13 Aralık 2021 Pazartesi

Diagne'nin Ocak ayında olası transferine izin verir misiniz?


Goal AX'ın Twitter hesabında, Diagne için İtalyan ve Belçika takımlarının ilgisi olduğu ve menajerler aracılığıyla gelen ilk teklifin de 3 milyon avro civarında olduğu yazılmış. Haber doğru mudur, yanlış mıdır bilmiyorum. Doğruysa üzerinden yorum yapmak gerekecek ve sizlere de sorayım. 3 milyon avro demeyelim de, rakam 3.5 - 4 milyon avro'ları buldu diyelim. Diagne'nin Ocak ayında olası transferine izin verir misiniz?

Ben verirdim. 3.5 - 4 milyon avro'luk bonservis bedelini gayet iyi buldum. Diagne toparladı, katkı veriyor ya da eldeki en iyi forvet. Yine de işin maddi boyutunu es geçemeyiz. 3.5 - 4 milyon avro'dan öte bir teklif bulman imkansız. 30 yaşında, yıllık ücreti 2.4 milyon avro. Çarktan bahsediyoruz ya, hem futbolcu satmak, hem büyük maliyetlerden çıkmak gerekiyor. Diagne de her ne kadar toparlıyor olsa da o maliyetlerden biri.

Mostafa Mohamed'in de tutulacağı yazılıyor. Sevelim ya da sevmeyelim ama takımda kalacaksa onu da kazanmak zorundayız. Gerçi Diagne giderse, forvet transferi konuşacağız. O noktada da gençleşme, maliyetleri düşürme hareketi devam etmek zorunda. Tecrübeli bir isim gelse dahi, alacağı yıllık ücretler artık bu düzeyde olamaz. Ülkedeki döviz kuru da düşünülünce, 3.5 - 4 milyon avro'luk bonservis, 30 yaşındaki bir futbolcu için iyi.

Yıllık ücretler el kol bağlıyor. Yüksek ücreti verdiğin an, o futbolcunun ciddi bonservis geliri getirmesi zor. Futbolcu da kolay kolay gitmek istemeyebiliyor. Diagne'nin 1.5 yılı kaldı, uzun vadeli bir sözleşmeye belki hayır demez de, Galatasaray'da kazandığı rakamları bulması zor. Bu yüzden de devam eder diye düşünüyorum. Ben sizin fikrinizi merak ediyorum, bu tarz bir transfere sıcak bakar mısınız, nasıl yorumlarsınız?

16 yorum:

  1. çok iyi olurdu ama o 3-4 m€ gibi rakamlar imkansız. geldiğinden beri konuşuluyor o rakamlar ama malesef gerçeği yansıtmıyor. iyi geçen premier lig macerasından sonra bile 3-4 veren çıkmadı. ki ingiltere'deki takımlar için sakız parası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız değil şu vakit aslında. Max eder bu.

      Sil
  2. Aslında maddi olarak parasını çıkarttı sayılır diye düşünüyorum, ama 5 den aşağı tüm teklifler ret edilmeli. Şuan ki formuyla direkt 1 forvet. Yedek kalmayı dert etmeyen her oyuna girdiginde kusmeden mücadele eden bu denli özellikli bir oyuncuyu bulamayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya bakmıyorum artık, kaça geldi, ne oldu diye düşünmüyorum.

      Sil
  3. Gs nin gedson dışında bir transfer yapmasına gerek yok, ben transfer istemiyorum istikrar ezber bir şey istiyorum artık, ben gelişime inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson dışı kimse alınmazsa neden demem ama ihtiyaç da var.

      Sil
  4. Ben olsam verirdim. O para ile de Muhammed'i alırdım.
    Artı Cagne'nin yüksek maaşından çıkardım. Dediğin gibi 30 yaşındaki bir oyuncudan da para kazanmak önemli.
    sadece Cagne değil; Feghouli, Muslera, Babel de gitmeliler.
    Euro kurunun geldiği nokta ortada. Gelecek sene yerli sayısının 4 olduğu yerde kalecin artık kesinlikle Türk olmak zorunda. Hatta defans oyuncularında bir de Türk olmalı.
    Kerem, Berkan gibi oyunculara çok iyi teklif gelirse sattığımızda ilk 11 kalibresinde yerli problemi kesin ortaya çıkacaktır. Halil'i de seneye alıp almayacağımız belli değil.

    YanıtlaSil
  5. ondan gelen parayla direkt mohamed alınacaksa olabilir. yoksa memnunum hatta bence "hala" haksızlık edenler var.

    YanıtlaSil
  6. Bu turdan sonra Uefa'da gol atman gerekiyor ve diger baslikta da yazdigim gibi Altay macinda Mostafa 3 ve uzeri pas yapamamis hicbir arkadasiyla boyle bir forvetle son 16'da gol atman cok daha zor olur.
    Diagne'nin sozlesmesinden sene sonu cik ama su saatte tek tur bile gececek olsak ben Diagne'yi vermezdim zaten versen o paraya net santrfor da bulman cok zor 3 4 milyona kesin vermezdim Diagne'yi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uefa'da gol sorunu yok aslında, geçiş içinde o çözülüyor :) orada oyun içi katkı forveti daha kıymetli.

      Sil
    2. Bu turlarda artik Mancini ile ciktigimiz Juventus macindaki Drogba katkisi lazim o profil de biraz da olsa Diagne'de var ama ben Mohammed'in surukleyip alip bitirdigini gormedim henüz en az 2 tur daha bekliyorum Uefa'da bu sene o bakimdan tutalim diyorum yok Gomis gelecekse verelim gitsin :)

      Sil
    3. Gomis'in yaşı kaç bu 1, o tarzda oynayan forvet hiç olmadı bu 2 :)

      Sil
  7. Mohammed alındığı taktirde ki alınacaktır, Diagne'nin gidip potansiyelli bir forvet alınması mantıklı görünüyor. Hem maddi anlamda hem su anki yapılanma anlamında. Mohammed in alınması bonservis kazanmak için gibi görünüyor çünkü, çok uzun vadeli yararlanma planları olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlama vardır mutlaka, bazı değişileri göreceğiz. 30 yaşındaki ise bonservis geldiğinde buna hayır deme lüksü bence yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir