11 Kasım 2021 Perşembe

İrfan Can Eğribayat & Galatasaray, yerli kaleciyi artık oynatmak lazım


Mesele yerli kaleciyi almak değil de, artık onu oynatmak sanırım. Muslera'yı çok severim, Galatasaray'da izlediğim en iyi kalecidir de. Bazı dönemleri, bazı futbolcular kırıp atar. 2010'lu yıllar da Muslera'nın oldu. Bugüne bakarsak, iyiye gitmeyen bir Muslera var. Olay sakatlık dönüşü değil, geçen sezonu bu denli kötü geçmiyordu. Bu sezon yaşadığı düşüş, belki de en kötü Muslera'yı izlememize sebep. Belki de sorun "rekabetin" olmaması, belki yaşının ilerleyişi.

Giderek katılaşan "yabancı kuralı" içinde de, yerli kalecilerin önemi büyüdü. Yerli kaleci açısından, muhteşem bir jenerasyon oluştu. Çok iyi yerli kaleciler var ve bizim de rotayı oraya kırmamız gerekiyor. Galatasaray'daki yerli kaleci kültürsüzlüğünü biliyor olsam da, algıyı kırıp atmak gerekiyor. İddialı yerli kaleciler önceki dönemlerde de geldi, tutunamadılar. Muslera öncesi de, varlığında da tablo aynıydı.

Bence yaz dönemi de böyle bir arayış vardı. Hatta Okan Kocuk'u kiralık olarak gönderdikleri için dahi pişman olmuş olabilirler. Doğal olarak, Ocak ayının da "yerli kaleci" üstünden bir gündemi olacak. Piyasaya bakınca da, alabileceğin en önemli potansiyelin İrfan Can Eğribayat olduğunu göreceğiz. Adanaspor'da da bu potansiyeli vardı, Göztepe'de ise kendini kanıtladı diye düşünüyorum. Geçen sezon transfer olduğunda, önünde beklenti duyulan bir yabancı kaleci olmasına rağmen formayı o aldı.

Bu sezon Göztepe iyi gitmiyor. İrfan Can Eğribayat'ın da tartışıldığı dönemler olsa da, takımını ipten aldığı an da çok. En çok sevdiğim 2 özelliğinden biri, gününde olduğunda geçilmesi zor. Refleksleri oldukça iyi ve sık pozisyonla karşılaştığında büyüyen kalecilerden. Ayakları da gayet temiz, bu özelliğiyle de biraz ayrılıyor. Pas yapacak, geriden oyun kurmaya çalışan takımlar adına avantaj. Bazen kafası dağılıyor, kendine güveninden risk alıp hatalar yapabiliyor ama yaşı henüz 23. Yaşına göre, bence büyük bir kaleci.

15 yorum:

  1. Irfan Can iyi kaleci ama GS için yeterli olduğunu düşünmüyorum tabi şuan yerli kaleci baktığınızda alabileceğimiz bi o var gii bence alınan yerli kaleciyi getirip Muslera ya yedek yapilmamali alıp aldığı takımda biraz daha pişmesi beklenmeli eğer iyi gelişim sağlarsa sonraki sezon alıp kaleye geçirilmeli bence büyük takımlar bu yöntemi yapmalı iki eşit yerli kalecilerin olduğu dönemler oldu bizde başarılı olmadı FB de mesela Volkan Serdar aynı anda formdaydı biri yok oluyor Volkan Babacan Mert Günok da aynı olay yaşandı o yüzden büyük takımlarda yedek kaleci tecrübeli yaşi büyük oynamamayi dert etmeyevek kaleci olmalı bizde şuan Fatih gibi yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yok ki başka alabileceğin kaleci. Tarzı, büyük takıma uygun. Denenebilir, en azından rekabet oluşturulabilir. Yerli kaleci trenini maalesef kaçırdık.

      Sil
  2. Altay Fener'e geldiğinde fenerliler de yeterli değil deseydi şuan bu kadar iyi kalecileri olmazdı :) Türkiye ufak ufak kaliteli kalecileri yetiştiriyor burada bizim de olmamız gerekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altay da hata yapıp duruyor ersin de.
      ama biz okan'ı hemen asıyoruz.
      okan varken irfan a gerek yok bence.

      Sil
    2. Altay Bayındır yine de ciddi potansiyeldi, konuşuluyordu. Hatta biz de istedik, Muslera arkasında yedek kalmak istemedi.

      Sil
  3. Neden Okan veya Batuhan Şen düşünülmüyor.Tranfer etmeden de yerli kaleci ile oynayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk da düşünülüyordur. Bence Muslera ile devam etmeyi düşünmüyorlar, yeni sezon adına.

      Sil
    2. Aynen katiliyorum Burak baskan ve yeni yonetimin maas butcelerini dusununce Feghouli ve Muslera kontratlarinda ciddi indirim olursa devam edebilir ancak, ama uzun vadede iki yerliye donulecek diye duydum.
      Okan ve Irfan beraber gayet de yeterli olabilir tek yerli kaleci ile de planlama olmaz Fenerbahce'de Altay sakatlaninca yerine yerli kaleci Berke'nin gecmesi bir lükstür bizdeki Ismail Cipe'yi dusununce bu konuda bizden öndeler ne yazik ki.
      Yabanci siniri tekrar kalkarsa Lokomotif'in kalecisi de bence gayet iyi kaleci.

      Sil
    3. Tek yerli ile imkansız. Tek iyi yabancıyla dahi imkansız. Rekabet olmak zorunda.

      Sil
  4. Okan bize gelmeden önce ligin en çok kurtarış yapan kalecisiydi. Şu an İrfan Can da benzer durumda. Şahsen Okan'ı seneye alıp oynatıp, Doğan'a teklif yapardım. Doğan'ın henüz hiçbir maçta kadroya dahi giremediğinin de altını çizeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk iyi kaleci zaten. Muslera'nın sakatlığında, geçen sezonu da iyi geçiyordu.

      Sil
  5. Oynattikca iyi oluyor kaleci Ersin bu sayede gelişti Beşiktaş kalesinde biraz sabır etmemiz lazım sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Israr gerekli. Bizde yerli kaleci kültürü hiç yok, önce bunu kırmak lazım.

      Sil
    2. Hayrettin Demirbas :) Neler cektik zamaninda kalecilerin Sabrisi idi bazen de inanilmaz oynardi, kendine özel tezahurati bile vardi haha

      Sil
    3. Hayrettin Abi iyidir de, o da hiçbir dönem uzun yılların istikrarlı kalecisi olmadı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir