19 Kasım 2021 Cuma

Octavian Popescu & Galatasaray, Becali'nin beklentisi bu sefer bambaşka


Becali'yi, yaz dönemi sıklıkla konuştuk. Görünen o ki, Ocak ayında da konuşmaya devam edeceğiz. Önce Dennis Man ile alakalı, Galatasaray'ın isteğinden bahsediyordu. Zor bir transfer, maliyetli iş. Fatih Hoca'nın açıklamasına göre de, Morutan öncesi düşünce oluşmuş. Morutan hamlesi sonrası, Dennis Man düşüncesi oluşmayacaktır. Kanat transferi için ise hareketlilik var gibi. Solbakken'le görüşmelerin ciddi olduğu söyleniyor. Octavian Popescu da alternatiflerden diğeri.

Becali, Galatasaray'a 500 taksitle satılacak başka futbolcum yok diyor. Morutan transferinde, şartları istediğimiz düzeye getirmiştik. Fiyatı çok düşürüp, bunu da taksit ve bonusa bağlamıştık. Adam, Romanya piyasasını elinde tutuyor ve hangi futbolcuya gitseniz, Becali ismine çarpıyorsunuz. Kullanılması gereken bir ağ. Cicaldau ve Morutan transferleriyle birlikte, Romanya'yı yeniden hatırladık. Genç ve iyi bir jenerasyonları var. Türkiye'ye uyum noktasında da sorun yaşamıyorlar.

Hagi ve Popescu gibi etmenleri düşününce, Romanya Ligi'ni talan etmeye devam edebiliriz. Octovian Popescu, henüz 18 yaşında, ciddi bir potansiyel. Sol kanatta oynuyor, daha çok teknik özellikleriyle ön planda. İşlenebilir yetenekler vardır ya, Octovian Popescu da öyle. 10 numara, hatta merkez orta saha özelliği de var. Yetenekli bir isim ve çalışkanlığı da var. Morutan'ın dönüşümünü görüyorsunuz, buradan pay biçiyorum. O potansiyel var.

Her 2 ayağını kullanabiliyor, tabela özelliği artmaya başladı, genç yaşında tecrübe sahibi. Şutu var, bitiricilik yükselecek, teknik, hareketli. 18 yaşında bir de, alacak yolu da çok. Geleceğe yatırım noktasında, iddialı bir transfer olur. Becali'nin beklentisi, Morutan'ı aşar tabii. Bu futbolcudaki potansiyel başka seviyede ve henüz yolun başında olduğundan da maddi anlamda yüksekten uçacaklar. Becali'nin inadı ne derece kırılır bilemiyorum. Bayağı zor ve maliyetli bir transfer olur.

Klas oyuncu, oyun aklı yüksek, göze hoş gelen hareketleri var, her 2 ayağıyla da iyi şutlar çıkarıyor. 18 yaşında, böyle bir yeteneğe sahip olmayı herkes ister. Romanya futbolunun gelecekte çok şeyler beklediği bir futbolcu. Zaten ellerindeki genç yapı oldukça iyi ve bir yandan da yeni isimler gelmeye devam ediyor. Galatasaray'ın kanat transferi düşüncesi ise öncelik olmasa bile, gerekli diye düşünüyorum. Oraya alternatif üretilmek isteniyor. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Morutan gibi yeteneklere sahip olunsa da, Babel gibi gönderilmesi düşünülen futbolculara da sahibiz.

8 yorum:

  1. Ocak ayı bizim adımıza transferde cosabilecegimiz son dönem olacak[banka fonları:( .] Babel, diagne ve değilsen çıkılması durumunda octavian ve gedson hamlesi çok iyi olur. Takıma bir anda farklı bir ivme katar. 11 e bir kaleci bulmak çok kritik bir hal aldı bu arada ve Berke Özer'in sözleşmesi bitiyor. Bence alttan alttan yoklama yapılıyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankalar birliği anlaşmasının yazın etkileri daha net ortaya çıkacak. Bu yüzden de, Ocak ayında yapacağımızı yapalım düşüncesi var.

      Sil
  2. bu oyuncumu yoksa bruma mı daha yetenekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popescu'nun kanat oyun kurucu özelliği, orta sahada oynayabilme durumu da var. Daha yönlü bir futbolcu.

      Sil
  3. Rumen futbolu tekrar yükselişe geçmeye ve yeni yetenekler çıkarmaya başladı.Kültür olarakta bize yakın olduklarından uyum sorunu da çekmiyorlar.Bu tür potansiyeli yüksek oyuncuları değerlendirmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uyum tarafında umutlu bakıyorum. Sorun yaşamıyorlar, çabuk alışıyorlar. Önlerindeki rol modeller de, Galatasaray'da efsane oldular. Bu da etken.

      Sil
  4. Steua şu sıralar karışık, sürprizler olabilir. Octavian'ın solda Morutan'ın sağda olduğu, önde Halil-Kerem ikilisiyle bir 4-4-2 çok güzel olurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önde Halil ve Kerem sorun yaşar. 2 gezmeyi seven forvetin olur, ön alanda mücadele etmek, kalmak sorun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir