8 Kasım 2021 Pazartesi

Savunma performansıyla övünmek tamam da, hücumdaki farkın nedir?


Fatih Hoca, puan kaybı gelen her maç sonrasında, "savunma" performansını överek, gol pozisyonu vermedik diyor. Haklı, gerçekten de pozisyon vermiyoruz. Marcao da döndükten sonra, stoper tandemi olabildiğince güçlendi ve alakasız hatalar dışında ne gol yiyor, ne pozisyon veriyoruz. Avrupa'da bu tablodan gurur duyarken, lig için aynısını diyemem. Ligde oynadığın maçlarda, pozisyon vermemen elbette önemli de, işin hücum tarafında sen de farklı değilsin.

Biraz daha topa sahip oluyorsun, kaliteli ayakların var diyebiliriz. Attığın goller de, organizasyon dahilinde değil. Bireysel yetenekler ya da geçiş hücumları. Avrupa'da geçişi iyi oynarsın da, ligde o alan sana açılmıyor. Organizasyon, güçlü bir set lazım. Karagümrük maçının gol beklentilerine bakın, Galatasaray çok daha yukarıda. Peki hangi pozisyon için, Pesic'in karşı karşıya vuramadığı an kadar etkiliydi diyebiliriz?

Ligde, hücum performansını övmek lazım. O performanstan da uzaktayız. Şu set işi bir türlü oturmuyor. Hoca bu uğurda Feghouli'ye dahi döndü ama iş bireysel yeteneklere bakmaya devam etmekte. Skor ararken forveti 2'leyip, kaosu kovalıyoruz. Genelde de sonuç aldık ama neden sürekli skor aramak zorundayız. Neden ilk yarılarda bu iş bitemiyor, rahat nefes alarak maç izleyemiyoruz. Lig için konuşuyorum, Avrupa'daki görüntü fazlasıyla iyi.

Set oturmuyorsa, daha direkt bir futbola dönebilirsin. Presi öne çıkarırsın, bu şekilde rakibi hataya zorlarsın. 2011 / 2012'de gelen şampiyonlukta, pas oyunu mu yoksa daha direkt mi oyun mu oynuyorduk? Ya da Trabzonspor bugün ne tarz bir futbolla sahada ve sonuç alıyor. Elindeki malzeme buna uygun, set oturmuyorsa, daha farklı planlar uygulanmalı. Savunmayı oturttun da, hücumda da böyle bir değişiklik daha farklı sonuçlanabilir. Çift forvet dedim mesela, ön alandaki baskıyı, presi arttırmak adına da.

5 yorum:

  1. Bu sene "aha bitti artık kazandık" dediğimiz hiçbir maç olmadı. ligin ilk haftası Giresun maçı belki tam onu söylerken marcao-kerem olayı. Ben 4-5 atan, forveti gomis olup bam güm oynayan Galatasaray'ı özledim. Şuan her hafta forvet kaprisi çekiyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat hiçbir maç yoktu. Avrupa'yı anlarım da, ligde görüntü iyi değil.

      Sil
  2. Sonuçta kaybedilen iki artı iki dört puan var burada eksiklerin üzerine gitmek gerekiyor. Hücum yönümüz ve bitiriciligimiz zayıf. Set oyunu konusunda daha iyi olmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerekiyor da, bazı formasyon dokunuşlarını da görmek istiyorum.

      Sil
  3. 3-4 gol atmayı unuttuk farkında mısınız?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir