9 Kasım 2021 Salı

Cicaldau'yu biraz daha hücuma kaydırabilmek gerekiyor


Cicaldau, oyunun 2 yönünü de iyi oynuyor. Şu an da takım yapısı içinde böyle oynamak zorunda. Cicaldau transfer olurken, işin "tabela" tarafında umutluydum. Gole yakın bir orta sahaydı. Sasa Iliç benzetmelerini de bu yüzden yapıyorduk. Fatih Hoca'nın onu "daha 2 yönlü" kullanacağını biliyorduk, Inter'li Barella'dan etkilendiği söyleniyordu. Kullanıyor da, Cicaldau'nun katkısı gayet iyi. Yine de yeterince doğru mu, bunu konuşmak lazım.

Oyunun 2 yönünü oynamaya çalışmaktan, kendini rakip ceza sahası içine atamamaya başladı. Beşiktaş maçında attığı gol, onun imzası niteliğinde. Mümkün oldukça rakip ceza sahası içine girse ya da yay civarı topla buluşsa, golleri gelmeye devam edecek. Buna rağmen, böyle kısır bir yapıda, 3 golü var. Dahası olabilir, beklentim çok daha fazla tabela yapabilmesi. Bu oyun yapısında zor tabii. İyi oynuyor olsa da, asıl meziyetlerini bu şekilde göremeyiz.

Gedson Fernandes'in rolünü, bir nevi o üstlendi diyelim. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisi ile oynadığında, 2 ismin topla meziyetleri çok iyi olmadığında (Berkan Kutlu'yu 8 numarada düşünürsek), mümkün olduğunca geri gelmek zorunda kalıyor. 2.ismi Feghouli ya da Morutan yaptığımızda ise, tam anlamıyla bağlantıda kalmak zorunda. Hatta Feghouli oynarsa, orta sahada daha da çok mücadele etmesi gerekiyor.

Galatasaray'ın orta sahaya transfer yapacağı kesin de, bunun profilini haftalardır tartışıyoruz. Bence 6 numara işi artık bitti. 8 numara alınacaktır ama bunun profili ne olur. Bağlantı oyuncusu mu, yoksa daha tecrübeli, oyunun 2 yönünü oynayacak bir isim daha mı. Bakasetas'ın yanındaki Hamsik gibi mesela, örneklerden biri sadece. Benim de düşüncem buraya kayıyor. Transfer edilecek kim olursa olsun, Cicaldau'yu biraz daha hücuma kaydırabilmek gerekiyor.

6 yorum:

  1. Hocanın önce gol yemeyelim anlayışı yüzünden hücum aksiyonları kısır hale geldi takımın. Halbuki gol yemeyince değil gol atınca galip geliyorsunuz. Hocanın yediğinden fazlasını at felsefesinden vazgeçmesi doğru bir tavır değil. Avrupa da kontrollü oynamak doğru olabilir ama ligde takımlar sürekli kapanırken hücum tarafında sürekli bir kontrollü oyun çabası garanti açı olmadan atılmayan şutlar uzaktan şut denemeleri olmaması duran toplardan yararlanamamak gibi uzun zamandır süregelen sorunlar yüzünden kazanılacak maçlarda puan kaybedildi. Oyun mantalitesini gözden geçirmeli hoca. Ayrıca cica morutan gibi orta sahadan da hücuma destek verebilecek ve skor katkısı olabilecek oyuncuları da savunma güvenliği kaygısıyla ceza sahasından uzak tutmak takımın dengesini de ciddi bozuyor. Defans kurgusu ciddi şekilde güçlü iken bir de skor katkısı olabilecek orta sahaları iki yönlü oyun baskısı ile kısır hale getirmek ne kadar doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce gol yemeyelim demiyor aslında, böyle bir anlayışı hiç olmadı. Hücumda set oturmuyor, bunu aşamadık. Avrupa'da bu anlayış olur da, ligde neden olsun. Öyle olsa, Taylan Antalyalı - Berkan Kutlu bir arada oynamaya devam ederdi.

      Sil
  2. Cicaldau'yu rahatlatacak profil Gedson veya Gedson benzeri bir oyuncu. Her şeyden biraz biraz olan bir oyuncu olması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantı olacak diyorsun. Bence de, Cicaldau'yu hücuma biraz daha yaklaştırmak gerekiyor.

      Sil
  3. Taylan ve Berkan bağlantıda sıkıntı yaşıyor.O bölgeye bağlantı oyuncusu alınırsa Cicaldau daha rahatlar ve hücum katkısı artar.Taylan ve Berkan 6 numara pozisyonunda oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan, 8 oynarken, hücum aksiyonunda şu an yeterli değil. Taylan da geçen sezonun ilk yarısındaki seviyenin uzağında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir