8 Kasım 2021 Pazartesi

Ligde neden çift santrafor kullanmıyoruz?


Galatasaray'daki "forvet" bunalımı devam etmekte. 3 forvetin var ve 1'i için "takımın 1. forvetidir" diyemiyoruz. Maçına göre değiştirirsin, tercih yaparsın da, o konuda da hata olmaya başladı. Sadece 1'iyle de oynamak zorunda değilsin bu arada, neden ligde çift forveti kullanmıyorsun. Konyaspor maçında kullandık, dahası olmadı. Avrupa Ligi'nde, rakipler daha futbol oynamaya çalışıyor, işi geçiş ile çözüyorsun da, ligde hücum organizasyonu problem.

Bu organizasyonu oluşturabilmenin yollarından biri, formasyon değişikliği olabilir. Sürekli maçlarda skor arar olduk ve o anlarda da genelde çift forvet sahada. Eskiden orta saha boşalıyor derken, daha tempolu ve dinamik yapı içinde öyle bir sorun da olmuyor. Hatta baskıyla genelde istediğin sonucu alıyorsun. Mostafa Mohamed, Diagne, Halil Dervişoğlu 3'lüsünden 2'si, en azından ligde aynı anda sahada olabilir.

Karagümrük karşısında da, iş çok fazla kenar ortasına bakarken, Halil Dervişoğlu sahadaydı. Merkezi kapattılar, bağlantı da olamadı. Kenardan orta keserken de, onu bulmaya çalıştık. O zaman da neden Mostafa Mohamed ya da Diagne sahada değildi diyoruz. Hadi maçın başında düşüncen başkaydı, ilk yarıda tablo ortada. 45'de al 2'sinden 1'ini, orta kesmeye devam et. En azından gol bulma oranın biraz daha artar. Orta kalitemiz de yok bu arada, bambaşka bir konu.

Mostafa Mohamed, oyuna 63. dakikada girdi ve 1 golü, 6 da şutu var. 4'de 4 ile, girdiği tüm 2'li mücadeleleri ve hava toplarını da kazanmış. İlk yarıda bir ara sürekli uzun atıp, Babel'i bulmaya çalışıyorduk. Mostafa Mohamed olsa, o topları da alabilirdin. Maç öyle bir hal aldı ki, ona baktı. Oyuna geç aldık maalesef, 45'de bu değişiklik olabilirdi. Sonra da skor ararken, Diagne'yi çok daha erken oyuna sokabilirdik.

10 yorum:

  1. Momo girdiği andan itibaren tüm hava toplarını almış. Adamlar stopere bigliayı çektiği anda ben T.D. olsam sürerdim mostafayı sahaya. Emre kılınçın bir tek olumlu hareketini söyleyin? Ne olurdu yani ilk yarı sonunda emre-momo değişikliği gelseydi? Yüzde yüz söylüyorum kazanırdık bu maçı. Ben fatih hocamı manevi babam gibi görüyorum ve çok seviyorum, güveniyorum da. Kredisi elbette olacak daha 12 hafta oynandı. Enseyi karartmaya gerek yok. Feneri evimizde yenersek çok şey değişir + sacha boey dönüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biglia geçti stopere bir ara, elbette alacak. O an aslında hücuma hamleleri yapacaktık, geç kaldık.

      Sil
  2. çift santrfor girip etkili olduğumuz maç sayısı 0. dünkü gol aldatmasın. hele geçen sezon şampiyonluk kaçarken durup dururken çift forvete dönmek futbolcuları bile rahatsız etmişti.
    yapılması gereken halil morutan ikilisinden birini ikinci forvet gibi amc gibi kullanmak diagne ya da mohammed i de santrfor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon nasıl etkili olduğun maç sayısı 0. Ne zaman çift forvete dönsen, geri dönüyorsun, etkin büyüyor. Dün de olduğu gibi. 2 sene önceki Galatasaray değil bu, ya da geçen sezonki. Bu takım daha tempolu, hareketli, çift forveti net kadlırıyor.

      Sil
  3. Çift forvete de dönülebilir, ya da Halil 2. forvet gibi konumlanıp önde hedef santrafor olabilir.
    Hoca, Berkan-Taylan ikilisi ile olmayacağını gördü. Ama hücumdaki +1 kişiyi gidip Emre kılıçtan yana kullandı. Halil de etkisizdi dün.
    45'de Kesinlikle Muhammet girmeliydi.
    Hocanın sürekli kadro ile 11'le böylesine oynaması bir düzen kuramamamıza sebep oluyor. Muhammet tam formdayken, BJK maçında kesti Cagne'yi oynattı. Sonra Muhammet penaltı kaçırınca 3 maçtır onu ilk 11'den kesip sonradan almaya başladı
    Belki ben biraz tutucu bakıyorum ama bir takımın golcüsü bellidir. 3 kişi birden döne döne oynayınca işte böyle oluyor.
    Zaten en büyük sorun 4 yıldır bir düzen oturtamamak. Hocanın bitmeyen arayışı. Sürekli her transfer dönemindeki transferle kadroların değişmesi vs. Şimdi bakıyorum gene aynı. En ufak hatasında ya da kötü performansta o kişi her kimse hemen kesiği yiyor.
    Böyle nasıl düzen kuracağız? Ligde maç kazanmak için istikrar ve baskılı oyun lazım. Öyle geçiş meçiş işleri ile bu iş olmaz. anadolu takımına içerde dışarda dominant oyunla ezmediğin sürece olmuyor işte.
    Fatih Hoca maç sonu açıklamalarını izledim. Çok şaşırdım. Ortada hiçbir şey yokken gol yedik dedi. hocam bu sene bu şekilde yediğin gol sayısı 10'u geçti. Yemediğin de bir 10 var. Bu nasıl tespit? skor 3-0 olmadan herhangi bir Galatasaray'lının hah tamam bugün maçı aldık demediğine eminim. Bizim gol yememiz için rakibin bir şey yapmasına gerek yok ki! IQ seviyesi, yeteneği düşük bir sürü oyuncumuz var. Kaleci dahil herkes hata makinası.
    bu ligin şifrelerini yalayıp yutmuş birinin, Anadolu takımlarına karşı öyle bekle vur, geçiş vs. gibi küçük takım taktikleri ile bir şey yapamayacağımız ortada. Dominant baskın oyun bulmak zorundayız. Yoksa iki ileri bir geri gider dururuz.
    Yav bu takım genç enerjik takım, bu kadar rotasyon işlerine girmemizi anlayamıyorum. Sürekli kadronun deneme tahtasına çevrilmesini hakikaten anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvetten kastım, Halil Dervişoğlu'nun daha gezerek, oyun kurucu gibi oynaması zaten. Berkan / Cicaldau orta sahası, çift forveti de gayet kaldırır.

      Sil
  4. Halil hariç diğer ikisinden ne alacağımıza emin olamıyoruz. O yüzden Halil tercihine bir şey diyemiyorum

    YanıtlaSil
  5. Fenerbahçe maçına orta üçlü Berkan-Cica-Morutan, ileri üçlüye de Halil-Mostafa-Kerem ile başlar mı acaba...Çift santrafordan bahsedince bu şekilde canlandı gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu'nu kanatta görebiliriz, şaşırmam da hoca şu ana kadar denemedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir