19 Kasım 2021 Cuma

Fenerbahçe derbisinde, Feghouli düşüncesini anlayabiliyorum


Feghouli'nin kazanılma düşüncesini anlıyorum. Bunu daha önce de yazmıştım. Set oyununu güçlendirmek istiyoruz ve formasyonu değiştirmeden bunu sağlamanın yolu da, Feghouli'yi denklemin içine sokmak. Feghouli'nin fizik durumu, 90 dakikaları tamamlayacak görüntüyü vermemesi handikap tabii. Henüz 31 yaşında olsa da, 35 yaşındaki bir futbolcunun tadı var. Yine de saf yetenek, bu sezon "tabela" tarafında yaptığı değerli işler var.

Benim anlamadığım, Milli Takım'da uçup, Galatasaray'da neden tökezlediği. Hocayla alakası yok bu durumun, Feghouli'yle alakalı bir mevzu. Olay fizik çünkü, kalite veya yetenekte değilim. Cezayir nasıl oynuyor tam olarak bilmesem de, oyunun merkezinde Feghouli vardı. Galatasaray'da ise yer yer kanada atıp, yer yer merkezde kullanıyoruz. Bence merkezde oynamalı, kanadı kaldıracak gücü yok. Fenerbahçe derbisinde oynayacağını düşünmekle birlikte, umarım kanatta oynamaz.

Feghouli, Cezayir Milli Takım'ında oynadığı son 10 maçta, 11 gole etki etmiş. 8 gol 3 asisti var. Ceza sahası içine koşularını, sıklıkla orada topla buluşup, goller attığını görüyoruz. Galatasaray'da attığı goller de hemen hemen böyle. Yay civarında buluşup, iyi şutlar çıkarıyor. Aslında orta sahaya yapılacak transferin ardından, Cicaldau'nun bunları yapmasını bekleyeceğiz. O biraz daha istikrarlı yapıp, ön alan presini de sağlayacak.

Morutan'ın yedek kalması da doğaldır. Morutan'ın 90 dakikaları tamamlamaması da doğal. Oyunun 2 yönünde oynamaya çalışıyor, mücadele içinde, çok kıymetli bir potansiyel. Özel de bir yetenek, maç çözüyor. Yine de bunu 90 dakikaya yayabilecek görüntüsü yok, enerjiyi tüketiyor. Bazı maçlarda, 45. dakikalarda kenara alınması hataydı da, hoca onu doğru kullanıyor. Oyununu bu kadar kısa zamanda değiştirmeyi başardı, bu önemli bir dokunuş. Bazı maçlarda kenardan gelip, yine maçı çözer ya da farkı açabilir. Lokomotiv Moskova deplasmanı bunun örneği.

4 yorum:

  1. 5 değişikliğin en güzel tarafı bu bence bu ikisini toplamda tek bir futbolcu gibi kullanabiliriz. Feghouli 60. Dakikada oyundan çıkar yerine Morutan girerse olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandeminin, futbola verdiği güzel bir şey diyelim :)

      Sil
  2. Ben morutanın yedek kalmasını hiç mantıklı bulmamakla birlikte oyundan çıktığı maçlarda takımın olumlu anlamda ileriye gittiğinide görmedim defansif açıdan da gayet ueterli olmaya başlayan morutanı yedek bırakmak hiç doğru değil mantıklıda değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan tam hazır değil, öyle bir durum var. + olarak kenardan koz, bu da etken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir