6 Aralık 2021 Pazartesi

Bugünkü toparlanmanın da 2 ismi varsa, biri Savicevic, diğeri Tomane


Sizin bilmem de, Savicevic'in hastasıyım. Geçen sezon da böyle düşünüyordum, hala aynı noktadayım. Savicevic'in kaderi biraz Belhanda'ya benziyordu. Belhanda da ne yaparsa yapsın, beklenti öyle bir noktadaydı ki beğendiremedi kendini. Savicevic de geçen sezon bunu yaşadı. Oysa sahada kaldığında takımın en önemli oyun aklıydı. Sakatlandığı bir dönem var ve takım o ara çok puan kaybetti. Şampiyonluk o haftalarda kaçtı mesela.

Bu sezona da sakat olarak başlaması ve alternatif üretilememesi şanssızlık. Lige kötü başlangıcın temel etkilerinden olduğu kadar, bugünkü toparlanmanın da 2 ismi varsa, biri Savicevic, diğeri Tomane. Yine geçen sezon gelmeyen şampiyonluğu Tomane'nin sakatlığı üzerinden açıklayabiliriz. Ligin ilk yarısında Nadir Çiftçi'ye mahkum kalındı, 2. yarısında ise "forvet" diye transfer edilen isimlerin forvet olmadığı ortaya çıktı. Tomane sağlıklı kalabilse, şampiyonluk çok rahat gelecekti.

Savicevic bugün de Samsunspor'un en büyük oyun aklı. 11'e döndüğü andan bu yana da görüntü daha derli toplu. Öncesinde sadece Tomane'nin mücadelesi üzerine kurulu bir hücum vardı. Bugün ise ilk 11 istikrarı oluştu, hücum organizasyonlarını görmeye başladık ve kalite kısıtlı bir süre de olsa seni ayakta tutuyor. Şu an yapılacak olan da maç içindeki sürekliliği sağlamak. Ocak ayına kadar her şeyin önemlisi de kazanılacak 3 puanlar. İyi oyun beklemezken, onu da görür olduk.

Tomane de bu kaliteli yapı içinde biraz daha parlamaya başladı. Çok klas forvet ve tabela katkısı geliyor. Ön alanda çalışkan, servis yapıyor, duvar olabiliyor. Müthiş bir bitirici değil de, klas bitirici diyelim. 2'si farklı şeyler. Bu tarz forvetleri izlemesi keyifli. Altınordu deplasmanında atılan gole bakın. Yasin Öztekin kesti, Tomane servis yaptı ve Savicevic bitirdi. Kalite kokan bir organizasyondu. Ocak ayında ilk 11'e 2-3 dokunuş gelebilirse, Süper Lig yolunda çok daha iddialı konuşulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir