8 Aralık 2021 Çarşamba

Andreas Skov Olsen & Galatasaray, gençleşirken maliyet düşürmeye uymuyor


Galatasaray kanat transferi yapacaktır da, bu sağ kanat mı olur bilemiyorum. Kağıt üzerinde bakınca, o kanatta istikrar sağlanamadı gibi görünüyor. Feghouli olmuyor, Morutan'ı da orada tutturamadık. Sağdan ziyade, merkezde çok daha etkili. Ben Morutan'da ısrar ederim, ciddi bir potansiyel sahibi. Bu yüzden de, Galatasaray'ın sağ kanat arayışı olduğunu düşünmüyorum. İlla bir kanat alınacaksa, gol özelliğiyle daha ön planda, biraz daha fizikli, kanat / forvet diyeceğimiz profilde biri olur.

Babel gider, Solbakken gelir mesela. Benim beklentim bu. Solbakken ismi de çok geçiyor zaten. Yukarıda yaptığım tanıma uyan bir kanat. Her 2 kanatta, hatta forvette kullanabileceğin, gol etkisiyle ön plana çıkabilecek, iyi bir bitirici. Diğer ismi geçen Dennis Man ya da Skov Olsen gibi isimlerin maliyeti var. Aranan tarzlar mı konusunda ise soru işaretim çok. Hadi Dennis Man biraz daha oyun kurucu özellikli de, Skov Olsen'i çok anlamadım.

Skov Olsen de fizikli bir kanat ama tabelası o kadar yukarıda değil. Biraz daha fiziği ve mücadelesiyle ön plana çıkacak bir kanat gibi. Danimarka Ligi'nde gol etkisiyle ön plandaydı, İtalya'da ise bu özelliğini kaybetti ve biraz daha mücadele özelliğiyle oynamaya başladı. Yaşı henüz 21 ve çok erken yaşlarda Bologna'ya gitti. Bologna'ya giderken çok daha büyük potansiyeldi tabii, beklentiler bugüne oranla daha üst seviyedeydi.

Şu an Bologna rotasyonu içerisinde ama düşüşte görüldüğü için fırsat transferi gibi görülüyor olabilir. Mutlaka yatırım olur, ciddi bir yetenek. Yine de işin maddi boyutu var. 2 yıl önce 6 milyon avro'ya almışlardı, bugün de maliyeti en kötü ihtimalle bu seviyededir. Ciddi de bir yıllık ücreti olduğunu düşünüyorum. Gençleşirken maaşları düşürmeliyiz diyoruz ya, Skov Olsen'de bunu sağlamak imkansız. Solbakken gibi transferler de daha uygun görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir