11 Aralık 2021 Cumartesi

Avrupa'ya Mart ayında devam edeceğiz ve o sürece kadar da ligde ayağa kalkmak mümkün


Şimdi lige odaklanabilmek adına fırsat oluştu. Avrupa'ya Mart ayında devam edeceğiz ve o sürece kadar da ligde ayağa kalkmak mümkün. Lazio maçının ve grup liderliğinin morali büyük. Rehavet olacağını da düşünmüyorum. Sivasspor zor deplasman, devamında Başakşehir maçı da kolay değil. Yine de bu 2 maçtan 6 puan gelse, sonrası adına büyük öz güven. İmkansız bir iş de değil. Belki Fatih Hoca kenarda yok ama Avrupa motivasyonuyla birlikte odağımız fazlasıyla artacak.

Rotasyon bir kenara artık, ideal kadromuzla oynayacağız. Bu da uyum açısından değerli. Forvet gibi bazı tercihleri de netleştirip, 11 üzerinde çok fazla oynama yapmamamız gerekiyor. Sivasspor deplasmanı da rotasyon düşünmem, ideal kadroyla sahada olmalıyız. Cicaldau dönebilecek mi bilmiyorum da, elimizdeki mevcut kadro o maçı kazanmaya yeterli olmalı. Ligin ilk yarısını mümkün olacak en iyi şekilde bitirip, Ocak ayı transferi sonrası daha da umutlanmalıyız.

Lig şampiyonluğu yönünde umudum yok, fark çok açıldı. Avrupa'da mümkün olduğunca ilerleyip, ligi de mümkün olan en iyi noktada bitirmek temel hedef. Maç kazanıp, seri yakalamak lazım. Bunun da yolu bitirebilmekte geçiyor. Lig için konuşuyorum, Galatasaray'ın hücum organizasyonu ve set düşüncesi gelişiyor. İş tamamen "bitirememek" kaynaklı. Bitirebilmeye başladığımızda farklı şeyler konuşacağız. Gol beklentisi rakamları ortada, bunlar tesadüf değil. Çalışmayan bir takım o beklentiyi oluşturamaz.

Gelen yorumlara bakınca da, forvet konusunda bir tercih yapıp, onun üzerinde ısrar etmemiz gerektiği yazılıyor. Artık hak veriyorum, o pozisyonda sık değişim tutmadı. Mostafa Mohamed'in altıpas içerisinde kaçırdıkları bu değişimlerle alakasız olsa da, istikrar önemli. Diagne de ışık yakmışken, ilk tercih o olacak gibi. Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nu da maçın gidişatına göre alternatif olarak düşünebiliriz.

Orta saha oturdu, stoper tandemi tamam. Kanatlarda da kimlerin oynayacağı az çok belli. Az çok deme nedenim, Feghouli mi Morutan mı sorusu. Yoksa elbette Kerem Aktürkoğlu'nun yeri garanti. Orta sahada Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau devam eder. Sağ bek için de Sacha Boey, hazır şekilde dönecek. Umarım sakatlanmaz da, hücum adına ciddi bir opsiyon daha kazanmış oluruz. Yokluğu "hücum" tarafında yara oldu çünkü.

8 yorum:

  1. Gedson gerçekten gelirse çok iyi olur. Orta sahada en dinamik diziliş Taylan Berkan Cica şeklinde ve bunları yedekleyemiyoruz. Ne Kılınç ne Aytaç o tempoyu yakalayamıyor. Eğer Gedson gelirse mevcutu yukarı taşıyacağı gibi ayrıca (buyuk ihtimal) Taylan'ı yedekten alma imkanı olacak. Bu da maç içinde yorgunluk olsa bile o dinamizmden taviz vermeden oyuncu değiştirebilmek demek. Şu an olmayan bir imkan ve her rotasyonda eksikliği hissediliyor.
    Ayrıca, oyuncuları dinlendirme kaygısı sebebiyle dinamizmi silah olarak kullan(a)mıyoruz. Ekonomik, kontrollü oynayalım diye düşük tempoda geçen lig maçlarında alakası olmayan rakipler maçın içinde kalıyor. Halbuki genç, dinamik kadroyla onların başını döndürüp serseri toplardan gol atma ihtimalimiz çok fazla, bence bu kadronun en büyük silahı olabilecek birşey. Ama ekonomi yapalım derken bunu uygulamıyoruz. Gedson gelirse biraz daha kaygısızca tempo basmak mümkün olur, Taylan, Berkan biri de taze kuvvet olarak bekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yedeklersin, hem eksik bağlantıyı sağlarsın, hem sahipsiz top kazanmada elin güçlü olur, süpürürsün.

      Sil
  2. Artık her rakip için 1 hafta çalışma imkanımız var. Lig için de doğru oyun bulunmalı ve devam edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart ayına kadar şu cendereden çıkalım da.

      Sil
  3. 13 maçta 39 puan hedeflemeiyiz.

    YanıtlaSil
  4. Muhammed'in kaçırdıklarının bu değişimlerle bence ilgisi var. Hocanın Kerem'i ısrar ederek, ısrarla oynatarak kazandığı yerde ayını Muhammed, Morutan için yapmaması üzücü.
    Feghouli, Babel gibi oyunculara gereğinden fazla şans veriliyor.
    Cagne ve Muhammed ikileminde çok kalıyoruz.
    Ön tarafta istikrar sağlanırsa seri yakalamamız bence mümkün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed o ivmelenmeyi veremedi maalesef, hatta Morutan bile. Çok kopuklar. Kerem Aktürkoğlu için ısrar edilirken, o bunu hak etti. Hak eden alıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir