21 Aralık 2021 Salı

Adana Demirspor 2-0 Galatasaray, suyun önünde kimse duramaz


Suyun önünde kimsenin duramayacağına inanırım. Galatasaray kadrosunun eksikleri olsa da, yetenekli ve potansiyelli olduğuna inanıyorum. O potansiyel olmasa, Avrupa Ligi'ndeki görüntü oluşmaz zaten. Bahsettiğimiz yapılanma da "anlık" değil, uzun vadeye yayacaksın. Bu değişim gerekliydi, böyle bir yola girmek son yıllarda verilen en iyi karar. Fatih Hoca'nın da en büyük hizmetlerinden biri olacaktır. Yarın hoca gidebilir ama yeni gelecek teknik direktör elinde potansiyelli bir kadro bulur. Bizim konuşacağımız konu saha içi, taktik meseleler. İşin yapılanma tarafının eksikleri olsa da başarılı.

Eksiklerin olsa da, 11. sırada yer alacak bir kadro yok elinde. 7 haftadır kazanamıyorsun. Bu 7 haftada da hakem hatalarını mutlaka ilk sıraya yazacağım. Yine de genel, saha içi tablosunu da konuşacağız. Sezon başından bu yana oynanan rahat bir maç yok çünkü. Futbol olarak da giderek çözülüyor ve rahat puan kaybediyorsun. Kontrol yitirilmiş, öz güven yerlerde. Aynı tablonun devam etmeyeceği açık. Değişimin gerekli olduğu günlerdeyiz. Fatih Hoca'yı çok severim, bunu tartışmam bile. Galatasaray menfaatlerinin her şeyin ötesinde olduğunu bana öğreten de o. Şu an menfaatler "değişim" diyor.

Adana Demirspor maçı 2-0'a geldikten sonra koptum. İzledim ama ne yaşandı inanın hatırlamıyorum. Doğaçlama içerisinde pozisyonlara girmişizdir ve yine bitiremedik. İlk yarının başı da böyleydi. Beklerin değişmesi, hücum tarafında çehreyi ciddi anlamda değiştirmişti. Baskılı başladık ve o ara pozisyonlar geldi. Golü erken bulamayınca kesilmen çabuk oluyor. Balotelli, Marcao'yu sırtına almış ve Nelsson'u da buraya dahil edersek, gezdiriyor bu 2'liyi. Boşalan alanı da başta Yunus Akgün'le olmak üzere iyi doldurdular. 

Çalışılmış, Galatasaray'ın zaafı belirlenmiş. Yunus Akgün'ü de Ömer Bayram'la baş başa bırakınca, o kanatta cirit attı. 2 muhteşem gol, helal olsun. Onu da ayrı olarak konuşuruz. Galatasaray ise ilk yarıdaki o baskısının ardından hücumda varlık gösteremedi. Kendi yarı sahasında baskı yerken, iş yine Mostafa Mohamed'e atılan uzun toplara ve kaptırılan toplara geldi. Adana Demirspor da Galatasaray'ı bu sayede açık alanda yakaladı ve çok etkili oldu. İlk yarıda da gol geldi yoksa, ofsayt denildi. Buna önlem alınmadı.

1-0 sonrası da bu maçı kaybettiğimiz belli oldu derken, 2. gol hemen akabinde geldi. Sonrası kaos ve büyük bir doğaçlama. Oyuncu değişiklikleri geldi de, ne oynamaya çalıştık bilmiyorum. Halil Dervişoğlu sahada yoksa, forvetinin Mostafa Mohamed olmasının bir anlamı yok. Çünkü bağlantıyı kuramıyorsun. Cicaldau da orta sahanın derinliklerinde iyice kaybolmaya başladı. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'nun pas aksiyonunda olmaması da, Galatasaray'ın organize hücum yapamamasına sebep. Final paslarına bakarsanız hep hata var. Morutan, Kerem Aktürkoğlu 2 çalım atsın da, topu çekip şut atsın diye bekliyoruz. Tek aksiyonumuz bu.

23 yorum:

  1. Maalesef son haftalarda yaşanan olaylar takımın dengesini bozdu ve özguvenini kaybettirdi.Nasıl toparlar bilmiyorum.Pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz.Kaleyi bulan 3 top gol.oldu.1 tanesi ofside olduğundan iptal oldu.Ismail cipe herhangi bir superlig takımında oynayacak kalitede değil maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok net Fatih oynamaliydi, Fatih extra hatalar yapiyor ama mac da kurtaran kaleciydi baska takimlarda Ismail Cipe'den net daha iyi kaleci ama kalede Muslera da olsa bu maci alamazdik zaten takimda hakeme itiraz eden ya da isyan eden tek kisi bile yok, Taylan'in pozisyonunda tartismaya yanina arkadasi kimse gelmedi bile, oyuncular vazgecmis, iki nedeni var birincisi hoca yok basimizda, ikincisi ne yapsak yapalim hakemler hakkimizi yiyecek dusuncesi bence.

      Sil
    2. Fatih Öztürk ile de bir şeylerin değişeceğini zannetmiyorum.

      Sil
  2. Önce şunu konuşalım fatih terim in suyu ısınmadı artık kaynadı. 7 haftadır kazanamiyorsun ama bunun hesabını soracak ne bir yönetim var ortada nede kayıplardan ders cikaran bir teknik direktör. Bu yönetim teknik direktör ikilisinin artık galatasaray a verebileceği bir şey kalmadığı ortada. Yapilanmaydi falandiyi falan da geçelim çünkü ciddi bir kadro mühendisliği hatası var takımda. Sezon başında beri ladroda istikrarı sağlayamayan takımın 1. Forvetinin kim olacağını bile bulamamış 4 sezondur süre gelen sorunların hic birine çözüm bulamamış. Geçen sezonlarda kendi takımı degildi kendi takımıyla görelim bahanelrinin arkasına saklanilmis bir teknik direktörün mevcut sorunlara çözüm uretemedigi gibi yeni sorunlar da yaratması ve takımın durumuyla ilgili hiç bir kaygı da duymaması ilginç değil midir? Hala sorunu tff hakem falan filan diye dışarıda arayan yönetim teknik direktör ve şuursuz destekçileri gerçekleri ne zaman görecek cidden merak içindeyim. Hatalı olanın teknik direktör ve yönetim olduğunun anlaşılması için küme düşmek mi gerekiyor? Hoş bu şekilde devam edilirse o da gerçekleşecek gibi duruyor. Bu hatali ve sorumlu ikilinin mümkün olan en kısa zamanda son hizmetlerini yaparak istifalarini vermeleri yapılacak en doğru davranış olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su ısınma, kaynama, bunlar benim kelimelerim değil. Ayrılık şık ve yakışan şekilde yaşanacaktır. Kimse suçu dışarıda aramıyor, tff, hakem falan dediklerin net etken. Bunu Fenerbahçelisi görmek istemez mesela, Galatasaraylı olduğunu iddia edip de görmek istemeyen de vardır elbette.

      İstifa ayrıdır, teknik, taktik bunları ben de eleştiriyorum. 4 sezondur denilen sezonların 2si şampiyonlukla sonuçlandı bir de. Klişe bir söylem 4 sezondur, 4 sezondur :)

      Sil
  3. Hoca değişimi çok yanlış anlamışa benziyor Selçuk'un açıklamalarına baklılırsa. Çalışarak olmuyorsa değiştirerek ne demek, belki Avrupada iyi durumda olamasak hoca da bırakırdı ama bu şekilde bırakıp gitmek de istemiyor çünkü bu jübile artık dönüşü olmaz saha kenarına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degiserek de olmuyor iste Fatih Hoca'nin 2 sene üst üste yedek kadrosuna bile giremeyen Yunus sagli sollu 2 sahane gol atiyor ve oynadigi mevkiyi otobana ceviriyor. Yunus, Emre Akbaba, Okan Kocuk hepsi bu takimda oynarmis gorunen o ki teknik ekipte sorun var.
      Yunus'a yapilanin aynisi su an Morutan'a olacak diye korkuyorum Morutan'i kaybetmememiz lazim, en azindan gencleri kazanalim.

      Sil
    2. Emre Akbaba oynamazmış, oynadığında gördük çünkü. Alanya'da tutmak ile, Galatasaray'da tutmak farklı.

      Sil
  4. Ne yönetimde ne de teknik kadroda utanma kalmamış. Ben tarihte bu kadar kötü bir durumda olduğumuzu pek hatırlamıyorum btikac istisna vardır. Geçen sezonlari mumla arıyorum. Bu halimizi gördükten sonra olumlu hiç bir şey yazamıyorum. Genç kadro demek sadece oyuncuların yaşlarının küçük olmasından ibaret değildir. Sürekli bahanelerin arkasına sığınıyorlar. Olmuyorsa biz beceremiyoruz bırakıyoruz da demiyorlar. Yarın Avrupa'dan elenirsek ne olacak birisi söylesin bana ilk maçta yenildik diyelim herşey çok karışacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahane dediğin tff ve hakem ise bu bahane değil, gerçektir. Arkasına sığınılmasına karşıyım ama net etkendir. Bunu görmezden gelmek ise Galatasaraylılık değil.

      Sil
  5. Bu hale gelmemizde herkesin payı var en büyük aorumluda hoca 1)yönetim ya arkadaş akıl sır almıyor kaç haftadır doğranan takım adına 1 kelime edilmezmi beşiktaş maçı fenerbahçe maçı ortalık yangın yeri olmalıydı isim vererek savaş açılmalıydı. Bak beşiktaş yıllarca kollandığı nemalandığı beyaz futbola nasıl raconu kesiyor sen bunun1/100 ünü bile yapmıyorsun. Her konuda çok iyiler eleştirildikleri sponsorluk dahil malum ülke ekonomisi ortada ama şu cevap verme işinde çok kötüler bu kadar beyefendiyi yönetime alacağına ali dürüst vs 1 tane maç sonu açıklama yapacak kişi olmazmı çok garip başka şeyler var kesin. 2) hakemler kazanacağımız momentumun içine etti bu kadar kötü durumda olmazdık hatta hakkımızın yendiği maçların sonraki maçada tesir ederdi bu haram olsun 3) fatih hoca avrupada geçiş oyunu ve savunma konusunda sınıf atlattı ve takımda buna uygun olduğu için uyumlu oldu ama ligde duran top aavunması ve hücumu, hücum organizasyonları, çizilmiş setler, ilk 11 tercihleri, oyuna geç müdahele, yanlış değişiklikler, farklı oyuncularda gereksiz ısrar, bazı oyuncuların unutulması malesef hocanında dengesi bozuldu. Evet ayrılık bencede kaçınılmaz ama hoca giderse tff ilişkileri düzelirse vs ben buna razı değilim bu sezon zaten gitti hocayı bu kirli düzene kurban etmemek lazım yoksa mesele sadece saha içi olsa evet değişsin ama saha dışıda işin içini girince ben razı değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim susuyor, durulmuyor takımın arkasında. Takım saha içinde yalnız, o iş de hocaya kaldı. Hoca da o arada yine koptu :(

      Sil
  6. Fatih Hocanin takim üzerinde maalesef etkisi kalmamis Adana ise senin kadro disi biraktigin adamlar ve kiraliklarla hoca dokunusu olan bir takim ve arada ciddi fark var bastirsan da ise yaramadi reaksiyon bile gösteremeyen küme düsme potasina hizla yaklasan bir takim olduk en sonunda.
    Uefa Kupasi kadrosunda yer almis Okan Buruk bence iyi secim olur bu saatten sonra transfer de kurtarmaz bu takimi sadece firsat transferi diye Gedson'u alip Okan'i geri cagirip transfere cok para harcamamiz lazim bu takimdan cok bir sey olmaz bu sene gencleri kazanalim yeter.

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray çalışmıyor arkadaşlar, çalıştırılmıyor. Antrenörü yok, takım kendi haline bırakılmış sanki. İşin kötü yani, iyi gelen de kötüleşiyor. Bakınız Morutan, Mostafa ve Cicaldau. Nelsson hiç üstüne koyabildimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bazı isimlerde gerileme başladı. Takımın durumu ile alakalı.

      Sil
  8. isterse pep guardiola gelsin. berkan-taylan-cicaldau orta sahası ile hiçbir şey yapamazsın. hatta istersen defans ve hücuma da dünya yıldızlarını koy, bu orta 3'lü ile yine bişey yapamazsın. (tabi kazanmak istiyorsan, avrupa'da bekleyerek oynadığın için iş görür)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan gercekten 20 metre yanina bile ara pasi atamiyor, mucadelesine saygim sonsuz ama teknik olarak zayif gercekten zaten Berkan'in teknik olanini ya da Mostafa'nin bitirici versiyonunu da bulundugun maddi durum ile satin alamiyorsun bu kosullarda ne kadar ekmek o kadar köfte.
      Özet olarak bu seneyi kaybettin hedef Uefa'da ne kadar ileri gidebiliriz ve Turkiye kupasini nasil alabiliriz ile birlikte genclesme hamlesini tamamlamak olmali.

      Sil
    2. Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı 2lisinden 1'i bu lig için lüks. 2'si ile aynı anda hücumda herhangi bir üretimden bahsedemezsin.

      Sil
  9. Ne maç başlarken ne de maçın herhangi bir anında maçla ilgili hiçbir ümidim yoktu. Rakip de ne istiyorsa onu alacağını çok iyi biliyordu. Bunun sorumlusu en başta Fatih Hoca'dir ve bunu çözmek zorundadir. Kendisi cozemiyorsa çekilsin başka bir göreve. Yapacak olan bir hocayla devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken başlangıç acaba mı dedirtti, bek etkisini sevmiştim ama kısa sürdü.

      Sil
  10. Tek sevindiğim Yunus'un performansı.Atalay'ı geniş kadroya dahi almıyoruz ve gençlerin değerini bilmiyoruz.Sürekli transfer transfer diyen bir teknik ekip var.Maçtan sonra Selçuk İnan yine transfer mesajı veriyor.3 yıldır aynı şekilde sürekli transfer konuşuyoruz.Takımın dengesini Tff bozdu ama oyuncularında bunun arkasına sığınmaması gerek artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün ciddi anlamda ivme kazandı. Onun adına mutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir