21 Kasım 2021 Pazar

Drogba üzerinden etiket etkisi


Ntvspor, Galatasaray ve Fenerbahçe için son 10 yılın en iyi 11'ini yapmış. Her 2 kadroya bakınca ortak noktanın "etiket" olduğunu görüyoruz. Taraftarlar arasında da bu yaygındır. Özellikle de Galatasaray taraftarı arasında. Bazı dönemlere özlem duyan, efsane günler olarak anan bazı taraftarlar, etiketi oldukça severler. Bu tarz 11'ler ne zaman yapılsa, etiket üzerinden tercihlerini görebilirsiniz. Bu kadronun da çok bir farkı yok.

Niye mesela 4-1-2-1-2 gibi dizilim. Söyleyeyim, Drogba'yı da 11'e alabilmek için. Drogba'nın iyi olduğu anlar elbette var da, iş istikrara kalınca, önüne yazılabilecek forvetler var. Gomis bunların başında gelir. Hatta Elmander'i dahi yazabilirim, efsane bir sezon oynadı. Kanatsız düzen olması yanlış. Galatasaray'ın son 10 yıldaki sol kanat geçmişine bakın, birçok başarılı performans var. Onyekuru ve Garry Rodrigues gibi isimlerin performansları hak etmedi mi şimdi.

Selçuk İnan / Melo 2'lisi orta sahanın merkezinde yeterli. 4-2-3-1 gibi de dizebilirsin, Sneijder'i öne yazar, Burak Yılmaz'ı forvette kullanırsın. Hadi çift forvet yaptın, tercihin Drogba olmaz. Savunmaya gelince de, Mariano'nun Eboue'nin önünde olduğuna inanıyorum. Mariano'nun teknik özelliği ve oyun aklı başka seviyedeydi. Hadi yine bir şey demeyeyim, Eboue yazılması da bazı tercihlere bakınca mantıklı kalır ama sol bek de hatalı.

Riera'nın, son 10 yılda Galatasaray adına en iyi sol bek performansı verdiğini düşünüyorum. Nagatomo'yu sevsek de durum böyle. Kimi Telles yazmış, ona da katılmıyorum. Telles'i yazanlar da etiket üzerinden ilerliyor. Telles'in bizden sonraki dönemi efsane, Galatasaray'da ise hep eleştirildi. Tutulsa, üzerine gidilse efsane potansiyeldi ama kullanılamadı. Galatasaray performansını da çok kötü bulmazdım. Yine de Riera başka seviyedeydi, devşirme olmasına rağmen.

4 yorum:

  1. Melo, Drogba, Sneijder üçlüsü gerçekten unutulmayacak. Feghouli bile Moskova maçından sonra o üçlünün yaptığı gol sevincini yaptı.

    YanıtlaSil
  2. bana göre bu takım mükemmel bir kadroydu. 3-4-1-2 ile dizilebilir herkesi domine edebilirdi. yabancı sınırına takıldı maalesef..

    drogba burak
    sneijder
    riera selçuk melo eboue
    dany chedjou semih

    ben böyle dizdim ama çok sayıda alternatif vardı. orta sahaya bazen emre çolak olur, melo köprü göreviyle geriye geçer. veya dany semih önünde orta saha ile bağlantıyı ceyhun kurardı. tff şu takımı harcadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazdığın 11de 8 yabancı oluyor, o sezon 6+0+4dü. Dediğin gibi, yabancı sınırı etken, Fatih Hocanın haksız görevden alınışı etken. Belki Mancini değil de Bielsa gelse, bahsettiğin 3lü düzenler mümkündü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir