21 Kasım 2021 Pazar

Şimdi de 38 yaşında ve yine Barcelona'da


Dani Alves'in, Barcelona'dan ayrılmasına anlam verememiştim. Sözleşmesi bitiyordu ve uzatmadılar. Gençleşme mi dediler, farklı bir planları mı vardı hatırlamıyorum da, ayrılırken Dünya'nın "bana göre" en iyi sağ bekiydi. O seviyeyi de zaten uzun bir süre korudu. Juventus'a, PSG'e gitti ve çizgi aynıydı. Sonra ülkesine döndü, sağ bekten biraz daha orta sahalaşma sürecine geçti ve kariyerini uzattı. O ara yine almadık kupa bırakmadı, Olimpiyatlara dahi gitti. Şimdi de 38 yaşında ve yine Barcelona'da.

Barcelona, geleceği kurgulamak kadar, bu sezon için gemiyi karaya sorunsuz şekilde yanaştırma peşinde. Dani Alves, 38 yaşında olmasının yanında, Olimpiyatlardan bu yana forma giymedi. Saha içi beklentileri var mıdır bilmiyorum. İş biraz daha takım olma tarafında. Dani Alves bu gerçi, yine belli anlarda sahne alır ve katkı sağlar. Seviyesinin pek düştüğüne inanmıyorum. Elbette hız ve fizik olarak kaybı vardır. Yine de yeteneği ve oyun bilgisiyle katkısını verir. 

Sağ bekten ziyade, orta saha gibi artık. 10 numara, 8 numara, sağ kanat, bazen sağ bek. Bu tarz teknik özelliği yüksek bekler, kendisini orta sahaya atabilirse, kariyerini uzatabiliyor. Galatasaraylı Mariano için de hayalim buydu ama yapamadı. Fenerbahçeli Andre Santos'u hatırlarsınız, o da kariyerinin son bölümünü 10 numara gibi oynuyordu. Galatasaraylı Felipe ise bunun tam tersini yapmış ve 10 numaradan kendini sol beke atmıştı. O da öyle kariyer uzattı.

Haliyle, Galatasaraylı Melo da acaba bu etkiyi verir mi diye soruyor insan. Galatasaray'dan kendi isteğiyle ayrılmıştı. Gönderildi diye düşünüyor da, Inter'e gitmek en başından bu yana istediğiydi. Sözleşme yenilemesi de bir şey değiştirmedi. Galatasaray sonrası Avrupa olmadı, ülkesine döndü ve ayakta kalmaya devam etti. Onun da almadığı kupa kalmadı. Ara ara stoper gibi oynadı, kariyer uzattı. bugün 38 yaşında, arada dev sakatlıklar atlattı ama seviye aynı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir