22 Aralık 2021 Çarşamba

Ön yargı işte, her zaman hata


Yunus Akgün'ün 2. kez Adana Demirspor'a kiralanmasını istemiyordum. Adana Demirspor'da bir önceki sezonu etki etmiş olsa da, net bir 11 futbolcusu değildi. Süper Lig'e çıkınca da birbirinden iddia ve etiket sahibi transferler yaptılar. Transfer konusunda da sirkülasyonu seviyorlar. Samet Aybaba ile başlamış olsalar da, Yunus Akgün adına umutsuzdum. Üstüne bir de Montella geldi, iyice umudumu kaybetmiştim.

Ön yargı işte, her zaman hata. Montella geleli, Yunus Akgün ilk 11'in değişmezi olduğu kadar, ligin den en etkili kanat oyuncularından birine dönüştü. Potansiyelini Galatasaray'dan biliyoruz zaten. Bunu yansıtamadı, güçsüz kaldığı zamanlar oldu. Geçen sezon ciddi anlamda süre bulmaya başladı, bu yıl ise kanıtlayacak bir şeyi kalmadı artık. Galatasaray'ın fişini çeken isim oldu, birbirinden güzel 2 gol attı. 18 maçta 6 gol 6 asist oldu, ötesi yok artık.

İlk golüne bakın ve orada bir de Morutan'ı düşünün. Yunus Akgün sol ayaklı bir futbolcu olsa da, Ömer Bayram'la 1'e 1 kaldığı pozisyonda sağ ayağıyla şık bitirdi. Bu şekilde bitirecek bir hücumcumuz olmadığı gibi, mesela Morutan orada olsa 1-2 çalım daha denerdi. Gerek yok işte, sağına al, dokun ve bitsin. Çok etkili oynuyor ve kanadını sürüklüyor. Adana Demirspor'un o kadar yıldız arasındaki en iyi hücumcularından biri.

Kerem Aktürkoğlu için transfer iddialarını konuşuyoruz. O gittiğinde yerine yazacağınız isim hazır mesela. Yapılanma dediğimiz bu olmalı. Kerem Aktürkoğlu ciddi bir rakama gider, Yunus Akgün yerine yazılmalıdır. Altyapından yetişen, kendini geliştiren ve artık olmuş bir futbolcu. İyi ki de kiralık gitmiş, yoksa çok fazla şans bulamayacaktı. Daha önemlisi, bu denli kendini kanıtlayamayacaktı. Geri döndüğünde çok daha güçlü olacak.

12 yorum:

  1. Dün marcao yu bir iki topta çok rahat geçti. Tabi bizdeki sıkıntı rakiplerin kapanması morutan da tahminen ads de çok etkili bir performans sergilerdi. (Lingard M.united -West Ham performans farkliligi gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hızlı, seri. Bitiriciliği de iyi, sol ayağına hakim.

      Sil
  2. Daha önce de dediğim gibi, bence bu sene kiralanmasına gerek yoktu. Tam takımın dinamik yapısına uyan oyuncu. Bazı mevkiler kalabalık görünse de istenen tempodan ödün vermeden rotasyon yapabileceğimiz sınırlı oyuncu var. Yani Keremi oturtup Babel 11 başlayınca aynı şey olmuyor, ya da Morutan gününde değilse yerine tam alternatifi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı, yoksa süre bulamayacaktı. Bu denli gelişim sağlayamayacaktı.

      Sil
  3. Atalay 'da kiralık olarak gitse iyi olurdu.Bizde şans verilmiyor.Kendisini geliştirirdi.Yunus,Okan ve Batuhan kiralık giderek performanslarını arttırdılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde şans bulacaksa çok iyi olur hem de.

      Sil
  4. Montella her oyuncuya tarafsız gözle bakabiliyor. Bizse genç oyuncuları ilk hatalarında çöp ilan ediyoruz sonra da asla güvenmiyoruz sorun burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yanıldım o konuda. Kadroda çok etiketli isim var ve transfer sirkülasyonu seviyorlar. Yunus Akgün karambolde kaybolur, Montella da geleceği düşünmez diyordum.

      Sil
  5. dün sosyal medya şu tip yorumlarla doldu taştı "ocak ayında morutan ı verip yunus u geri alalım bu sefer o parlar yunus geriler"

    işte bundan daha net ifade edilemez. terim dahil tüm teknik heyette sıkıntı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok iyi yorum gercekten aynisini dusunuyorum bence Fatih Hoca bir ust seviyede idari direktor tarzinda bir ünvan ile kalmali, teknik ekibin basina ise Galatasaray'in icini de bilen ve genclere sans veren modern futbol görüsü olan Okan Buruk gelmeli, su an icin en dogru ve en az maliyetli hamle bu olur.

      Sil
    2. Kalmaz işte, hoca o an bırakır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir