24 Kasım 2021 Çarşamba

Samsunspor'un durumu kurtarması ve iddia kazanması şart


Fuat Çapa'yı ilk etapta eleştirdiğim nokta, Mehmet Altıparmak'tan gelen düzenle başlaması ve bir süre devam etmesiydi. İşler iyi gitse zaten teknik direktör değişikliği olmaz. Aynı isimlerle daha farklı ne bekleyebilirdin? Neyse ki son zamanlarda, Fuat Çapa'nın bir şeyleri değiştirmeye başladığını gördük. Oyuncu tercihleri değişiyor, bazı gençlere dönülüyor. Bazısı tutuyor, bazısı tutmuyor da, şu evrede "denemek" dışında çıkar yolun yok.

Şu süreçte iyi futbol beklemiyorum. Eldeki malzemeyle iyi futbol oynaman mümkün değil. Sezon başı kurduğun ve alternatifli görünen kadrodan istediğini alamadın. Kadro dışılar, sözleşme fesihleri geldi derken, o alternatifli yapı daraldı. Neyse ki Savicevic geri döndü de, saha içindeki oyun aklı biraz olsun arttı. Tek beklenti, Ocak ayına kadar geminin selametle karaya yanaştırılması ve en azından play-off hattına yakın kalabilmek.

Nedir değişiklik dersek, stoper tandeminde Yunus Çift ve Osman Çelik'e döndün. Altyapından gelen genç ve orta sahadan stopere çektiğin bir isim. Eyüpspor deplasmanı, stoper Berk Taşkın'ı da orta sahada izledik ve iyi bir performansı vardı. Belki yokluktan yapılan bir hamleydi ama tuttu işte. Polat Yaldır'ı kenardan getiriyorsun, yine iyi performans veriyor. Etiketin önemi yok, sahaya iyi performansı verecek olan "genç" futbolcun ise o oynayacak.

Nurullah Aslan'a dönüş de önemli bir artı. Aykut Özer'in oynadığı dönemde bu takım çuvalla duran top golü yedi. Özellikle de yan toplar. Şu an puan durumunda ciddi bir yerin olabilirdi. Kaybedilen maçlara bakın, birçok duran top golü. Nurullah Aslan'ın da elbette eksikleri var, özellikle 1'e 1'lerde de, o iş biraz da senin kalecini, rakiple baş başa bırakmaman. Kıyas da Aykut Özer'le. Neyse ki doğruya dönüldü.

11'de Tomane ve Savicevic'i olmazsa olamaz görüp, diğer noktalarda ciddi transferler izleyebiliriz. Bu sefer alternatifli yapıdan ziyade, ilk 11 kalitesini arttırmak gerekiyor. O noktada Fuat Çapa'ya güvenmiyorum. Transfer ağı geçmiş yıllarda çok sorgulanıyordu ve yine bir "transfer cenderesi" içine giriliyor. Temel sorun ne derseniz, başkanın etrafındaki futbol akılları derim. Biz bugüne bakacağız artık, Samsunspor'un durumu kurtarması ve iddia kazanması şart.

2 yorum:

  1. yari belcika yari turk adamlar gelir 3-4tane. Hicbiri de tutmaz sezon sonu samsun para vererek yollar fuat capayla birlikte..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir