25 Aralık 2021 Cumartesi

Edin Visca & Galatasaray, günü kurtarma modu açılmak üzere


Visca ile alakalı en son Haziran ayının sonu gibi yazmışım. Burak Elmas yeni seçilmişti ve gençleşme üzerine konuşuyorduk. Haliyle de, "geri dönüşünün olmayacak olması" sorun demiştim. Katkını alırsın da, bonservis ödenecek isimlerin sonraki satışlarından geri dönüş beklentisi vardı. Bonservis ödenen transferleri de bu şekilde gerçekleştirdik. Bugün ne değişti derseniz, ligde işler iyi gitmiyor ve günü kurtarma modu açılmak üzere. En azından bahsi geçen isimlerin ağırlığı bu yönde.

Visca'nın transferi yıllardır konuşulur. Çok uzun yıllardır Başakşehir forması giyiyor ve bu kulüpte başarabileceği her şeyi de başardı. 31 yaşına geldi, motivasyonu azaldı derken, bir şekilde kendini toplamayı ve odaklanmayı başarıyor. Ligimizin en istikrarlı futbolcularından. Bu sezon da 17 maçta 4 gol 9 asisti var ki klasikleşmiş Visca performansı. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nın adı geçiyor. Her 2 takım adına da nokta atış. Hele ki Trabzonspor diyelim. Hücumlarının adına tek eksik parça ve Abdullah Avcı faktörü.

Galatasaray'a gelirsek. "Bitirememe" noktasında forvete odaklanırken, tek sıkıntı orada değil. Galatasaray'ın kanatları da, orta sahası da skor yapmakta zorlanıyor. Kanatlar için bakınca da Kerem Aktürkoğlu tek kalıyor. Morutan desek, o da net bir bitirici değil ve istikrarı soru işareti. Bir de orta sahanın merkezinde daha ciddi potansiyeli olduğuna inanıyorum. Galatasaray'ın sağ kanadında, forvet özelliği gösterecek ve istikrarlı şekilde tabela yapabilecek bir isme ihtiyaç var.

Takım yeterince genç. Ocak ayında atılacak bazı adımlar da biraz daha tecrübeye kayıyor gibi. Visca gibi bir isimden ne alacağını bildiğin gibi, ülke içi bir transfer olması da "döviz" tarafında elini rahatlatan unsur. Medyada bazı takas haberleri var, onlara bakmadım bile. Neredeyse şans bulamayan tüm futbolcuları takasa yazmışlar. Visca, listede var mı bilmiyorum da, sağ kanat adına ciddi adaylardan biri olabilir. 

4 yorum:

  1. Sorun kadroda degil. Kadronun beklenen kalitede oyunu ortaya koyamamasinda bunu anlamak zorundayız. Yine her şeyi bırakıp transfere odaklandık camia olarak bu doğru değil. Visca'ya gelirsek kesinlikle faydası olur da bu ne kadar sürer mesele o. Verilecek parayı karşılar mı diye düşünmek lazım. Yaşı da ilerledi biraz zor. Fiyat performans anlamında istediğimizi alamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda eksikler var da, net sorun kadro değil.

      Sil
  2. Umarım doğru değildir.Elizde Feghouli var zaten.Visca transferi çok gereksiz

    YanıtlaSil
  3. Efecan Karaca'nin da sözlesmesi bitiyormus bence cok iyi isim hem yerli hem gole etki istatistikleri cok iyi, tek sorun Trabzonspor'un da ilgileniyor oluşu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir