14 Aralık 2021 Salı

Biz Burak Elmas'ı bu yüzden desteklemedik


Baştan yazayım. "Galatasaray ne oynuyor" üzerinden gelecek yorumları bu yazı altında yayınlamayacağım. "Hakemleri de konuşalım ama" dendikten sonrasını okumuyorum bile. Futbolu konuştuğumuz noktalar ayrı, bu yazı tamamen Galatasaray'ın yenen hakkı ve buna sessiz kalanlar üzerine. Galatasaray yönetimi sessiz kaldıkça, uğradığımız kıyımın dozu artıyor. Galatasaray'a kıyan hakemler de, sonraki haftalar adına ödüllerini alıyorlar.

Burak Elmas "sorun sistem" diyor, değiştirmek istediklerini dile getiriyor. Bu sistemi sessiz kalarak mı değiştirmeyi düşünüyor? Sistem bizi değiştiriyor, yakında bizden geriye bir şey kalmayacak gibi. Burak Elmas'ın Mustafa Cengiz ve öncesindeki dönemlerde Twitter'da yazdıklarına bakın. Bugün isyan ettiğimiz her şeyi o günlerde başkan da yazmış. Başkan olunca mı değişiliyor? İşin sponsoru, bankalar birliği falan da, sesini çıkaran çıkarıyor. Tepkiyi gösteren gösteriyor.

Federasyonun amacı Fatih Hoca'yı yemek. Yiyene kadar da devam edecekler. Hoca da bu düzene karşı isyan eden tek isim. Sonra yazılıyor ki hoca şu hatayı yaptı, burada böyle oynattı. Şu yaşananlar görülmüyor mu gerçekten? Herkes kendi Fatih Terim'ini bulmaya çalışırken, ben elimdeki değerden neden vazgeçeyim. Federasyonla aynı mı düşünüyorsunuz, onların ekmeğine mi yağ sürüyorsunuz? Galatasaray'ın silindir gibi üzerinden geçiyorlar, biraz sesiniz çıksın.

"Hakemleri de yenmemiz lazım" sözü benim için Dünya'nın en boş sözü. Böyle bir zorunluluğun yok. Hakemler maçını yönetecek, kazanırsın kaybedersin ayrı. Hakkını yemeyecekler. Son 5 haftadadır kazanamıyoruz da, son 5 haftada yenen hakkının haddi hesabı yok. 5'de 5 de yapabilirdin yani. Galatasaray'ın istisnasız şekilde penaltıları verilmiyor. Galatasaray yönetimi sessiz. Sesi çıktığında da, federasyon başkanı ile basının önüne çıkıyor ama belli ki o konuşmalarda kafa kola alınmış.

Biz Burak Elmas'ı bu yüzden desteklemedik. Galatasaray'a yeni bir hava getireceğini, bir şeyler değiştireceğini düşündüm. Gençleşmeye tav olmayız, ortada yenen hak ve buna sesini çıkaramayanlar var. Bunun adı da Galatasaray başkanlık koltuğunun altını boşaltmaktır. Biz geçen yönetimleri bu uğurda eleştirmedik mi? Siz de eleştirdiniz. Başkan olduktan sonra mı her şey değişiyor, şu an ne farkınız var?

13 yorum:

  1. Sistemi konuşarak değiştiremezsin. Söylediği şeyin altını dolduramayacaksa hiç konuşmasın. Olay tepkiyse konuşmamak ta bir tepki. Kaldı ki Burak Elmas sustuğundan beridir hep o konuşuluyor ve eleştiriliyor, ve hakem hataları daha çok gündem oluyor. Twitterdaki çok takipçili zibidiler atıp tutar, ama aklı başında herkes Burak Elmasın Fatih Terim'i şimdiye kadar hiçbir başkanın yapamadığı kadar etkili bir şekilde koruduğunu görebilir. Zira hakemler Riekerink ve Tudor dönemlerinde bugünkünden çok daha etkiliydi olumsuz anlamda, ve taraftar bunu görüyordu. Kredisi tartışılmaz olmakla birlikte, taraftar ansızın Terim istifa diyebilir, ki bu daha önce gerçekleşmişti, Burak Elmas tribünlere oynamıyor, Terim'e sahip çıkıyor ve mükemmel bir transfer dönemi geçirildikten, camia'da barış sağlandıktan sonra henüz 6 ay geçmeden Burak Elmas istifa kulisleri yapılabiliyor.
    Buna herkes cesaret edemez, çoğu kişi böyle bir durumda kendini kurtarmak için bir günah keçisi arar; Ali Koç gibi sonsuz bir krediyle gelen başkan bile Cocu, Ersun Yanal, Comolli kararlarında bu hesabı yapmıştı.
    Bu yönetim son 20 yılda gördüğüm en iyi başlangıcı yaptı bugüne kadar, ve bunu devam ettirecek gibi gözüküyorlar. Bunu söylerken, Terim'in de kredisi sonsuz değildir, Morutan, Oğulcan, Halil gibi oyunculardan bir an önce katkı alması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İcraatla değiştirirsin de, ortada o da yok. Sessizlik büyük. Hocayı koruduğunu çok düşünmüyorum. Taraftara karşı koruyor belki de, kurumlara karşı hayır.

      Sil
    2. (Emre)
      Abi bu arkadasin yorumuna biraz bende katiliyorum. Yasamim boyunca gørudugum en dogru yønetim. 6 ayda yaptiklari dogru isleri 20 yildir yapamayanlar var.
      Ve ayrica yillardir TFF konusuluyor, hakem konusuluyor. Ne degismis bu zamana kadar? Konusmakla ne degismis? Ligden cekilelim daha iyi. Sergen Yalcin her gun hakem konustu 1,5 yildir. Hakemlerle o kadar ugrasacagina kendi hatalarina baksa bugun devam ediyordu. Futbol izleyicisi olarak surekli hakem, surekli TFF konusan yøneticilerden, teknik direktørlerden biktim. Tff ve hakemlerden de biktim. kendimiz mukemmel olmadan baskalarinin mukemmel olmasini beklemek dogru degil. Burak Elmas isini yapiyor, kim bilir bilmedigmiz nelerle ugrasiyordur. kulup baskanin isi surekli medya ønunue cikip TFF ve hakem elestirmek degil. Ulkemizde nedense bu kulup baskanin isi gibi bir algi var.
      "bildeklerimi anlatirsam yer yerinden oynar" gibi aciklama yapip, sonra devamini getirmeyen Albayrak gibi yøneticiler daha mi iyidi? Tehdit ediyor TFF'yi, peki ya devami? sadece bos laf.
      Fatih hoca konusuyor, ve ceza yiyor. Burak Elmas konussa ceza yiyecek. Hak veriyorum hocaya, haksiz ve agir cezalar veriliyor. Ama Konusmakla dabir yere varilmiyor, gøruyoruz yillardir. Birde susmayi deneyeilm. Bize isinin basinda baskan lazim, ceza yuzunden gørevinden uzakta bir baskan degil.

      Sil
    3. Böyle sessiz kalarak bir şeylerin değişeceği yok, aksine seni değiştirmeye devam edecekler..

      Sil
  2. Ben olayın bu ülkedeki her şeyde olduğu gibi siyasetle derin bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Nitekim başkan takır takır Rizespor'un yaptıklarını ifşa ettikten sonra tehdit edilmedi mi? Hukuk çerçevesinde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor belli ki, ama buna sabrımız yok. Ha, başkan istifa ederse nolacak? Yerine dinozor zihniyetli adamlar geri gelecek. İyi kötü bir şey yapmaya çalışan genç ve vizyonlu bir başkanımız var. Ben sezon sonunu bekleme taraftarıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette baglantisi var Fenerbahce küme dusmesin diye emir verenler, Rizeli diye TFF'ye en tepedeki karar mercilerini atayanlar hepsi siyasetin tepesindeki isimler futbolu kontrol etmeleri gerektigini TUrk Telekom Arena'nin acilisindaki protestolarda farkettiler uzun sürdü ama tamamen kontrol altina aldilar zaten futbolda siyaset olmasaydi son 2 sene yine Galatasaray sampiyondu.

      Sil
    2. Ben ise şu dakika icraat yanlısıyım, hakkımız yeniyor ve sessiz kalıyoruz.

      Sil
  3. Iste bu yüzden gecen bir yazida Ünal Aysal tavrindan bahsetmistim, basketbol macinda bariz haksizlik uzerine takimi sahadan cekmisti.
    En basitinden Galatasaray olarak tek mactan cekilirsin ya da cikmazsin ne olur hükmen yenik sayilirsin zaten hakkin yenerek yeniliyorsun ama Avrupa'da ve Dunya'da her yerde manset olursun zaten bu saatten sonra tek yol bu ya da bariz görüntülerle Fifa, Uefa gibi üst kurumlara sikayete gitmek olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahadan çekti ama o kararın da altı dolu değildi, bir şey değişmedi yani.

      Sil
  4. Servet Yardımcı federasyonda olduğu sürece Galatasaray böyle doğranmaya devam edecek. Adam resmen Galatasaray düşmanlığının vücut bulmuş hali. O orada olduğu sürece federasyondan Galatasaray lehine tek bir karar bile çıkmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler de buna sessiz kalmaya devam edecek.

      Sil
  5. Mustafa Cengizi özledim kim ne derse desin ister kız ister eleştir Mustafa başkan herşeyi görmüş ve ona göre hareket etmiş. Burak başkan da umarım düzelir gerçekten yetersiz kalıyor beklentilerin çok altında kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özledin de, o dönem Galatasaray başkanlık koltuğunun altının en boş olduğu dönemdi. Ne yaşandı, ne icraat gösterdi de neyi özledin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir