3 Kasım 2021 Çarşamba

Feghouli'ye de bir şekilde döndük ve sonuç aldık


Feghouli, bir süredir süre alamıyordu. Böyle evreleri oluyor. Bazen ısrar ediliyor, bazen 1 dakikası bile olmuyor. Galatasaray performansı gerçek anlamda "istikrarsızlık" üzerine kurulu ve bu da ağırlıklı olarak olumsuzluk tarafında. İş biraz olumluya döndüğünde, takımın tüm çehresi değişiyor. 31 yaşında, 35 - 36 yaşında olması gereken bir fiziğe sahip. Koşmuyor, mücadele etmiyor belki de, saf yetenek işte. An gelince de kilidi açıyor.

Fatih Hoca, ısrarla "set oyununu geliştirmeliyiz" diyor. Bu noktada, 4-4-2'yi de denedi ama olmadı. Şu an 4-3-3'le devam etmekte ve futbolcu profilini değiştirerek bunu deniyor. Morutan'ı orta sahanın merkezine çekmesi gibi. Yine de çare olmadı. Çilingirliği büyük de, o onun özel yeteneği. Galatasaray'ın daha iyi pas yapmaya, rakip yarı sahada akıl koymaya, bazen de sakinliğe ihtiyacı oluyor.

Sorunu "9 numarada" arayanlar olsa da, bu tarz bir ofansif orta sahanın yokluğu etken. Cicaldau daha farklı bir profil, etkisi başka. Morutan'ı oraya çektiğimizde de, oyun kurucu gibi oynamıyor. O da daha çok hareketliliği, rakip ceza sahası çevresindeki bitiriciliğiyle ön planda. Feghouli ise, oyunun merkezinde "oyun kurucu" rolünde. Pas yapar, oyunu sakinleştirir, akıl katar, takımı oynatmaya çalışır. Bunu sürekli istemiyor da, yapmak istediğinde görüntü değişiyor.

Gaziantep FK karşısında da müthiş iş çıkarmıyordu mesela. 45'de oyuna girmesi doğruydu, hocanın teşhisi yerindeydi ve bu doğrultuda elindeki en iyi ismi sahaya sürdü. Mücadeleye giremedi, bazen ağır kaldı ama top kullanımı biraz daha yükseldi. Final pasları hata doluyken, harika bir asistle maçı bitirdi. Galatasaray'ın da buna ihtiyacı var. İlk yarıda izledik, tüm final pasları hataydı. Rakip savunma arkasını zorluyoruz da, o pas gelmiyordu.

Belki ilk 11 adına gücü yok da, en azından 2. yarılar adına kullanılabilir. Ya da sonucu alıp, kenara alabiliriz. Hep söylediğim, gönderemiyorsan katkı alman gerektiği. An geliyor ve bu durum karşına çıkıyor. Feghouli'ye de bir şekilde döndük ve sonuç aldık. Yarın ne olur bilmiyorum da, kazanmış olsak iyi olur. İhtiyaç olmaya devam edecek çünkü. Set oyunumuz sorunlu, hücum organizasyonu sağlıklı yürümüyor.

7 yorum:

  1. Maalesef hiç güven vermiyor ve ne yapacağı belli değil.Yedek dahi olsa hep soru işareti.Aslında teknik olarak çok iyi olmasına karşın fizik olarak çok kötü durumda.Kendisine bakmadığı kesin.Bu saatten sonra elden çıkarılıp yıllık ücretinden kar etmek daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elden çıkarıp yıllık ücretinden kurtulma imkanı keşke olsa ama yok işte. Sözleşmesinin son senesinde ve yıllık dört milyon Euro civarında maaşı olan birini zaten bu saatten sonra satamazsınız. Kastettiğiniz sözleşme feshi ise eğer, ki öyle zannediyorum, pandemi döneminde maaşında indirim yapmaya yanaşmayan iki futbolcudan biri olduğu söyleniyordu. Falcao bile maaşını bir bölümünden feragat edip gitti ama maalesef Fegouli maaşının bir kuruşundan bile feragat edip sözleşme feshine yanaşacak biri değil. İstesekte istemesekte yıllık ücretini ödeyeceğimiz bir futbolcudan verim almaya çalışmak dışında bir çare yok maalesef.

      Sil
    2. Bana da güven vermiyor, umarım gider. Ama kalırsa da, böyle an geldiğinde kullanmak durumudnasın.

      Sil
  2. bırakın allah aşkına skor yazarlığını. asist yaptı her şey bitti mi? adam 5 metre koşamıyor. oynadığın süre boyunca takımı 10 kişi bırak, bi derin topun asiste dönüşünce kahraman ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okumanı tavsiye ederim. Başlığa bakıp, yorum sevdası, bu blogun bazı "adsız" yorumlayanları adına büyük sorun.

      Sil
  3. Arada böyle girip katkı yaparsa iyi olur. Bu sene Feghouli'nin keyfine bakmıyor takım o açıdan rahatız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde de bu tarz başka alternatif kalmayınca, mecbur kalınabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir