15 Aralık 2021 Çarşamba

Boey'ı sağlıklı tutmak zorundayız


Pamuklara mı sararız, ne yaparız bilmiyorum da, Boey'ı sağlıklı tutmak zorundayız. Eylül ayında oynanan bir hazırlık maçında sakatlandı ve o günden bu güne piyasada yok. Marsilya deplasmanı geri dönmüş ve sakatlığı nüksetmişti. Sonrasında da geri dönüş tarihi sürekli ileri attı ve Aralık'ın ortasına geldik. Fiyat / fayda anlamında o kadar iyi transferdi ki, üzüntünün temel noktası bu. Sezona belki de beklenmedik şekilde müthiş girmişti ve takımın oyununun da önemli parçalarındandı.

Bugün yaşanan sorunlarda da eminim ki Boey'in yokluğunun etkisi var. Sağ kanadı kullanamıyorsun işte. Fatih Hoca'nın oyun düzeninde beklerin hücum katkısının önemi büyük. Boey'den de ayağının tozuyla bu katkıyı alıyorduk. Transfer edildiğinde "savunma" tarafıyla ön plana çıkarılsa da, hücum yönündeki etkisi bence daha büyüktü. Boey'in arkası Yedlin, arada ciddi manada seviye farkı var. Hadi Avrupa'da geçiş oyunu diyerek orayı idare ettin de, lig hücum istiyor ve Yedlin de bunu veremiyor.

Boey'in sakatlığı sonrası Yedlin'e de çok yüklendik, üst üste 90 dakikalar oynamak zorunda kaldı. Mutlaka yorgunluğu olacaktır. Alternatifsizlik işte, Boey'in arkasını dolduramadık diyelim. Bu yüzden de İsmail Çokçalış gibi bir transfer önemlidir, orayı doldurmak lazım. Boey'i de mümkün olduğunca sağlıklı tutmalıyız. Galatasaray adına ne denli önemli olduğunu istemesek de öğrenmiş olduk. Ülkesine gidip tedavi olması önemli, umarım kronik bir durum yoktur.

Başakşehir maçında sahada olmasını umuyorum. Bir an önce başlamalı ve forma istikrarına kavuşmalı. Biz de böylelikle biraz olsun hücum tarafında nefes alır, bek katkısı almaya başlarız. Tabii Boey'in Kamerun Milli Takım'ında oynama durumu da var ki, eğer turnuva oynanırsa (covid kaynaklı iptal edilme ihtimali var), Ocak ayında da ayrılık görünüyor. Teklifi kabul etti ve geniş kadroda yer alıyor. Turnuva kadrosunda da yer alacaktır. Galatasaray etiketini aldı bir kere.

6 yorum:

  1. Sana tamamıyla katılıyorum ama F.Terim yedlin e bu kadar yükleneceğine hazırlık maçında deneyip olumlu sonuç aldığı Oğulcan ı oraya monte edebilirdi , hele ki gençleşme naralarinin atıldığı bu sezonda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de edebilirdi. Neden ligde denemedi şaşırıyorum.

      Sil
  2. Afrika kupası varsa korkarım ki orada yine sakatlanir. Çok büyük sıkıntı bu Afrika Milli Takımları meselesi

    YanıtlaSil
  3. Tek hakkı kaldı eğer bir daha bu oyuncuyla alakalı sakatlık mevzusu gecerse tamamen kaziklandik anlamına gelir. Son defa güvenecegim. Alp

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir