaz da gelecek düşünülerek kadroya dahil edilmiştir. Serdar Gürler gibi bu seviyeyi hak eden bir isim olduğunu ben de düşünüyorum. Burada biraz geleceğin takımı düşünülüyor gibi, genç isimler ağırlıklı devam ediyoruz. Bu hamleden dolayı mutlu oldum, umarım gerisi gelir.

6 yorum:

  1. 3-5-2 de çok iyi bir kanat bek olurdu. Böyle oynayan bir takıma giderse kesin denenir.

    YanıtlaSil
  2. Yazında da değinmişsin bende barışın süre alacağını ve milli takım seviyesinde olduğunu düşünmüyorum ama kendisi için inanılmaz bir motivasyon kaynağı. Hocanın serdar yerine barış tericihide aralarında 10 yaş oşması sebebiyle mantıklı barışa seni takip ediyorum mesajı veriyor böylece. Barış fizikli ve cüssesine göre gayet hızlı kolay değil süper lig seviyesine daha yeni alışıyor. Barışın aşması gereken 3 temel konu topla ilişkisi lig seviyesinin bile altında, topsuz koşusunu artırmalı, pozisyon bilgisini artırmalı fatih hoca bir şans kendisi için tabiki bu oyuncuların gelişimi fatih hocaya yazar nasıl eleştirdiğimiz bazı konularında hocaya yazdığı gibi iyi yönlerinide yazmamız lazım ki yazıyoruz. Barışın ilk eşiği atlarsa büyük bir seviye kaydedeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlere odaklı, daha geleceği kurgulama peşinde. Şu an yeterli mi, elbette değil. Ama o potansiyeli fazlasıyla var.

      Sil
  3. Sağ bek olarak denenmeli düşüncesindeyim.Fizik olarak iyi ve hızlı.sağ bekte çok iş yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız değil, denenebilir. Burak Kapacak mesela, Bursaspor'da sağ bek başlamış, sol açık / kat eden kanat gibi oynamıştı. Olabilir böyle değişimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir