25 Aralık 2021 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Antalyaspor, galip gelmek neydi?


Özlediğimiz bir duygu. İyi oyundan ziyade, kazanmak kastım. İyi oynayıp, bol pozisyona girdiğimiz ama kazanamadığımız maç sayısı çok. Hakemin iyi yönetimi, oynamaya çalışan bir rakip, biraz da hücumun kalitesini hatırlaması derken galibiyet geldi. Sorunlar yok mu, fazlasıyla var. Bitirici kalitesi yine düşük kaldı. Birçok pozisyona girmemize rağmen bitiremedik. Atılan 2 gol kalite olsa da, hücumun gol dokunuşu çoğu noktada zayıftı. Özellikle ilk yarıda oyun içi istikrarsızlık da vardı. O ara golü yesen geri dönüşü yine problem.

Adana Demirspor maçının başlangıcını hatırlayın. İlk 15 dakika baskılı bir Galatasaray ve girilen pozisyonlar. Sonrasında kendi yarı sahanda baskı yemeye başladıkça çıkmakta zorlandın ve alan açıldıkça da rakip cirit atmıştı. Antalyaspor maçında da görüntü benzer. Yine ilk 15 dakika baskı ve girilen pozisyonlar, sonrasında durulan Galatasaray. Kendi yarı sahasında baskı yedikçe de çıkmakta zorlandı. O ara da Antalyaspor'un pozisyonları var ama hücum kaliteleri zayıf kaldı diyelim. Bir de Nelsson'un muazzam futbolunu izledik.

2. yarının son bölümünde yine baskı geldi ve Feghouli'nin golündeki oluşum değerli. Geçişi iyi oynuyoruz. Aytaç Kara topu hızlıca ayağından çıkarıp, Kerem Aktürkoğlu'nu görünce, onun da Feghouli'yi bulması zor olmadı. Bu sefer net bir bitiriş izledik. 1-0 sonrası da alan açılıyor, geçiş oynayabilmen adına büyük imkan yakaladın. 2. yarıdaki Galatasaray baskısı çok daha büyüktü ve 2-0 da erken gelince, akabinde gelen pozisyonların ağırlığı arttı. Orada da bitirme problem. Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu özelinde zayıf kaldık.

Mostafa Mohamed'i mücadele tarafında çok beğendim, seni hücumda tutan, rakip savunmayı yıpratan isimdi. 2. yarıya kadar ise Halil Dervişoğlu birçok tercih hatası yaptı ve ezildi. 2. yarıda alan açıldıkça o da nefes aldı diyelim. Aytaç Kara / Berkan Kutlu merkezi ile 4-4-2 oynarken üretememeyi anlardım. Topla ilişkilerinden ziyade, top ayaklarındayken ağır kalıyorlar. Aytaç Kara bir kez hızlı oynadı, gol geldi. Aytaç Kara yine bu kadar maç oynamamasına rağmen fena iş çıkarmadı da, Berkan Kutlu aşırı yorgun.

Feghouli'yi eleştireceğiz ama şu yapıda yine en kaliteli ayak o. Bu sefer ince işleri biraz daha iyi yaptı. Rakip ceza sahasının çevresinde kalabalık şekilde kaldığımızda pozisyon sayısı arttı. Biraz daha final pasları ve tercihler iyi olmalı. 2-0 sonrası Mostafa Mohamed de gol bulacağım diye birçok pozisyonu harcadı mesela. O aralar 2-1 olsa yine panik. Fişi tam anlamıyla çektik diyemem. Çok imkan bulduk ama çekemedik. İşin "bitirme" tarafı problem olmaya devam ediyor.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

14 yorum:

  1. Katılıyorum. Galip gelsek de çok da matah bir oyun yoktu. Rakip de bir çok gol fırsatı yakaladı 1 gol yemiş olsak sonuç kötü olabilirdi. Halil ve Mustafa bencil oynadılar yine de Mustafanin azimi hoşuma gidiyor. Feghouli zayıf da olsa pas ve son vuruş becerisi yüksek ayağı kaliteli takımda bir şekilde olması gerekiyor. Orta sahamız olmuyor olacak gibi de degil. Galatasaray gibi oynamıyoruz orta sınıf superlig de ki bir takım gibiyiz oyunularin çoğu da bu kafada oynuyor buna da çözüm gerekiyor. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mostafa özellikle 2-0 sonrası bu bencillik düzeyini arttırdı.

      Sil
  2. Oyunda degisen bir sey yok zaten bir sekilde pozisyona girip atamiyorduk bugun yine orta saha gecis golü ve uzaktan bir sut seklinde golleri bulduk asil bitirememe sorunu devam ediyor, forvetin yine atamadi yine kacirdi sonuc kimseyi yaniltmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu da aşılacak bir şekilde. Önümüz transfer, ben de merak ediyorum.

      Sil
    2. Bugün tekrar gorduk ki Halil tek forvet olmaz Mohammed Halil ikilisi ise bayaa pozisyon buluyor yine de problem bitiricilik umarim Gedson gelir de baglanti olayi bir sekilde asilir forvet ise Babel bile denenebilir su asamada Mohammed'den daha iyi bitirecegine inaniyorum ama benzer dinamizmi yakalayamayabilir elbette.

      Sil
    3. Aynen öyle, çift forvet içerisinde görüntü değişir.

      Sil
  3. maç yazıı ama 2 yorum gelmiş sadece. kimsede heves kalmadı. aynen ben de öylesine izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen böyle olur, bazen artar. Özellikle işler kötü giderken yorum çok artar :)

      Sil
  4. Diğer maçlara göre tek olumlu şey gol atmış ve yememiş olmamız. Devre arasına biraz daha moralli girmiş olduk. Bir de Oğulcan ve Aytaç gibi alternatifleri hatırlamış olmamız önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da bitirebildik, kaliteli ayaklar iyi iş çıkardı diyelim.

      Sil
  5. Morutan ilk geldiğinde fark yaratıyordu.Birden kesik yedi. Feghouli iyi oyuncu ama çok istikrarsız.Umarım Morutan 2.yarı da daha çok şans bulur.Kadronun kötü olduğuna inanmıyorum. Kaleci ve
    merkez ortasaha transferleri yapılırsa çok farklı olabiliriz. 2.yarı Boey ve Omar geldiğinde sağ bek sorunu da kalmaz.

    YanıtlaSil
  6. Sosonun performansina guven olmaz o yuzden derbi haric her macta halili fv arkasina yazmak gerekiyor. Halili oradan cikarip taylan berkan cica yaptigimizda sosonun keyfine kaliyor oyunumuz. Halilden nefret ediyorum bu arada sacma sapan pas hatalari vs yani halil fani degilim ama kesinlikle oynamali ve fvnin arkasinda yaninda gibi oynamali. Zaten hem momo hem halil fiziken cok diri adamlar arkada taylan cica yda berkan cica yapmanin bir zarari olmaz cunku 3 tane 6-8le hucum edemedikce baski yiyorsun.. Hatta kalecininde artik turk olmasindan dolayi 2.yari cica gedson merkezi yapilip sag soso sol kerem ilerde momo hemen arkasi halil yapilabilir. Gecen sene zaten boyle oynaarak son duzlukte yarisa girmistik taylan gedson merkezi ve onunde halil momo seklinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güvenmiyorum. Şu maçı da almalı dediğimiz çoğu maçta sahada yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir