27 Kasım 2021 Cumartesi

Cicaldau da hücuma yaklaşınca, gol opsiyonun oluyor


Cicaldau, son dönemde eleştirilmeye başlamıştı. Nedeni de, Cicaldau'yu doğru kullanmamakla alakalı. Doğru kullanmamak derken, biraz da mecburiyet. Orta sahada bağlantı olmayıp, hücumda biraz kısır kalınca, hücum karakterli bir ismi daha oraya yazıp, Cicaldau'yu bağlantı gibi kullanmaya çalıştık. Orada da kötü oynadığına inanmıyorum ama etkisi ister istemez düştü. Şimdi ister istemez, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu'lu düzene döndük ve Cicaldau'yu biraz daha hücuma kaydırabildik.

Bu da rakip ceza sahası çevresinde net bir gol etkisi demek. Cicaldau'nun olayı bu, adam tabelasıyla yaşar. Hücuma yaklaştırırsan, ön alan baskısını da cebe atmış olursun. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu hattı yapınca, hücumda verimli kalabilmek adına ister istemez Feghouli'yi de kullanmak zorunda kalıyorsun. Feghouli iyi oynadı, Berkan Kutlu'nun pas aksiyonu gelişiyor derken, geçişi mükemmel oynamış olduk.

Berkan Kutlu'nun sol, Cicaldau'nun sağ iç orta saha gibi oynaması da artı sağlar. Cicaldau solda oynarken, oyun ister istemez o kanada yıkılıyordu. van Aanholt topla çıkar, Kerem Aktürkoğlu topu ayağına ister ve oradan hücum ederken, savunma boşlukları oluşur. Berkan Kutlu ile orayı kapatmış oldun. Cicaldau sağda oynadığında ise oyun dengelendi ve Feghouli belki de bu sayede daha etkin göründü.

Taylan Antalyalı da geriden çıkmaya çalışırken birkaç yerde pas hatası yapmış olsa da, orta sahaya direnç katıyor. Onun da pas aksiyonu gelişmekte ve geçişi oynarken, geriden çıkardığı çok iyi paslar var ve pozisyona giriyorsun. Hem pas oyunu oynayabilip, hem geçişi yapabilmek çok kıymetli. Forvetin de ön alanda müthiş mücadele etti ve bağlantıyı sağladı. Haliyle de Marsilya gibi bir takım karşısında gol yağmuru izledik.

Cicaldau'yu kullanmak bu işte. Bazısı eleştirirken, onu oynatmak için şöyle böyle mi yapacağız diyordu. Alakası yok, sen taşları doğru diz. Bu noktadan sonra da, orta sahadaki ideal 3'lü bozulmaz. Hatta son döviz hareketi sonrası, iddialı bir transferden de caydım. Böyle bir hamle yapmazsak da şaşırmam. Taylan Antalyalı'yı kazanacağız, belki de rotasyona Assunçao yerine Bartuğ Elmaz'ı hazırlayacağız. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsüyle ise devam edeceğiz.

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

6 yorum:

  1. Sanki 4-3-3 değilde, 4-1-4-1 oynadık gibi.

    Muslera
    Yedlin-Nelson-Marcao-VanH
    Taylan
    Fagholi-Cicaldao-Berkan-Kerem
    Diagne

    YanıtlaSil
  2. Cicaldau'nun sadece gol etkisi degil diger yazida belirttigin gibi baski ile top kapma hataya zorlama gibi olaylari da var bence esas önemli olan bu zira mental olarak da kuvvetli oyuncu baski altinda dahi hep dogru pasi ya da sutu atiyor. Ceza sahasi icinde isabetsiz sutu yok Cicaldau'nun derbilerin hepsinde de kaleye sutu var bence 2 sene sonra elimizde tutamayacagimiz bir oyuncu sakatlanmasi da yok nazar degmesin bu senenin en iyi transferi tartismam bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücuma yaklaşırsa, ön alan presi de sana gelecek. Hareketli oyuncu, 2 yönü de oynamaya çalışıyor.

      Sil
  3. bence cica orada devam eder. berkan yerine gedson, taylan yerine berkan oynar. yani düşünülen budur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson gelirse dediğin olur da, mevcut kur içinde zor işler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir