10 Kasım 2021 Çarşamba

Gedson Fernandes de, Onyekuru misali olma yolunda


Gedson Fernandes'in kadro dışı kaldığı haberi doğru değil de, yaşantısının sallanmaya başladığı doğru. Süre alamamasının haricinde, kendine de iyi bakmıyor gibi. En azından "medyanın" bize yansıttığı bu ve bir yalanlama da gelmedi. Benfica'nın, Gedson Fernandes'i elde tutarak yanlış yaptığını söylemiştik. Öyle bir orta saha hattı kurdular ki, Gedson Fernandes nefes dahi alamadı. Sağ kanat için rotasyon dediler, orada da yok.

Ligde 3 maçta, toplamda 47 dakikası var. Onu da sezonun başında bulabiliyordu. Şu an ise, maç kadrolarına dahi alınmaz kıvama geldi. Yazın kiralayacaklardı işte, Galatasaray'da yükselmeye devam edecekti. Hayal kırıklığı olan Tottenham döneminin ardından, kısa süre de olsa müthiş bir Galatasaray kariyeri vardı. Galatasaray'da da iyi başlamadı ama ısrar edildi. İvme yakaladıktan sonra da, bana göre ligin en iyi futbolcusu oldu. Şampiyonluk iddiasından bahsettiysek, Gedson Fernandes'in yükselişinin payı büyüktü.

O ivmeyi bulmuşken de, yükseldiği yerde bırak işte. Futbolcu daha da değer kazansın. Sonra istediğin paraya satarsın. Elde tuttun, şans vermedin derken, futbolcunun da yaşantısı kötüye gitti. Yeniden dip yaptı, hatta Tottenham günlerinin de gerisine düştü. Ocak ayı geldiğinde satmak isteyeceksin ve hayal ettiğin rakamların daha düşüğü olacak. Karşına da yine Galatasaray çıkacak ve bu sefer çok fazla seçme şansın yok.

Futbolcunun da isteği Galatasaray olacaktır. Kiralasan dahi, makul opsiyon konuşacağız. Nedir bu makul opsiyon dersek de, taş çatlasa 6-7 milyon avro. Alır mısın derseniz, imkan varsa neden olmasın. Gedson Fernandes de, Onyekuru misali, kullanma kılavuzunun Fatih Terim'de olduğu futbolculardan. Gedson Fernandes'i de başka takımda görsek, Onyekuru gibi beklentinin kalma potansiyeli olduğunu düşünmeye başlayacağım.

6 yorum:

  1. Onyekuru olimpiyakos ta çok az skor katkısı ile oynuyor.Bence alınmaması çok isabet oldu.Gedson ise bize gelirse yine yükselir düşüncesindeyim.Halil dervişoğlu bizden önce oynamayan oyuncuydu.Şimdi ise piyasa yaptı.Fatih Hoca 'yı bazen kadro seçimi ve değişiklikler için elesştirsem de genç oyuncu kazanımı konusunda eline kimse su dökemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç katkı veremedi hemen hemen. Gedson daha uç bir potansiyel ama onun da yolu bu gibi görünmeye başladı.

      Sil
  2. Gedson'daki tek soru isaretim hazir gelmemesi, motivasyonunu kaybettigi calismadigi falan söyleniyor bu son olaylardan sonra ki ilk geldigi zaman daha hazir olmasina ragmen takimla uyum saglamasi süre almisti ve su an o takim da yok, bambaska bir takim var.
    Gedson en cok istedigim oyuncu ama direkt katki verir diyemiyorum ama takimin direkt katkiya ihtiyaci var su puan farkiyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelirse, yine geçen sezona döner de, onu toparlamak mutlaka zaman alacak. Bu yüzden de, kiralanmasının esprisi yok.

      Sil
  3. O potansiyele yatırım yapılabilir yine de yaz döneminde 10 milyon gözü kapalı verilirdi ama şimdi 6-7 milyonlara düşer gelecekten satıştan pay maddesi ile

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir