22 Kasım 2021 Pazartesi

Bu tablo içerisinde, öne geçilip de kaybedilen birçok maç var


Süper Lig'de 13. haftada geride kaldı ve 4. mağlubiyeti aldık. Fatih Terim yönetiminde, Süper Lig'in 13. haftaları itibarıyla en fazla mağlubiyet aldığımız sezonu yaşıyoruz. 6 galibiyet 3 beraberlik 4 mağlubiyet. Bu tablo içerisinde, öne geçilip de kaybedilen birçok maç var. 3 büyük maç en basitinden. Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında öne geçip alınan mağlubiyetler, Trabzonspor karşısında 2-0'dan dönen maç. Geriye bir şey kalmıyor yani.

Can suyu oluyorsun bir de. Beşiktaş, son 11 resmi maçta 9 mağlubiyet alırken, arada kazandığı maç Galatasaray. Vitor Pareira desek ipleri kaybetmiş, kendi düzeninden ödün vererek, ona hükmedilen kadroyla sahada. Belki maç sonunda uğurlanacakken, yine can suyu. Buradan havaya girerler de müthiş bir seri yakalarlar mı derseniz çok sanmıyorum. O ilişki uzun sürmez de, can suyu oluyorsun. Bu tablo da hiç değişmiyor.

Trabzonspor desek aldı yürüdü, oraya bakan yok. Beşiktaş ve Fenerbahçe kayıp yapıyor da, sen farklı mısın? Tepeye bakan yok ve nasıl olsa düşerler umudu ile devam ediyorsun. İyi ki Avrupa var, yoksa tutunacak dal da kalmayacak. Yarın Marsilya'yı yenersin, yine her şey bir süre değişir de, lig içi istikrarsızlığı çok büyük. En azından ligin ilk yarısı bitene kadar da pek düzelecek değil. O süre de birçok kayba gebe.

Yapılacak hamle belli de, hala gelmiş değil. Halil Dervişoğlu / x forvet olayına hala giremedik. Halil Dervişoğlu'nu ileri uçta tek başına bırakıp, kaybediyoruz resmen. Feghouli'yle seti zorluyoruz, olmuyor. Morutan, Cicaldau, Berkan Kutlu ile devam işte. Hücumda da Halil Dervişoğlu, forvet ve Kerem Aktürkoğlu. Diagne de olur, Mostafa Mohamed de. Avrupa'daki odak ile ligdeki odak değişiyor, orada istikrar var, burada kayıp. İşin sonu nereye gider bilmiyorum.

12 yorum:

  1. Maalesef hocanın takıntıları bu durumu zorluyor.Fegholui biraz kıpırdadı diye hemen ona sarıldık.Bu takım genç ve dinamik.Artık Babel ve Feghouli gibi oyunculardan vazgeçmemiz şart.Ocakta yapılacak ortasaha transferi ile eksik kapanır.Ayrıca hocanın Mostafa veya Diagne ile maça başlaması gerek.Halil tek santrafor oynayamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set dedi, Feghouli'ye geçti. Olay o aslında. İstikrar yok maalesef.

      Sil
  2. (Emre)
    Bu fikrim biraz abarti gelebilir ama øzelikle beklerden hucum katkisi alamadagimiz su gunler bekleri kesip Bielsa'nin 3-3-3-1 formasyonu ve o formasyon uzerine planlar ve stratejiler gelistirilebilir. Bize cok uygun bir sistem cunku.

    Nelsson-Luyindama-Marcao
    Berkan-Taylan-Cicaldau
    Morutan-Halil-Kerem
    Diagne

    Yazdigim ilk 11 olmak zorunda degil. burda Ogulcan, Baris, Mohammed, Feghouli ve Emre Kilic da kulanilabilir. Hangisi formdaysa. Halil bøylece ikinci forvet gibi olur. Ve mevcut orta saha/hucum oyuncularindan vazgecmeden Diagne/Mostafa eklenir. Ve bu dizilis sahanin HER tarafinda sayisal ustunluk sagliyor. Hucumda kalabalik. Savunmada kalabalik. Soldan Top surerek gelmek isteyen rakip bugun zaten Van Anholtu rahat geciyor. Bazen Van Anholt pozisyonunda bile degil. Rakip kanat oyuncusu ilk Marcao'yla karsi karsiya kaliyor. Solbekimizin olup olmamasi neyi degistiriyor su an? Hic degilse soldan gelen rakip icin Marcao'dan sonra mevcut solbeklerden daha iyi kesici olan Luyindama olur rakibin karsisinda. Rakipleri kenar ortalarina zorlar bu sistem ve kafa toplarinda zaten basarili olan Nelsson ve Marcao'nun yanina belki de ikisinden de basarili Luyindama eklenir. Ve top Luyindama'dayken baski da uygulanamaz cunku yaninda Nelsson ve Marcao olur ve ønunde 3'lu orta sahanin olmasi da devam eder. Onlarin ønunde de savunma yardimi yuksek oyuncular var.

    bugun kaleci haric en kolay kim kesilir diye sorsak cevap Yedlin ve Van Anholt olur (her ne kadar Yedlin'i bu sezon begensem de) peki niye kesmiyoruz? Omar'in dønmesine 2-3 ay var daha. Boey 4 ayda surekli sakat diye bonservisi alinmayan Sarrachi'nin 1,5 senede kacirdigi mac sayasini gececek yakinda (evet saydim). Ømer Bayram bir iki mac idare eder. Beklerden istikrarli katki alamadagimiz su dønem beksiz bir sistemi dusunmek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin oyunu oturtmak da zaman alacak, en azından hiç hocalık değil gibi duruyor. Kimi de başka kurgular yazıyor, bilemiyorum. Bahsettiğin oyunu, Pep'in Bayern Münih'i de oynuyordu mesela. Lahm ve Alaba'yı orta sahalaştırmıştı.

      Sil
  3. Beni dusunduren sey forvetsiz Fenerbahce'den kendi evimizde 2 gol yememiz, guclu bir oyunumuz yok maalesef bu oyunda ne eksik diye dusundugumde yine is orta sahaya cikiyor, Melo tarzi bir oyuncumuz olsaydi o iki golü de yemezdik bu oyunun yumusak yeri orasi.
    Istatistiklere gelince de derbide ilk golü atan %80 oraninda kazanmis bu güne kadar bizim sonuc ona da uymuyor bu takimin ne yapacagi belli degil maalesef ne oyun belli ne de ilk 11 oturmus degil halen, istikrar da ikinci sorunumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetli abi, Berisha kağıt üstü kötü isim değil. Etki eder etmez ayrı da, forvetsiz diyemeyiz :)

      Sil
    2. Etki etmedi anlaminda yazmistim, Valencia olsaydi muhtemelen daha cok pozisyon bulacaklardi.

      Sil
  4. Fatih hoca her maç sürekli deneme yanılma işlerine girerse artık bu ilişki devam edemez. mesele şanmpiyon olup olmama meselesi değil herkesin bildiği ve kronik hale sorunlara çare olunmaması.
    taç dahil herhangi bir duran hazırlığı veya çalışması hala yok
    beklerin yetersizliği aynen devam
    geriden oyun kuramama, set olmaması devam.
    kaleci problemi devam.
    hücumda tamamen bireysel performansa bağlı işlere devam.
    umarım devre arasında doğru teşhisler yapılır.
    halil + muhammed, 3 maç üst üste oynamak zorunda. ama nedense olmuyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli ayaklara sahip olan her takim orta sahamizi 2 pasla geciyor, Marek Hamsik, Irfan vs. Vs. ustune ustluk gol de atamiyorsun ileride tek forvet Halil sevdasi yuzunden, istikrar sorunu da var, ne yazik ki isler iyi gitmiyor.

      Sil
    2. Deneme yanılma değil, olacak, olması gereken belli. Bunu sen ben görüyoruz, hoca kullanmıyor.

      Sil
  5. İyi kötü oturmaya başlayan bir düzeni bir anda Feghouli'yi devreye sokarak yeniden karıştırmak çok saçma. Sakatlıklar olur mecburiyetten oynar bunu anlarım ama böyle zorunlu bir durum da yoktu. Elimizde Avrupa olmasa takım şu an çok kötü durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karıştırma değil, amaç seti yükseltmekti. Onun da iş yaptığı maçlar olmuştu. Diğer türlü de kısırdı hücum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir