5 Kasım 2021 Cuma

Her maçın, istediği forvet tipi daha farklı


Her maçın, istediği forvet tipi daha farklı. Elimizde 3, birbirinden farklı özellikli forvet var. Halil Dervişoğlu'nu bu maçta 11 düşünmek doğruydu, iş daha çok "geçiş hücumlarına" baktı ve bağlantı olacak bir forvet gerekiyordu. Halil Dervişoğlu'nu ilerleyen dönemde 2. forvet ya da kenar forvet gibi kullanabiliriz de, bu tarz maçların forveti o. Oyuna giren, 2. forvet olarak ise, Mostafa Mohamed tercihini hatalı buldum.

1-1'di maç, iş biraz daha rakip yarı sahasında kalmaya doğru gidiyordu. Açık alanlar bulduk, Mostafa Mohamed o anlarda ortaya hiç akıl koyamadı. Bulduğu topları da kötü değerlendirdi. Halil Dervişoğlu da bunu yapamadı gerçi, onun da tercih hataları var. Diagne'yi çok geç oyuna aldık, direkt olarak Mostafa Mohamed yerine oyuna giren isim olabilirmiş. Sırtı dönük alıp, iyi döndüğü ve faul aldığı bir pozisyon var. Bunları daha çok yapabilirdik.

Yine de "istikrar" sıkıntısı var. Halil Dervişoğlu çok farklı tipte bir forvet, potansiyeli büyük. Onun bonservisini bir şekilde almaya çalışırım. Mostafa Mohamed ve Diagne tarafında ise, istikrarsızlık söz konusu. Mostafa Mohamed parlıyor ve düşüyor, çok dalgalı görüntü. Diagne ise sonradan oyuna girip iyi iş çıkarırken, 11'de oynadığında istikrarsız. Yedek kalmak adına da yüksek bir maaşı var 3 tane iyi ve farklı forvet var derken, iş "garanti bir forvet" transferine kayabilir.

İstikrarlı, bulduğunu atacak, biraz da tecrübeli bir forvet ihtiyacı oluşuyor gibi. Bitirme noktası sorunlu ve bu yönde bir adım atılır mı, çok sanmasam da "gerekli" diyenlere hak verebilirim. Mostafa Mohamed'in bu görüntüsüyle takımda kalması zor. Diagne de her an teklif alsa, satılabilecek kalibrede. Halil Dervişoğlu ise bambaşka bir tarz, ondan beklentiler daha değişik. Set işini konuşurken, bitirememe durumu da o işin gelişmeme nedenlerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir