14 Kasım 2021 Pazar

Oğulcan Çağlayan'ın sağ bek oynayabilme ihtimalini sevmiştim


Fatih Hoca'nın, futbolcu üzerinde bazı dokunuşları olur. Mevki değiştirir ve o kariyer bambaşka bir noktaya evrilir. Yakın geçmişte de, uzak geçmişte de bunun birçok örneği var. Bursaspor'la oynanan hazırlık karşılaşmasında, elde bir sağ bek yoktu. Bir önceki hazırlık maçında, U21'den bazı sağ bekler forma giyse de, yeterli görünmediler. Bursaspor maçı günü de, kendi maçları vardı. Boey sakat, Yedlin yok derken, Alpaslan Öztürk'ün sağ beke çekilmesini beklersiniz. 

Geçmişinde sağ bek oynamışlığı var çünkü. Çıkışı stoperde olsa da, sağ bekte de oynayabilirdi. Fatih Hoca ise, Oğulcan Çağlayan'ı sağ bekte kullandı ve yepyeni bir kapı açılmış oldu. Kafamda bazı ütopyalar vardı. Emre Kılınç'ın sol bek, Aytaç Kara'nın stoper oynayabilme ihtimali gibi. Oğulcan Çağlayan için de, acaba sağ bek olabilir mi diye düşünüyordum. Barış Alper Yılmaz adına da sağ bek ihtimali var bu arada, o da bir yerlerde duruyor.

İlk kez sağ bek oynadı. İlk maçından da, savunmada boşluk oluşturdu, kademe hatası yaptı, yerleşim sıkıntıydı gibi noktalara hiç girmem. İlk maçı, eksikleri mutlaka olacak. Ben işin hücum tarafındayım, çünkü eksiğimiz oradaydı. 1 gol 3 asistle oynadı. Orta kalitesi o kadar iyiydi ki, neredeyse tüm beklerimizin toplamından daha net katkı verdi. Sürekli bindirdi, hücumu sürükledi, zaten fiziği iyi bir futbolcu. Gidecek mi diye düşünürken, sağ bekte devam eder mi diye düşünmeye başladık.

En azından "hücum" gereken maçlarda denenir. Yedlin ayakta kalabilmeye başladı diyoruz da, yine hücum katkısı yok. Daha çok savunmasıyla ön planda. Biz ise, hücum setinde sorun yaşıyoruz. Opsiyon oluşturmak adına da, bekleri kullanabilmek gerekiyor. İç sahada, daha zayıf takımlar karşısında, Oğulcan Çağlayan'ı sağ bek izleyebiliriz. Bence iyi de hücum performansı verir. Mücadeleci, savunma yardımı çok olan bir isimdi. Şimdi bunu sağ bekte yapacak, öyle düşünün.

Bek rotasyonumuz da problem. Boey dönse de problem. Yedlin'in yeterliliği daima tartışılacak. Boey de nasıl dönecek, sakatlık durumu nedir görmek lazım. Sol bekte de alternatif problemi var. İş transfere de kayabilir ama bu sorunları kendi içimizden çözebildiğimiz sürece güçlüyüz. Fatih Hoca da, bu dokunuşlar noktasında fazlasıyla iyi. Oğulcan Çağlayan'ı mutlaka daha önce de düşünmüştür ve an geldiğinde kullanmıştır.

8 yorum:

  1. Emre Kılınç da sol bekte denense etkili olabilir abi dediğin gibi :)

    YanıtlaSil
  2. işte üçlü oynayan bir takım olsak oğulcan barış kılınç kim varsa kanat bek için çok ideal,yedlin pva keza öyle

    YanıtlaSil
  3. Hakan Ünsal,Ergün Penpe,Ümit Davala orta saha oyuncularıydı.Fatih Hoca bu oyuncuları bek olarak oynatmıştı.10 numara Taylan 'ı 6 numara olarakta mili takıma yükselmesine vesile oldu. Yeni yabancı kuralı ile özellikle bek ve kaleci bölgesinde yerli ile oynamak çok avantaj getirecektir.Yabancı hakkını daha çok stoper,forvet ve ortasahada kullanılması avantaj sağlayacak. Umarım Oğulcan da sağ bekte kendisini gösterip orada yerli olmasının avantajı ile daha fazla süre alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sürü sayarım. Riera'sı var, geçen yıl Emre Kılınç'ı var. Birçok isim çıkar. Hoca bu konuda çok iyidir.

      Sil
  4. Maçı izledim bu maç kesinlikle ölçü olmamalı defansif açıdan fikir veren bir maç değildi, oğulcanın pozisyon bilgisi olarak bekte olabileceğini düşünmüyorum, ki daha tecrübesiz olan barışın hiç düşünmüyorum. İlk ciddi sınavda oğulcanın bile bir sirü degosu ortaya çıkar bek oynamak çok zordur playstation değil malesef, orjinal açık olan burak kapacağın bile fb seviyesinde bekte çok sırıttığını gördük. Be denemeler sezon sonu kamplarında mispeten oturtulabilecek denemeler keşke koyduk beke oldu mantığıyla olsa geçen sene sekidikada denemişti 1 maçta vazgeçildi çünkü bekte pozisyon bilgisi hızdan çok çok daha önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçü değil de, yine de izlenim. Denenebilir. Ömer Bayram adına da bunlar yazılırken, çok iyi bir orta saha çıkarıldı. Oğulcan Çağlayan o ışığı yaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir