24 Aralık 2021 Cuma

Eleştiri, hatta yerden yere vurma tamam da, yalan yanlış bilgilerle değil


Eleştiri, hatta yerden yere vurma tamam da, yalan yanlış bilgilerle değil. O bilgileri verip, algı yaratılma çabasını görüyorum. Neyse ki herkes olanın bitenin farkında. Çaykur Rizespor ile olan Oğulcan Çağlayan davasında bir prensip anlaşması vardı. Orada da Yunus Akgün ve Ali Yavuz Kol'un belli bir maç sayısı oynama garantisi karşılığı kiralanması gündemdeydi. Bunu Fatih Hoca açıkladı. Anlaşma bozuldu ve bu futbolcular başka takımlara kiralandılar. Yaratılmak istenen algıya bakınca "futbolcuları zorla satmak istedik" deniliyor.

Bugüne bakınca Yunus Akgün ile alakalı methiyeler var. Çocuk büyüyor, gelişiyor, elbette methiye dizilecek. Bazı arkadaşları ayırıyorum, onlar Yunus Akgün'ü çok eskiden bu yana tanıyıp, takip eden insanlar. Bugün methiye düzen çoğu ismin dün yazdıklarına bakarsanız, Yunus Akgün'ün zayıf olduğunu, bu seviyelerde tutunamayacağını söylemiştir. Geçen sezon da Adana Demirspor'a kiralandı, o gün neden isyan etmediniz. Ya da yazın sendeydi, neden oynasın demediniz. Adana Demirspor'a 2. kiralanmasında neden sesiniz çıkmadı.

Ama şu anına bakıp, bu futbolcu neden takımda kalmadı ve şans bulmadı diye isyandalar. Kiralanmanın mantığı açık. Gelişmesi için gönderildi ve gelişiyor. Bu kadar basit bir mesele. Bu kadar günü gününe yorum yapmayın. Gençler konusunda yapılan yanlışlar elbette var. Aytaç Kara'nın şans bulduğu yerde, Bartuğ Elmaz hala maç kadrolarında yok mesela. Sonra diyoruz ki bu çocuk neden sözleşme uzatmıyor. Uzatmaz tabii.

Yunus Akgün ile Morutan'ı kıyaslayanları da anlamam. Morutan gelmeden önce ya da geldiği ilk haftalar yere göğe sığdıramıyorduk. Bugün başka takımda olsa, Yunus Akgün için yazılanlar onun adına da yazılır. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Ben işin algı tarafındayım, yalan yanlış bilgilerle eleştiri yapıp, algı yaratmaya çalışmasınlar. Şu an futbolcu kendini kanıtladı, gelişiyor. Bununla ilgilenelim. Bu adamın geleceği artık Galatasaray'da.

8 yorum:

  1. Bartuğ meselesinin iç yüzünü bilmeden her türlü yorumdan kaçınmak lazım. Konunun Aytaçla falan alakası yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da, sonuçta şans bulamıyor. O da etken.

      Sil
  2. Futbolcular gelişerek biryere gelir.Yunus fizik ve oyun zekası olarak özellikle Montella sayesinde gelişmeye başladı.Hemen oldu demek veya as oyuncu muamelesi yapmak doğru değil.Atalay'ın ve Işık kaan 'in da kiralık gitmesini isterdim.Ama her kiralık giden çok iyi donemeyebiliyor.Atalay geçen sezon Adanaspor da çok iyi bir sezon geçirmedi.Fatih hoca herzaman gençlere şans vermiştir ve hoca kafar Türk futboluna oyuncu kazandıran yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seviye adına kanıtlarsın bir de kendini, kolay değil. Kah burada, kah başka yerde.

      Sil
  3. (M.T.A)
    Antalya maçı kadromuz:
    Kaleci-Oğulcan,Nelson,Marcao,Ömer-Berkan-Morutan,Feghouli,Halil,Babel-Mustafa Sistem:4-1-4-1

    YanıtlaSil
  4. Bugün Yunus Akgün methiyeleri düzenler Yunus Akgün Galatasaray'a geri döndüğünde ilk kötü performansta büyük takım topçusu değil diyecekler. Günlük popüler yorumlar işte.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir