30 Kasım 2021 Salı

En parlayanları da Okan Kocuk ve Yunus Akgün


Kiralık olarak gönderdiğimiz bazı futbolcuların yükselişi, artan yerli ağırlığında elimizi güçlendiriyor. En parlayanları da Okan Kocuk ve Yunus Akgün. Yeni sezonun kadrosunu düşünürken, bu 2 ismin rotasyon içerisinde yeri önemli olacak. Kalecide yerliye dönüş artık kaçınılmaz, duygusal hareket edemeyiz. Okan Kocuk da böyle yükselirken, ana plan içerisinde yeri olacak. Yunus Akgün desek altyapımızdan çıkan, beklentimizin olduğu bir yetenek. 

Yunus Akgün'ün Adana Demirspor'a kiralanmasını "duygusal" bir hareket gibi yorumluyordum. Bir önceki sezon orada forma giydi ve bence başarılıydı da. Samet Aybaba'nın ciddi şanslar verdiğini gördük. Takımın Süper Lig'e çıkmasında etkenlerden biriydi. Süper Lig'de çok fazla şans bulacağını düşünmüyordum. Birçok iddialı transfer yaptılar çünkü ve o konuda sirkülasyonları büyük. Hele ki Montella geldikten sonra hiç şans vermez diyordum.

Tam aksi oldu, benim görüşüm de büyük bir ön yargıymış. Yunus Akgün ilk 11'e yerleşti ve futbolu gelişiyor. Neredeyse her maç tabela katkısı verir oldu. Öz güveni parlıyor, potansiyelini nihayet görmeye başladık. Yer yer forvetin arkasında da oynuyor. Onunla alakalı, acaba sol iç orta sahaya evrilebilir mi diye düşünürdük. Gelecek sezon takıma katıldığında direkt rotasyona yaz işte. Hatta x isim mi gitti, 11'i dahi zorlat. Gençleşmek sadece transfer değil, kendi altyapına da yönelmek.

Okan Kocuk ise, geçen sezon da kendisini kanıtlamıştı. Muslera'nın olmadığı dönemi iyi geçirmişti. Oynamanın tadını alınca da oynamak istiyorsunuz. Giresunspor'a kendisi gitmek istemiştir. Neyse ki kiralık gitti de geri dönecek. Muslera da şu durumdayken, Galatasaray'da oynayabileceğini iyiden iyiye düşünüyor olmalı. Giresunspor performansı oldukça iyi. Yerli ağırlığı artmaya devam etmekte, kalecide yerliye dönüş kaçınılmaz son. Bu konuda duygusal hareket edilemez.

2 yerli birden gelecek sezon adına şimdiden hazır. Buna yeni isimler de katılabilir. Her şey transfer değil yani. Hem gençleşip, hem maliyetleri düşürürken kendi içimize bakmak zorundayız. Sürekli transfer değil konu, eldeki imkanlar bence çok daha önce. Geçen sezon Sekidika şans bulurken dahi, acaba yeni bir kazanım mı diyorduk. Bu hareketler, en ala transferden daha değerli.

25 yorum:

  1. Kaleye İrfancan'ı alıp Okan ile rekabete sokarsak kazanan biz oluruz. Yunus her geçen gün ümit veriyor bizlere, bir de Atalay'ı rotasyona katmayı başarabilirsek harika olur. Tek eksik o kaldı bence. Hem yerli rotasyonunda elimizi rahatlatır hem de Cica'yı yedekler. Keşke düşündüklerimiz gerçekleşebilse. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de düşünüyorum. 2 iyi yerli kalecinin rekabeti bizi avantajlı kılardı.

      Sil
  2. Batuhan Şen de bu listeye net eklenebilir hatta bana kalırsa yedek kaleci almak yerine 2sinden birini çağırmak daha mantıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe kazanıyor o da ama tam ne durumda bilmiyorum.

      Sil
  3. okan varken irfan a para vermek valla günah. keşke bu sene okan ile devam edip muslera ile vedalaşsaydık.

    YanıtlaSil
  4. Yunus zaten bu sene degerlendirilmeliydi bos yere kiralandi bana göre bizde rahatlikla oynar.
    Okan'in istatistikleri de Muslera'dan iyi bu arada hem de Giresun gibi kalesine bize göre cok daha fazla top gelen bir takimda. Su duruma bakinca Muslera'ya harcanan para ve yabanci kontenjanina degmiyor zaten defansin saglam Muslera'dan da ekstra katki gelmiyor yenen gol sayisi ortada asil sorunumuz bitiricilik, koy yedek yerli kaleciyi iceri bir yaratici oyuncu ya da ikinci forveti sür baska caremiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralanmalıydı, bu öz güveni o sayede sağladı. Burada kalsa, şans belki gelirdi de, bu denli imkansızdı.

      Sil
  5. Bize gelince aynı performansı verebilirler umarım. Genellikle düşüş oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Yunus'un sözleşmesi haziranda bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran'da Adana Demirspor ile kiralık sözleşmesi bitiyor. Bizimle 1 yıl daha sözleşmesi olacak.

      Sil
    2. Haziran'dan sonra Yunus'un bizimle 2 yıl daha sözleşmesi olacak.2024 yılında bitiyor sözleşmesi.

      Sil
    3. Ben 1 biliyordum, 2 yıl ise daha iyi.

      Sil
  7. 2000 jenerasyonundan Abdussamet vardı bide TarsusİdmanYurduna Kiralık onun durumu nasıl acaba
    Ah o 2000 jenerasyonu 7 kişi vardı bizde Milli takımda olan birde üsütüne Malik Karaahmet alınmıştı. Onlardan bi ozan Kabak çıktı, Emirhan,Melih,Recep yazık oldu. İnşallah 1-2 sene içerinde sürpriz yaparlar. elde kalan yunus, atalay ve Abdussamet onlar en azından rotasyona bari girseler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takip edemediğim için o konularda fikir belirtemedim :)

      Sil
  8. Batuhan Şen ve Abdussamed listeye eklenebilir. Okan ve Batuhan 11 olarak düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülür tabii, neden düşünülmesin :)

      Sil
  9. Anadolu takımı ve Galatasaray çok farklı. Okanin seviyesi Galatasarayin birinci kalecisi olacak durumda degil bir çok maçta bir çok yanlısı oldu. 3 maç gol yemedi diye en iyi kaleci olacak hali yok. Bi Niğde sporun kalecisini gözlemleyin bu konuda yazı bekliyorum. Pilot takım olduğu için Galatasaray a gelebilir. Gerçekten başarılı kurtarışları var gelecek vaat ediyor hırslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakası var. 3 maç gol yemedi üzerinden mi yorumluyoruz. Okan Kocuk geçen sezon kalendeydi de kötü giden neydi :)

      Sil
    2. Tek tek burada yazarım ama gerek duymuyorum, hatırlamaya calis zaten anlarsin Muslera yokken bir çok hatalı gol yedi çok önemli maçlarda bireysel hata yaptı pozisyon eksikliği var geçen sezonun maçlarını izlersen görürsün. İyi niyetinden şüphem yok takım için birşeyler yapmaya çalışıyor ama seviyesi yetersiz ki teknik kadroda bunu gördü . Galatasaray yabancı kaleci konusunda uzman bir takım bu yüzden Muslera sonrası iyi bir yabancı kaleci gerekebilir ikinci sıraya da iyi bir yerli. Niğde sporun kalecisini çok beğendim bu konuyu arastirmani isterim. İrfancan da denenebilir ama Okan a sıcak bakmıyorum. Bu benim görüşüm hep size olumlu gelen şeyler yazmak zorunda değiliz. Sevgiler.

      Sil
    3. Sakatlandığı dönemde kaleyi aldığında hataları oldu, bunu biliyorum. Ben de yazdım. Yeni sezonda ise gayet iyi gidiyordu. Hem Anadolu ile fark var diyerek, hem de Niğde kalecisini önermen çelişki. İstediğini yaz, olumlu olumsuz olsun, yayınlarım o sorun değil :) Sadece mantık dahilinde olsun, bu kıstasım.

      Sil
    4. adsız arkadaş. altay ersin hatta uğurcan hata yapıyor mu yapmıyor mu? fbli olsan altay ile olmaz der miydin ?

      Sil
    5. Maalesef bizde yerli kaleci kültürü bir türlü oluşmadı.Sürekli yabancı kaleci ile oynuyoruz.En son bizden Türk A milli takıma kaleci olarak Hayrettin gitti diye hatırlıyorum.Fenerbahçe ,Beşiktaş ve Trabzonspor yerli kaleciye güvenip kaleyi teslim ediyorlar.Hatalar her zaman olacaktır.Sabretmeyi bilmiyoruz ve hemen yabancı kaleciye sarılıyoruz.35 yaşındaki Muslera dahi bizde ve milli takımında inanılmaz hatalı golle yiyiyor.

      Sil
    6. Bence de yok ama oluşturmak zorundayız. Bu iş böyle gitmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir