8 Aralık 2021 Çarşamba

Florin Tănase & Galatasaray, tam bir fırsat transferi


Gençleşmenin yanında, bazı fırsat işlerini de es geçmemek gerekiyor. Tanase de fırsat olabilecek işlerden biri. Sezon sonunda FCSB ile olan sözleşmesi bitecek. Haliyle de ciddi bir bonservis beklentisi işine giremezler. İşin içinde Becali olsa da ipler onun elinde değil. Futbolcu da ayrılığa meyilli gibi. Özellikle Arap diyarı adına ciddi bir ilgi var. O söz konusu olunca da, yıllık ücret beklentisi ister istemez artacak. Söz konusu Avrupa'da devam ise, Tanase adına en önemli tercihlerden biri Galatasaray.

Yeni bir Rumen ekolü oluşuyor, Cicaldau ve Morutan gibi transferlerle başarılı işlere imza attık. Bunun da devam edeceğini, gelişen Romanya futbolunu da söz önüne alarak, daha başka Rumen futbolcuların da transfer edileceğini bekliyordum. Genç de gelebilir, fırsat da kovalanabilir. Futbolcunun serbest kalma bedeli 3 milyon avro. Sezon sonunda serbest kalacağı için bence rakam daha da aşağıya çekilebilir. Galatasaray bu transferi istiyorsa da, 1.5 - 2 milyon avro civarına işi bitirmek ister.

Tanase'nin joker yapısı değerli. Orta sahanın merkezinde, sol kanatta ya da forvette oynayabiliyor. Ciddi de bir tabela özelliği var. Bu sezon 16 maçta 7 gol 4 asisti bulunuyor. Geçen sezon ise 36 maçta 25 gol 6 asist. Saydığım 3 pozisyonda da, ihtiyaca göre oynuyor. Yine oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan, mücadeleci bir futbolcu. Bunun yanında müthiş bir tabelası var. Bitiriciliği, tekniği, şut özelliği de iyi seviyede.

Top ayağındayken de rahat rakip geçebiliyor ve o topu saklıyor. Seni hücumda tutabilecek, hem akıl, hem bitirici ayağın olabilecek. Bu tarz bir futbolcuya da ihtiyacımız var. Forvet olarak alternatif olur da, sol kanat ya da orta sahanın merkezi için ideal isim. Cicaldau / Morutan'lı orta saha düzenlerini düşünün, orada Morutan'dan daha net "tabela" katkısı verir. Belki Cicaldau yine bağlantıda kalır ama orta sahanda 2 tane skor opsiyonun olur. 27 yaşında, önemli de bir tecrübesi var. Hem yaş haddini çok yükseltmeyeceksin, hem maliyeti uygun olacak, hem de tecrübe katacaksın. Tam bir fırsat işi.

2 yorum:

  1. Gedson transferinin bitmek uzere oldugu konusuluyor umarim bir kontenjan daha acilip alinabilir Tanase bu tip bir transferle forvetlerimizin gercek potansiyeli de ortaya cikacaktir zira orta sahadaki kaos herkesi etkiliyor. Diagne Super Lig'in gol rekortmeni iken su an bitirmekte zorlaniyor mutlaka sistemde ve orta kurguda degisiklik yapmak gerekiyor bana göre forvet ihtiyacimiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanase işi şu an büyük bir fırsat ve takıma vereceği net katkı da garanti. Gol bulmakta zorlanırken, orta sahanda net bir bitiricin olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir