28 Kasım 2021 Pazar

Yeni Malatyaspor 0-0 Galatasaray, lige atılan havlu


İyi oynarsın, kötü oynarsın, bunları konuşuyoruz zaten. Her maç istisnasız şekilde verilmeyen penaltılar can sıkmaya başladı. Golü atarsın, sırf var'a gitmemek için sen topa vurmadan faulü çalar hakem. Oysa pozisyonda faul dahi yok. Kötü oyunu eleştireceğiz, kötü oyunu "hakemler" üzerinden okumayalım diyeceğiz ama biri bana açıklasın. Burak Elmas, TFF ile ne görüştü? Fenerbahçe maçından bu yana kıyım devam ediyor, kıyımı yapanlar ödüllendiriliyor? Bir de gidip "hakemleri konuşmama" kararına imza atıyorsun.

Takıma gelirsek, ligde ne zaman maç kazanmaya başlayacağız merak ediyorum. Avrupa'da iyi gidiyoruz, her yıl bu seviyelerde olmalıyız diyoruz da, gelecek sezon için Avrupa'ya katılım hakkı elde edebilecek miyiz? Görüntü o yönde değil de. Liderle puan farkı 14'e çıktı, artık şampiyonluğundan geçtim. Galatasaray'ın ligde seri yakalayabileceğine yönelik inancım yok çünkü. Trabzonspor da gerek futbolu, gerek aldığı destekle biz bu işi bırakmayız diyor. Galatasaray adına lig için yeni hedef ne olacak?

Rotasyon yapmaya bir şey demem. Marsilya maçı yüksek eforluydu ve bazı futbolcular yorgunluk kaynaklı oyundan çıkmışlardı. Böyle bir rakip karşısında rotasyon yaparsın da, bu oyun formatıyla oynamazsın. İlk 11'i görür görmez yazdım. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Emre Kılınç orta sahası ile hangi üretimden bahsedebilirsin? Organizasyonu geçtim, hücumda varlık gösteremezsin. Beklerin işlemez, Diagne'yi besleyemezsin? Sadede Emre Kılınç'ın ceza sahası içi koşularına bakan bir hücum ve orada da penaltın verilmiyor.

Rotasyon yaparsın da, daha doğru isimler ve kurguyla. Cicaldau ve Feghouli yoksa, Morutan oynar mesela. En azından özel bir yetenek, tek başına maçı dahi alır. Yanlış rotasyon, ilk 45 dakikayı çöpe atmana sebepti. 45'de Cicaldau ve Kerem Aktürkoğlu'na döndün, anında baskı oluştu, pozisyonlar geldi. Cicaldau'yu rakip kaleye yakın oynatırken, ne derece etkili olduğunu yine gördük. Ne zaman ki Berkan Kutlu oyundan çıktı ve Cicaldau'yu yeniden 8 numaraya çektin, o zaman rakip ceza sahası çevresindeki etkinliğini kaybettin.

Yeni Malatyaspor, 5'li savunmayla oynuyor. Kazanmak değil, savunmak amaçları. İlk 45 dakikayı çöpe atıp, 2. yarıdaki baskını kısıtlı tutunca, pek savunmalarına da gerek kalmıyor. Ertaç Özbir, her Galatasaray maçının yıldızı. Yine de bitirebilmen lazım, aynı konuya geliyoruz. Halil Dervişoğlu'nun son dakikalardaki şutu ya da 2. yarının başındaki o baskıda kaçanlar. Kötü oyuna, hakem faktörünü de ekleyince, ortaya berbat bir maç çıkmış oldu. Anlamı da, Galatasaray'ın lige attığı havlu. Odağı Avrupa, Türkiye Kupası ve ligde ilk 4'e kaydıracağız artık.

24 yorum:

  1. Maçı izlemedim çünkü kadroyu görünce izlemekten vazgeçtim yanımdaki arkadaşıma ilk yarıyı heba ederiz hoca 60-70 dk değişikliği bekler son 20-30 dk maçı almak için çabalarız dedim. Neden ? Malatya 5li defans ve az topla oynayan bir takım bu takımı half space savunma arkası koşuları ile delersin 1 gol atsanda kesib maçı alırsın ve devamı gelir. Şimdi biz bu takıma 2 kolıcu kanat ve yine koşucu emre ile çıktık kim pas atıcak sadece taylan, çok üzülmemim sebebi doğru kadro ile inanın şu maçı alırdık ayrıca yönwtim harika gidiyor 1 konu dışında o konuda tff ile ilişkiler ve hakem ile ilgili maç önü ve sonu açıklamaları düzen bu usül bu, hakemler bundan etkileniyor iğrenç spor programlarında maç sonu yönetici açıklamarı çıkıyor böyle algı yapılıyor. Sen bundesliga gibi ahlaklı bir ligde değilsin çok klasız beyefendiyiz sen maç sonu fb varındaki hakemi bu hafta atattırırsan mesela bu maçtaki atilla haftaya maç alırsa senin lehine karar veren herhangi bir hakem maç verilmeyince sessiz kalırsan boşuna teknik taktik konuşuruz yqzıklar olsun yönetim bu konuda sınıfta kalmıştır. Lanet olsunki bu ligdeyiz bu iğrenç kokuşmuş düzende debeleniyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de hamle yaptık aslında, bir şey beklemedik. O hamleler de ciddi katkı sağladı. Sorun, sonrasında gelen değişikliklerin bozduğu ivme.

      Sil
  2. Maç seçildiği ve konsantrasyon kaybı yaşandığı çok belirli.Hoca da konsantrasyon kaybı yaşadı bence.ilk yarı bitmeden hedefsiz kaldık maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedefsiz kalmayız da, gençlerin büyüyüşü, Avrupa ilerleyişi değerli olacak.

      Sil
  3. Ben artık Galatasarayin bu halinden gerçekten bıktım ve ne yapılacak bilmiyorum ne desek boş. Avrupa da keşke şampiyon olman garanti olsa ama değil hadi elendin geldin ligde tutunacak bir yerin yok ne yapacaksın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerin gelişimi, gelecek. Bunlara bakacaksın.

      Sil
  4. aanholt'u sinirlendiği için oyundan çıkardı. ona lafım yok ama bu yedlin'in marsilya maçı hariç 1 tane iyi maçı yok. bugün de bütün topları rakibe attı. hoca bu adama nasıl katlanıyor peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da alternatifi de yok. Boey sakat, kim sağ bek oynayacak. Yedlin de üst üste 90 dakikalar oynuyor, yorgunluk doğal.

      Sil
  5. hocanın verdiği bir maç daha,
    yanlış kadrolar, çöpe atılan devreler ilk 60 dakikalar
    hatalı rakip analizi
    manasızca soldan sağdan sola atılan paslar, sonra yeniden geriye muslera'ya atılan geri paslar
    bitmeyen yan paslar.
    ne yapmaya çalışıyoruz amacımız nedir?
    oynamamız üretmemiz gereken herhangi bir maçta varlık dahi gösteremiyoruz. Şut çekebilen yok. Duran top zaten yıllardır yok.
    kenardan topu kıran bekler var.
    Bu takımın hakkaten bir hocası var mıdır? 4 senedir ne amacımız nedir bizim. Topun rakipte olduğu UEFA maçlarında ok ama top bizdeyken neyi nasıl yapacağımıza dair en ufak bir bilgimiz, hazırlığımız dahi yok.
    tamamen bireysel ve doğaçlama oyun.
    Emre, barış ve Babel'le başlayarak ne umduk acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki o baskıyı beğendim aslında. Maçı o an çevirememek şanssızlık oldu. İlk yarı heba maalesef, çıkan 11 hatalı. 60'dan sonra gelen hamleler de hatalı oldu.

      Ama bu takımın hocası var mıdır, 4 senedir amaç ne derken, 2sinde şampiyon oldun, 1inde 1 golle kaçırdın. Büyük söylemler. Avrupa'da yürüyor, gençleşiyorsun. Hocası var mıdır ayıptır.

      Sil
  6. 4 senedir ilk devrede puan kaybı rekoru kırıyoruz zaten. istikrarlı bir takımız.. neyse eleştirince kötü oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzgün eleştirilere her zaman kapı açık.

      Sil
  7. Morutan gayet diriydi mutlaka degerlendirilmesi lazimdi o konuda katiliyorum. Halil ile taktik anlayista sorun var 14 mac 1 gol bu konuda da mutlaka degisiklik olmasi gerekiyor bu orta saha rotasyonu ile sampiyon olamayiz, rakipte Marek Hamsik ve Bakasetas gibi oyuncular varken Berkan ve Taylan'in cikaracagi toplara bakiyorsun, ustune ustluk Cicaldau'yu da geriye cekiyorsun bu orta saha ve forvet kurgusuyla 14 puan gayet normal ne yaratabiliruz ne de bitirebiliyoruz her sey ortada.
    Odagimiz Avrupa diyoruz ama gercekci olalim Lazio'ya yenildigimiz taktirde gelecek guclu bir takim sonucunda Avrupa'yi da kaybetmemiz oldukca olasi sonuc olarak hal ve gidisat kesinlikle iyi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau'yu geriye çekmek problem. Hatta şu an takımın en önemli sorunu.

      Sil
    2. Evet bu macta da iki buldugu pozisyon da Sneijder gibi hemen iceriye girip sutunu cekti Cicaldau her zaman elinden geleni yapiyor da adam ne yapsin nerede oynadigi bile halen tam belli degil buna ragmen cok begendigim bir futbolcu. Cicaldau'yu olasi bir Gedson transferi ile baska bir seviyede izleyebiliriz diye dusunuyorum.

      Sil
    3. Cicaldau, rakip kaleye yakın oldukça çok değerli bir gol silahı. Onu oraya daha çok sokmalıyız.

      Sil
  8. Mac seçiyor görüntüsüne üzülsem de hocanın ligden çok Avrupa'ya ağırlık vermesi gençleşme ve yetiştirici klup olma hedefiyle tutarlı, Avrupa hem daha iyi vitrin hem de maddi getirisi şampiyonluğun çok önüne geçti, mevcut kadroyla hem Avrupa'da is yapıp hem şampiyonluk kovalamak zor. Zirveden uzaklaşmasak yine de keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç seçmek değil de, başka bir olay. Zannetmiyorum maç seçilsin. Elbette her maçın odağı başka da, başka bir sorun var gibi.

      Sil
  9. Değerli başkanlarımız dan Mustafa Cengizin vefatıni es gecmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada gerekli paylaşımları yaptım. Ama haklısın, yazıya girerken öyle başlamalıydım.

      Sil
  10. Üst üste bu kadar değişikliği kaldırmıyor kadro. Bizim oyunumuz o olgunluk seviyesinin çok uzağında. Maça on bir başlayan orta saha ile ve kanatlarla üretmek imkansız zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Rotasyon olsa da, ince dokunuşlar ile gerçekleşmeli. Biz topyekûn rotasyon peşindeyiz.

      Sil
  11. Sağbeke sacha boey dönecek solbeke aynı özellikde oyuncu alınabilirse çok iyi olacak mesela basilio ndong gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir