7 Aralık 2021 Salı

Etiketi olmadığından mı bilmiyorum ama saçma şekilde kötü anılır


Kaynağı olmayan, hayal ürünü "Galatasaray tarihinin en başarısız transferleri" listesinde neden Donk ve Belhanda var diye odaklanmıştım. Oysa o listede Dany gibi bir isim de vardı. Dany için özel yazı olsun, orada yer almayı hiç hak etmiyordu. Galatasaray'a transferi benim için sürprizdi mesela. Medyada haberi çıktı mı hatırlamıyorum da, transferi futbolcu imzayı atarken öğrendim. Ujfalusi / Semih Kaya tandemine hem alternatif, hem de savunmayı önde kuran Galatasaray için "hızıyla" öne çıkacak bir stoper.

Ujfalusi'nin sakatlığı en olmadık zamanda gerçekleşti. Transferin bitmesine birkaç gün vardı ve böyle iddialı bir stoperin sakatlanınca panik butonuna basmış oldun. Zaman yok, belli ki bonservis çıkaramayacaksın ve tecrübeli isim arıyordun. Cris transfer edildi, en azından tecrübesiyle katkı verir denildi ama formayı giyen Dany oldu. Semih Kaya / Dany tandemi bizi o sezon taşıdı. Her 2 isim de hataya oldukça müsaitti ama oynadığımız oyuna da uyuyorlardı.

Savunmayı öne çıkarma konusunda, bu 2 stoperin önemi büyüktü. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık, ligde şampiyonluğa yürüdük. Ertesi sezona ise stoper transferi, kaliteyi arttırma noktasında ihtiyaçtı ve Fransa Ligi'nin en iyisi olduğu söylenen (o dönem için) Chedjou gelmişti. Chedjou da pasör stoper, Galatasaray'ın diğer olmazsa olmazı da geriden pasla çıkmak. Dany yine o yapı içinde alternatif olmaya devam edecekti.  Fatih Hoca döneminde oldu da. 

Mancini geldiğinde ise, Dany'i en azından stoper olarak pek düşünmedi. Sağ, hatta sol bek oynarken dahi gördük. Orada da gelişebilirdi, hızı değerli çünkü. Kopenhag maçında Melo'ya yaptığı asisti hatırlayın. Ocak ayında neden Beşiktaş'a gönderildi bunu da hiç anlamadım. Yerine gelen ondan iyi değil çünkü, Burdisso'larla uğraştık. Aynı Mancini, sezonun son bölümünde Semih Kaya'yı sağ bek yapmak üzereydi.

Galatasaray'dan bir kere ayrılınca da, geri dönmek zor. Prandelli dönemi de düşünülmedi, Hamza Hamzaoğlu biraz denedi ama tutmadılar. 3.3 milyon avro'luk bonservisi olsa da, 1.5 yılda bence hakkını verdi ve beklentiyi karşıladı. Yer yer üstüne çıktı dahi derim. Haliyle de kötü bir transfer asla değildi. Etiketi olmadığından mı bilmiyorum ama saçma şekilde kötü anılır.

10 yorum:

  1. Cluj maçında 90’dakikada çektiği o şuttan dolayı olduğunı düşünüyorum. O şutla sosyal medyada sıklıkla yer aldığı için, onun üzerinden bir algı yapıyorlar diye düşünüyorum. Yoksa listeye girecek tonla adam var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da tam bir fotoğraf oldu :) Tamas'ın da öyle bir şutu vardı Sociedad deplasmanında.

      Sil
  2. Ayrıca listeyi şimdi tekrar inceledim. Galiba bu listeyi yapanlar yakın tarihi sadece biliyor. Venison’u listeye eklemiş ama onunla aynı gün gelen 3-4 hafta sonra alkol komasına giren marsh’ı listeye almamış. FT’nin ilk döneminde Romanya’dan gelen Lutu’yu bildiğini düşünmüyorum. Ya da Marcio - Capone ile aynı dönemde gelen Bruno Quadros’un şampiyonlar ligi maçında oynadığından haberi bile yoktur. Lucescu’nun 2. senesinde gelen Kolombiyalı Gonzales’in firikik üstadı olduğunu duymamıştır. Bunun gibi onlarca transfer içerisinde kala kala Belhanda Donk Dany ile tık yapıyordur. Burak twitter’da bir sohbet yapabilirsin bununla alakalı güzel etkinlik olur. Ben Amisosia55 ara ara konuşuyoruz seninle. Bunu da konuşabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma sapan bir liste, konuşmaya dahi gerek yok :)

      Lutu'yu da bilirim, Bruno'yu da,şutları ile kaleci bayıltan sağ bek Jerson Gonzalez'i de. Galatasaray'da her maç yedekti ama 1 dakika bile süre alamamıştı :)

      Sil
  3. Stoper olarak çok savruk ama olağanüstü bir atletti. Topla ilişkisi de çok kötü değildi. Dediğin gibi savunmayı önde kuran bir büyük takım için hiç de kötü bir alternatif değildi. Listeyi yapanlar daha ne bekliyordu ben de anlayamadım Ramos mu olsun bu adam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı da fena değildi, topla çıkışları vardı. Savunmayı ön alanda kurayım derken ciddi iş gördü.

      Sil
  4. Müthiş hızlı ve ayağı fena olmayan bir oyuncuydu.Çok begeniyordum.Sonradan konsantrasyon kaybı yaşadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mentali düşüktü, o da doğal. Bünyeye onu da eklese farklı seviye olurdu bu hızıyla.

      Sil
  5. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde sanırım Semih Dany stoper hattıyla oynadık. Uçup kacmasalar da kesinlikle sırıtmamislardi. Bugün Beşiktaş'ta Wellinton çok beğeniliyor mesela Dany birçok yönden daha iyi bir stoperdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçında öyle oynadık, 2. maçta Gökhan Zan vardı sanki. Dany iyi stoperdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir