10 Aralık 2021 Cuma

Diagne değerli bir futbolcu, Avrupa sürecinin önemli kozu


Diagne'nin yaşamış olduğumu evrimi sizlere açıklayayım. Galatasaray'a gelmeden önce Diagne'yi nasıl bilirdik dersek, gol için yaşayan bir adamdı. Gamsızdı, sorunluydu ama golle yaşıyordu ve Kasımpaşa dönemi işte. Galatasaray'da ise bu odakla yaşayamazsınız, değil Diagne, Gomis olsanız da oyun içi katkı noktasında da etkili olmanız beklenir. Diagne de bu dönüşümü sağlıyordu aslında. İlk sezonunda genel şampiyonlukta pay sahibiydi ama insanların odağı o kadar "gol" oldu ki, bunlar görülmedi.

Sonra kayıp bir sezonu oldu, maalesef o kötü algının kurbanıydı. Galatasaray'a geri döndü, bence iyi bir alternatif oldu ama yine sevdiremedi kendini. Ocak ayında İngiltere'ye gitti ve dönüşüm tamamlandı. Galatasaray'a başladığı "oyun içi katkılı" forvet dönüşümü, İngiltere'de tamamlandı. Odağını golden tamamen çıkardı ve oyun içi katkıya, mücadeleye odaklandı. Bugün Galatasaray'da da böyle devam etmekte.

Şu an daha çalışkan, oyun içi katkılı ama golden uzak. Süreç onu golden uzaklaştırdı ve bu noktadaki istikrarını kaybetti. Ligde rakipleri açma noktasında, özellikle ilk 11 başladığında o da sorun yaşıyor. Sonradan oyuna girdiğinde ise mücadelesiyle birlikte fark yaratıyor. Avrupa'da bu tarz maçlarda 11 başladığında öncelik gol olmadığından, görüntüsü oldukça iyi. Böyle maçlarda da farkını ortaya koydu ve başarılıydı.

Lazio deplasmanını çok güzel oynadı. Hücum etmeyi o kadar düşünmeyen Galatasaray'ın, rakip yarı sahasındaki etkin ismiydi. Top tuttu, faul aldı, rakip stoperleri rahatsız etti, bağlantı olmaya çalıştı. Oyundan çıkmasıyla düştük mesela. Yoruldu, çıkması doğal da, o an orayı forvetsiz bırakmak bence hatalıydı. Biraz daha ısrar etsek ve istikrarlı şekilde 11 kullanılsa belki ligde de o gol tarafını kıracak. Diagne değerli bir futbolcu, Avrupa sürecinin önemli kozu.

14 yorum:

  1. Şu Halil sevdasından vazgeçip biraz da diagne mostafa ikilisini denesek , denemekle kalmayıp ısrar etsek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda değil, hoca ön alanda bağlantı adına kulalnıyor. Diagne / Mohamed 2lisi bir arada uymaz maalesef.

      Sil
    2. Diagne Mostafa da o kadar uyumsuz ki oyun stilleri açısından. Şöyle sağda solda birer tane iyi ortacımız olsa kapalı savunmayı aşmak için kullanılır ama onun harici birlikte katkı vermeleri zor. Halil farklı bir tarz tek forvetken kaybolan ama önünde-yanında biri oynadığında ise tüm hücumu yükselten bir adam

      Sil
    3. Birlikte olmazlar. Falcao / Mohamed de olmadı mesela. Hem de Falcao bağlantı olabilecek bir isim olmasına rağmen. Diagne ile hiç olmazlar. Çift forvet oynadığın an, ilk yazacağın isim Halil Dervişoğlu olmak zorunda.

      Sil
  2. Defansif katkisi da önemliydi bu macta bizim ceza sahasi icinde de kafa toplarini cikardi Halil olunca bunlari yapamiyoruz iste bence de Lazio deplasmani icin en dogru aday evrimini tamamlamis Diagne idi hoca da bunu net sekilde kullandi.
    Lig icin de hep yaziorum Diagne'de israr edilmeli Halil'in en iyi oldugu alan bitiricilik degil bu nedenle Diagne forvet oynarken Halil dönüsmeli su anki yapida.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu başka, Mostafa Mohamed başka forvet.

      Sil
  3. Elinden geleni yapıyor bu çok önemli. Ciddi bir rehabilitasyona girmiş ve bu çok faydalı olmuş gibi. Zihinsel dönüşümüne etki eden şey ne araştırmak lazım.

    YanıtlaSil
  4. 13 milyon verdik ama 5 sene santrfor aramazdık. öyle bir adam diagne. en başından güvenmeliydik. taraftar sahiplenince kafa yapısı da değişti. falcao başta olmak üzere boşuna para saçtık başkalarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar algıyı kurdu ilk etapta, yeni yeni adamı anladık :)

      Sil
  5. Diagne takımın 1.forveti bu net diğerlerinden en az 2 kat verimli 2.forvet mustafa çünkü bir şekilde oda pozisyonların içinde 3.forvet halil belki kanatlarımızdan diğeride kerem seviyesinde olsa gol katkısı yüksek olsa cica sadece ileriye odaklanacağı bir düzende halil 1. Forvet olabilir ama şu anki düzen ce oyuncularda tek skorer kerem cica ise yeri geliyor ortasaha eksikliğinden 8-10 yerine 8 oynayıp defansla uğraşıyor ve halil gibi birisi gol atmakta sıkıntılı olan ama etrafını oynatmaya çalışan attıran adam şu an onun için 3.tercih olmalı bence hocada bunu net anladı ve bir süredir ilk 11 planlarında değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an öyle ve bence de ısrar edilmeli.

      Sil
    2. Son Altay macinda Mostafa 3 ve uzeri pas yapamamis takim arkadaslariyla bu istatistigi yeni gordum kisacasi Mostafa ilk geldigindeki dinamizmi harici Diagne'den her anlamda geride. Diagne kesinlikle 1. Forvet olarak basarisiz bile olsa birkac mac devamli ilk 11 baslamali.

      Sil
    3. Oyun içi katkı işte, Mohamed orada yok. Takımın da sadece onu besleme üzerine bir hücumla oynama lüksü yok. Haliyle Diagne oynayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir