8 Kasım 2021 Pazartesi

Milli Takım arası öncesi neden rotasyon?


Milli Takım arası öncesi neden rotasyon? Bence bu da sorulması gereken bir soru. Öyle bir rotasyon ki, bazı kaliteli isimleri kenara almak durumunda kaldın. "Set oyunu oturmadı" derken, Feghouli yerine Babel tercihini kısmen anladım da, Emre Kılınç'ı orta sahanın sol içinde çözemedim. Karagümrük merkezi iyi tuttu derken, bizim de merkezi zorlayabilecek bir etkimiz yoktu. Berkan Kutlu 6 numarada, Cicaldau sürekli oyunun 2 yönünü oynayabilmek için uğraşıyor. Geriye de Emre Kılınç kalıyor.

Emre Kılınç'dan, bağlantı olmasını ya da topu öne taşıyabilmesini beklersiniz. Presi, mücadelesi de önemlidir diyelim. Özellikle de, Karagümrük'ün geriden kısa paslarla çıkmayı düşüneceğini bildiğimiz için, ön alanda mı pres yapacak diye düşündüm. Bunu da çok fazla uygulamadık, ön alanda öyle bir presimiz yoktu. Bağlantı da olmadı, merkezde tıkandı kaldı. Bu da seni, özellikle hücum tarafında -1 futbolcuyla oynatır.

Öyle bir noktada pas hatası yaptı ki, gol de büyük oranda ona yazacak. Kötü oynarken, berbat bir final de yapmış oluyorsun. Bu tercih taca çıktı yani, ne düşünülüyorsa hataydı. Feghouli, Mostafa Mohamed'le birlikte oyuna giriyordu. Hoca ne düşündü de, Feghouli'yi biraz daha bekletti bilmiyorum. Feghouli'ye dönmek doğru düşünceydi. Yürümeyen bir hücum vardı ve bence geç kalınmış hamleydi. Bekleterek, daha da geç kalmış, 1-0 geriye düşmüş olduk.

Emre Kılınç'ın, geçen sezondaki havası yok. Orta sahada müthiş bir bağlantı olabiliyordu, şu an kayboldu. Topla meziyetleri özellikle sıradan kalmaya başladı. Enerji bekliyorum desem, bu da yok. Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı 2'lisi bir arada kısır kalıyor derken, Emre Kılınç'ın oyunun 2 yönünde etkili olamadığını görmek üzdü. Feghouli hamlesi daha erken gelse ya da Morutan'ı düşünsek, bir şeyler değişebilirdi.

4 yorum:

  1. Rotasyon olarak fegin yedek kalmasını anlarım üst üste 2 maça çıktı tamam ama halilin oynamasını anlamam hatta keremin oynamasınıda anlarım ikamesi tam olarak yok va diye düşünebilir olabilir ama halilin yedekleri diagne muhammed yapma hocam, bu arada ömer garip bir şekilde sonradan girince canavar maça başlayınca sıradan kalıyor sanki maç biraz orta kafa oyununa dönünce ve rakip öne geçince fark yaratıyor 90 dk oynayıp iş sete döndüğünde vasat kaldı. Berkan dahi çok yoruldu skoru alsak taylan girebilirdi. Feg morutan diagne/muhammed 30 dk oynasa maçı rahat almıştık çünkü rakip fişi çekmişti 2.yarı düzenleri bozuldu çok yoruldular haliyle yaşlı takım neyse hocam geçiş oyununj benimseyerek beni şaşırttı eminim oyuncu değişiklikleri ve rotasyon konusunda da çok daha dikkatli olucak kim yazdı hatırlamıyorum alıntı olarak değinicem hoca avrupada vakit kaybetmiyor direkt müdahele ediyor ama ligde belki toparlar vs diye çok bekliyor şans veriyor diye kesinlikle olabilir bana çok mantıklı geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin son 20 dakika oynayacak durumu vardı, geçen maç sakatlandı. Halil Dervişoğlu için ise olay yorgunluk değil, belli ki bir plan vardı ama tutmadı.

      Sil
  2. Halil'in mesela gol atması dışında meziyetleri inanılmaz iyi. Top ayağına geldiğinde çok yakışıyor ve kolay kolay kaybetmiyor. Şu adamı ne zaman forvet arkası gibi izleyeceğiz bilmiyorum ama er geç buna dönülecek gibi. Halil ve MoMo'yu artık birlikte görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyelinin ucu olmayacak, yeter ki bitiriciliği yükseltsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir