16 Aralık 2021 Perşembe

Belki bir Ozan Kabak olmasa da, yıllarca senin stoper tandeminde yer alabilecek


Emin Bayram, bu sezona ilk 11'de başlamıştı ama sonrasında formayı kaybetmişti. Son haftalarda yeniden ilk 11'e yerleşti ve iyi maçlar çıkarıyor. Samsunspor karşısında izleme şansı buldum ve gelişimini görmek beni mutlu etti. Tomane gibi bir forvetin karşısında gösterdiği performans ölçüdür. Tomane, çok hareketli, çalışkan ve teknik özelliği olan bir forvet. Fizik olarak da iyi mücadele eder. Emin Bayram karşısında müthiş durdu ve hemen hemen de hatasız oynadı.

Emin Bayram'ın Galatasaray'da şans bulduğu dönemde onu farklı kılan, yaşıtlarına göre fiziksel gücüydü. 16 yaşında dahi iyi bir fiziği varken, 18 yaşında çok daha güçlendi. Boluspor dönemini de oynayarak, tecrübe kazanarak geçiriyor. Ayakları yere basıyor, çok daha güçlendi. Günümüz stoperlerine uygun olarak da geriden iyi oyun kurabilen bir stoper. Tek handikabı ağırlığı olur. O da pozisyon almasının gelişmesiyle birlikte telafi olabilir.

18 yaşında bir de, her şey için erken. Yeni sezonda Galatasaray'a geri dönmesiyle birlikte rotasyona girmesini bekliyorum. Luyindama'yı zorluyoruz mesela, pas oyunuyla alakası yok. Alpaslan Öztürk'ün ise pas oyunuyla alakası var ama o da ağır bir stoper. Emin Bayram'ın şu hali dahi 2 stoperin de gerisinde değil. Fizik güç, pas oyununa yatkınlık, hepsi var. Senin altyapından yetişmiş, geleceği olan bir yetenek. Belki bir Ozan Kabak olmasa da, yıllarca senin stoper tandeminde yer alabilecek.

4 yorum:

  1. çok büyük potansiyel. hatırlarsınız 2 sene önce başakşehir maçında sonradan oyuna girip demba ba'yı çok iyi savunmuştu. 16 yaşındayken öyle bi forvete karşı koymak müthiş bi iş.

    YanıtlaSil
  2. 2. Ligde iyi pişiyor. Ama artık yavaş yavaş forma bulup takıma yerleşmesi gerekiyor. Seneye de kiralanirsa takımdan uzaklaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ağırlığı da artarken, takımda tutulması şart artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir