20 Kasım 2021 Cumartesi

Halil Dervişoğlu, Milli Takım'da ağırlıklı olarak tamamlayıcı forvet gibi oynuyor


Fenerbahçe'nin, derbiye nasıl çıkacağını tahmin etmek güç. 3'lü savunma devam mı, 4'lü savunmaya mı geçecekler? Vitor Pareira'nın gönderilme düşüncesi var ve bunu şu an erteliyorlar. Galatasaray maçının sonucuna göre mutlaka aksiyon alacaklardır. Bu maçtan istediklerini alsalar dahi, bir sonraki maçın nasıl geçeceğini bilinmediğinden, o birliktelik uzun sürmez. Bir teknik adamın gönderilmesi düşüncesi oluştuysa, "şu maçı ya da zamanı" bekleyelim demek, zaman kaybından başka bir şey ifade etmez.

Galatasaray'da ise işler biraz daha kestirilebilir halde. 11'ler zaten sızıyor ve bunun önünü alamıyoruz. Ya da önünü almak istemiyoruz diyelim. Hoca, bu konularda normalde katıdır da, bir şey değişmediğine göre durumdan rahatsız değiliz demektir. Kafalarda tek bir soru var, tek mi yoksa çift forvet mi? Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed ya da Diagne 2'lisinin bir arada kullanılacağına yönelik haberler var.

Halil Dervişoğlu, Milli Takım'da ağırlıklı olarak tamamlayıcı forvet gibi oynuyor ve başarılı. En rahat ettiği konum diyelim. İleride tek oynadığında, bağlantı da olamayınca problem başlıyor. Kenar ortalarıyla besleyebileceğin bir forvet değil. Merkezden, pasla onu görmen lazım ki, o da zaten orta sahalaşıyor. Daha çok kanatlarda oynayacak isimler ona yakın olacak ve o da bağlantıyı sağlayacak. Onu en sağlıklı kullanma yöntemi, önüne bir forvet yazmak.

Berkan Kutlu / Cicaldau 2'lisinin orta sahayı, en azından ligde taşıyacağına inanıyorum. Halil Dervişoğlu da zaten daha serbest, oraya yakın oynuyor. Ceza sahası içinde bir golcü bulundurursak, orayı doldurmuş olacağız. Stoperlerle fizik mücadeleye girecek, Halil Dervişoğlu da boşluğu dolduracak. Benim de beklentim bu yönde. 4-3-3 değil de, 4-4-2 ya da 4-4-1-1 gibi oynayacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir