8 Aralık 2021 Çarşamba

Hicham Boudaoui & Galatasaray, orta sahadaki balans ayarı


Bazı ayrılıkların yaşanacağını, başka orta saha olmak üzere de "transfer dokunuşları" olacağını biliyoruz. Ayrılıklardan ilki de Assunçao. Yabancı kontenjanında yer açıp, orta sahaya bu yönde hamle ya da hamleler gelebilir. Gedson Fernandes'e odaklıyız, orası kesin. Umarım transferi gerçekleşir, çünkü ne alacağımızı bildiğimiz isim. Geçen sezonki katkısı, potansiyeli malum. Onun da Benfica günleri iyi geçmedi ve işi biraz daha fırsat boyutlarına getirdik.

Mutlaka alternatifler de vardır. Yazın o hatayı yine yaptık ve çok fazla tek futbolcuya odaklı kaldık. Gedson Fernandes odağı da bizi son günlere doğru Assunçao'ya itti. Gedson Fernandes adına belli bir rakamı gözden çıkarmışken, başka alternatifleri de düşünebilirdik. Ocak ayında bu olmayacaktır diye umuyorum. Alternatif isimler bellidir, tek isim üzerinden yürümeyiz. Umarım olur da, olmazsa da dünyanın sonu değil.

Hicham Boudaoui de Galatasaray için yazılmış mesela. Nice forması giyiyor ve 22 yaşında. Piyasa değerine baktığımızda da, ucuz bir iş olmaz. 2019 yılında Cezayir Ligi'nden 4 milyon avro bonservisle almışlar. Potansiyelini ne derecede karşıladı bilmiyorum da, bugüne bakınca Nice'ın rotasyonunda önemli bir yeri var. En kötü ihtimalle yine 7-8 milyon avro'lar konuşulacak ve ülkemizdeki döviz kurunu düşününce, bu yönde hamleleri gerçekçi bulmuyorum. Ne kadar geleceği olursa olsun.

Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yönünü oynayan, tempolu ve tam bir bağlantı futbolcusu. Biz de bu tarz bir bağlantı oyuncusu arıyoruz ve hedef de Cicaldau'yu biraz daha hücuma kaydırabilmek. Orta sahada balans ayarı eksik ve bu eksikliği de 6 numara değil, bağlantı orta sahasının olmaması neden oluyor. Gedson Fernandes de Hicham Boudaoui de bu eksikliği en iyi şekilde giderecek orta sahalar. Pas aksiyonun iyi olacak, topla iyi çıkacaksın, tempolu olacaksın ve oyunun 2 tarafında etkin olacak. Tüm bu özellikleri 1 bünyede düşününce, maliyet doğal olarak yüksek olacak.

2 yorum:

  1. abi hicham’ın tam olarak istediğimizi karşılayacağını sanmıyorum. gedson hücum/defans dengesi daha iyi olan bir oyuncu, ayrıca hicham’ın fiziksel olarak eksiği daha fazla. hicham’ın 8 değil de 8.5 için düşünülmesi daha doğru bence. aynı bölge için düşünülmese de gustavo’da yaşadığımız sıkıntı belli, tamamen fizik yetersizliğinden dolayı oynamıyor. ben hicham’ın özellikle de o paralara bize çok katkı sağlayacağını düşünmüyorum. umarım gedson olur, olmuyorsa başka alternatifleri tercih ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de umarım Gedson olur, olacak gibi de duruyor. Hicham bağlantıyı sağlar yine de, iş görür isim. Maliyeti yüksek tabii, bizi aşacaktır. Gedson olmazsa, farklı alternatifler konuşulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir