26 Aralık 2021 Pazar

Farioli'nin 2. adamlığı gibi bir ihtimal var mı dersiniz?


Fatih Hoca'nın ekibi zayıf. Hem de yeni değil, uzun zamandır böyle. Mesela geçen sezon daha kalabalık bir teknik heyet vardı, yine zayıftı. Uzun zamandır bu konu sorgulanıyor da, Fatih Hoca beklediğimiz hamleleri yapmadı. Sonuçta teknik direktör o ve kendi ekibi, elbette nasıl rahat hareket edecekse öyle davranacak. Buna bir şey diyemeyiz de, kulübenin zayıflığı her açıdan belli oluyor. Özellikle de Fatih Hoca'nın kulübede olmadığı anlarda.

Fatih Hoca, 68 yaşında ve her noktaya değememesi doğal. İçindeki ateş, heyecan mutlaka en yüksek seviyede de, günümüz futbol dünyası ve yaşı düşünülünce de işini kolay kılması gerekiyor. Belki o da bunu düşünmeye başladı ve teknik ekibine hamle yapacağı söyleniyor. Bu noktada bazı yabancı antrenörler konuşuluyor ve Francesco Farioli de onlardan biri. Kendisini Çağdaş Atan'ın ekibinde tanıdık ve Karagümrük döneminde potansiyelini kanıtladı.

32 yaşında, genç bir teknik adam. Çok genç yaşta, Karagümrük'te 1. adam olmayı başardı ve taktik noktasında beğendiğim bir isim. Pas futbolu kimini sıkıyor ve bu oyundan ödün vermeyip, b planı üretmemesini eleştiriyorduk. Genç isim tabii, o da zamanla gelişim gösterecek. 1. adam olmak için genç değil, Dünya da bu trende geçeli bir süre oldu da, daha yüksek seviyeler adına hazırlanması gerekiyor. Fatih Hoca'nın ekibine geçme ihtimali beni düşündürdü.

1. adamlığın tadını aldığınızda, 2. adam olmaya pek yanaşmazsınız. Farioli işi de bu açıdan olmaz gibi görünebilir ama planı görmek lazım. Fatih Hoca belki de 1.5 yıl içerisinde çekilecek ve 1. adam olmak için Farioli hazırlanacak. Böyle bir durum oluşursa da Farioli, Galatasaray için bekler. Kariyerinin uzun bir süre daha Türkiye'de şekilleneceğine inanıyorum. Hoca maç içerisinde de biraz geri çekilebilir, Farioli'yi öne çıkarabilir. Bu durum daha çok da antrenmanlar özelinde gerçekleşir. İşin taktik, maç içi hamle ve antrenman tarafında yardıma ihtiyacımız var. Fatih Hoca tek başına ve her yere yetişemiyor.

8 yorum:

  1. Bizim Fatih Terim sonrası teknik direktörümüz Arda Turan olacak bence.

    YanıtlaSil
  2. Çagdaş Atan koyu bir Galatasaray taraftarı.Bunu daha önce de açıkladı. Çagdaş hoca da düşünülebilir bence.Selçuk ve Necati hoca çok tecrübesiz.Bence de hocanın yanına tecrübeli bir isim gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. adamlığın tadını ciddi şekilde aldıktan sonra, 2. adam olmayı kimse göze almaz.

      Sil
  3. Zaten Fatih sezonun üçte birinde yedek kulübesinde olmuyor. Birinci adamdan pek farkı olmaz. Oyun yapıları da uyuyor birbirlerine olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Hoca'nin bu tip göz önunde bir karakterlerle calisacagini sanmiyorum gelmis gecmis butun yardimcilarina bakarsaniz hepsi mutevazi ve hocanin ogrencisi tipinde yardimcilardi buna Hikmet Karaman da dahil bu birlikteligin bir mantigi var kagit uzerinde ama reel hayatta anlasacaklarini sanmiyorum bence cok zor bir plan bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sanmıyorum ama bu kulübe değişmek zorunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir