4 Aralık 2021 Cumartesi

Galatasaray 2-2 Altay, hakem ve var faktörü seni sahada tutmuyor ki futbol konuşalım


Sen sahada kalmaya çalışıyorsun da, seni sahada tutmuyorlar işte. Sürekli "tepki" adı altında yönetimden bir şeyler geliyor. İçeriği boş basın toplantıları, ziyaretler. Her geçen zaman da, Galatasaray'ın hakkı çok daha net şekilde yeniyor. Hakemin önüne geçmediği bir maç yok. Özellikle "var" tarafı çocuk oyuncağı, Galatasaray aleyhine çalışılıyor. Sen de "sahada kalacağız", "oyunun güzelliği" demeye devam et. Sorunun kaynağı daha derin olabilir de, bugün olanlara karşı bir tepkin yok.

Maçı konuşursun da, hakem faktörü üzerinden gitmek zorundasın. Oynadığın her maçın önüne geçiyor bu adamlar. Aleyhine verilen ya da lehine verilmeyen penaltılar. Var istediği gibi yönlendiriyor işi. Geri dönersin "var" iptal eder, rakibi maça ortak eder ya da öne geçmesine vesile olur. Saha içi tonla sorunun var da, önce sahada kalabilmen lazım. Şu an seni sahada tutmuyorlar ve Galatasaray yönetiminden doğru dürüst çıkan tek ses yok.

İlla saha içine geçelim derseniz, 4-4-1-1 gibi sahadaydık. Mostafa Mohamed önde, Halil Dervişoğlu da hemen arkasında bağlantı rolünde. Hücumdaki üretkenliği arttırmak adına beklediğim bir düzendi. Riskli yapı tabii, orta sahayı tutabilmekte zorlanıyoruz. Yine de Cicaldau yokken, böyle bir düzen şarttı. Altay'ın hızlı hücumcuları var, geçiş oyununa uygunlar. Koş koşa döndü iş ve her 2 takımın da pozisyonları var.

Tabii Galatasaray'ın bulduğu imkanlar çok daha fazla ve net. "Bitiricilik" temel problem. Geçen haftalarda da bu böyleydi. "Bitiremiyoruz" üzerinden yapılan yorumlar doğru. Kalenin ağzından topu direğe nişanlayanlar, boş kaleye kafayı üstten auta atanlar. Üretiyor yoksa Galatasaray, 2.89'luk gol beklentisi yakalamış. Kısır kaldı dediğimiz maçlarda dahi pozisyonlar var ama bitirilemiyor. Risk aldın, gol yiyebilirsin. Rakibinin attığından fazlasını atacaksın. Gerçi attın da ne oldu, hakem izin verdiği ölçüde maçın içindesin.

Oyunluk bir şey diyemem, rakip aldığın risk kadar üstüne geldi. Bunu bekliyordun. Galatasaray'ın bol pozisyon bulacağını ve gollü bir maç olacağını düşünüyordum. O pozisyonları da bulduk ama bitiremedik. 150 korner sonra attığın korner golü de yalan oldu. Oysa bugün neredeyse tüm kornerlere vurmayı başardın, o gol de geliyordu. Bitirme işini nasıl çözeriz bilmiyorum. Feghouli gibi ayağına baktığımız isimler de ağır kalıyor. Takımdaki tek yaratıcı isim bir anlamda Halil Dervişoğlu kalıyor.

Değişikliklerle de baskıyı devam ettirdin. Ben orada Feghouli çıkar diye düşünürken, Halil Dervişoğlu çıktı. Diagne seni hücumda tuttu, golünü de attı. Barış Alper Yılmaz tercihi, kapalı savunmalar karşısında o kadar etkili olmuyor. Morutan da oyuna girmesi gereken isimdi ama maçın son dakikasında gücü nasıl kalmıyor da, o topu soluna çekemiyor bilmiyorum. O işi de yapamayacaksın, bahsedilen potansiyelinin bir anlamı kalmıyor.

28 yorum:

  1. Tuhaf şeyler oluyor.3 büyüklere ayar verilmeye çalışıyorlar.Daha da tuhaf olanı çok bariz yapılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük ayarı da biz yiyoruz :(

      Sil
    2. Maalesef evet en çok bızı etkiliyor.Fenerbahçe kötü ve teknik direktör sorunu yaşıyor.Şampiyonlugun en büyük adayları Beşiktaş ve Galatasaray 'ı tüm kritik maçlarda ezdiler ve takım olarak özgüven kaybı yaşamalarına neden oldular.Trabzonspor 'un maçlarında o kadar kritik kararlar Trabzonspor lehine veriliyor ki insan hayret ediyor.Daha öncede hatalar oluyordu ama genelde dengeliydi.Bu sezon terazi çok dengesiz ve henüz ilk yarı bitmeden bu kadar yapıldı.

      Sil
  2. Ben sanırım başka bir maç izledim. İlk 20 dakikadan sonra en fazla 1 puan alırız dedim ve öyle oldu. Son 7 maçta 1 galibiyet var. Arka arkaya 5 maç oynayan forvet oyuncusu yok
    Ne oynadığımiz hala belli değil. Valla ben dış etkenlerden önce başka şeylerin artık konuşulması taraftarıyım. Hakemler bizi doğramadi demiyorum ama Aytac Kara ve Babel hamlesi geliyor ya 3 puan için, şaka gibi gerçekten. Emekli olmakta utanılacak bir şey yok ama çok sevgili hocamız Şenol Güneş gibi emekli olmak istiyor.

    Bir de anlamadigim bir husus var, koskoca GS neden Fatih Terim'den başka alternatifi yokmuş gibi davranmakta? Ülkenin haline çok benziyor halimiz giderek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir maç izlemiş olabilirsin, yanında değildim. O konuda bir fikrim yok ama şu maç hakem konuşmadan, başka şeyler konuşma taraftarı olmak, zaten bu maçı izlememek demek :(

      Hocamız çok sevgili, orada haklısın. Sağ olsun, bizlere (en azından görmek isteyene) yaşattıklarıyla.

      Sil
    2. Bizlere yaşattıklarını inkar etmiyorum ki. Ama 7 maçta 1 galibiyetin yüzde kaçı dış mihraklara bağlanmalı sence?

      Ya da gerçekten bugün sahadaki oyundan memnun kaldınız mı onu merak ediyorum?

      Ali Koç yapınca dalga geçtiğim şeyi tuttuğum takımın başkanı yapınca farklı tepki veremiyorum ben.

      Kadro istikrarı, oyun istikrarı ve mücadele bekliyorum sadece.

      Defansın göbeği, Kerem ve biraz da Halil dışında kimse bir şey oynamıyor sezon başından beri. Şu durumda olmamızın sebebi sizce gerçekten TFF ve MHK mi? Tüm samimiyetimle soruyorum.

      Ve Fatih Terim eleştiriler üzeri birisi mi?

      Sembol isim olduğunu, ülke futbol tarihinin en başarılı Teknik direktöru olduğunu kimse inkar edemez zaten. Ben de etmiyorum ama bazen istifa da hizmettir diyorum. Bunda kötü ya da düşmanca bir tavır mevcut değil.

      Sil
    3. Dış mihrak dediğin, silindir gibi üzerinden geçenler. 7 maçta alınan 1 galibiyette de net şekilde etki sahibiler. Malatya, Fenerbahçe, Altay. Bak 9 puan etti bile. Bunları bir konuş önce, 2 kelam et, düzen böyle neyleyim deme. Sonra gel, konuşuruz saha içini. Bunları konuşmamak bana biraz "ılıklık" geliyor, ılık havaları pek sevmem ben.

      Sil
  3. Bu ülkede futbol saha içinden tamamen çıktı. O yüzden teknik taktik konuşmak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Bir de gelip, başka şeyler konuşmak lazım diyenler oluyor ya şu maç üzerine..

      Sil
    2. Haklisiniz ama eskiden Fatih Terim hakemi de yenerdi biz bu dönemlerden daha önce de gectik o bakimdan hocaya güvenimiz sonsuz ama Baris Alper neden girdi mesela, Mostafa neden oynadi bunlarin cevabi halen yok ve Altay da cok zayif rakip abi bu takima karsi havlu attik 3. sene sampiyon olamayacagiz Cicaldau'nun yoklugu da cok etkiledi onu da es gecmeyelim.

      Sil
    3. Hakem hakemliğini yapsın, maçını yönetsin. Oynanan futbolu sonra konuşuruz. Hakemi yenmek gibi bir zorunluluğumuz mu var?

      Sil
    4. Elbette yok ama adil bir düzen icinde, bu ülke ise 20 senedir böyle adaletsiz yönetiliyor kabul etsek de etmesek de hakkinin yenecegini bilerek karanlikta kupa kaldiranlarin takimidir Galatasaray, her zaman guclu ve bir adim önde olmaliyiz aksi takdirde eziliriz ki eziliyoruz.
      Son olarak yönetimi de süreci yonetmekte basarisiz buluyorum bunlara Ünal Aysal gibi davranacaksin baska yolu yok Galatasaraysiz bir ligi istiyorlarsa bunu görecekler, onlarin yazdigi hikayede ezilmek zorunda degiliz.

      Sil
    5. Ünal Aysal nasıl davranıyordu onu bilmiyorum. Fatih Terim çıkıp konuşuyor, isyan ediyordu yine. Hoca olmayınca da zaten, başkanın yapabildiklerini gördük.

      Sil
  4. Bunu defalarca yazdim yine yazacagim Mostafa iyi bir bitirici degil, kale agzindan atamayacaksan neyi atacaksin kardesim. Bu takimin birinci golcüsü Diagne'dir ve onunla baslamadigimiz her mac potansiyelini sahaya surmus olmuyorsun, ayrica Morutan da sahada kaldigi sure icinde fena degildi bu yastaki bir gencten her 20 dakikada maci kurtarmasini bekleyemezsin elestireceksek net pozisyonda pas vermeyip sut atan Baris Alper Yilmazi elestiririm ben.
    Bugün Berkan haric herkes kötüydü zaten zira forma adaleti de kayboluyor Mostafa neden oynuyor ben anlayamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de 11 başlayınca görüntüsü çok farklı değil yalnız, sonradan girdiğinde etkili.

      Sil
    2. Abi kac kere ilk 11 basladi ki hep Besiktas maci uzerinden elestiriyoruz da takim zaten yeni takim biraz da oyun ezberi gerek zaten gol atamiyoruz birak Diagne'yi birkac mac baslasin Mostafa'ya verdigin sansi Diagne'ye vee istatistiksel olarak hepsinden önde zaten.

      Sil
    3. Beşiktaş değil, başka maçlar da var. Bu sezon 11 başlayıp da tuttuğum maçı yok maalesef. Ama dediğin doğru, yine eldeki en güvenilir forvet o.

      Sil
  5. Memleketin üstüne karabasan gibi çökmüş bir yapı var. Bundan futbol da payına düşeni alıyor. İnsanların şunu bilmesi lazım, başkan veya herhangi biri tek başına bu zihniyetle Don Kişot gibi savaşamaz. O sebeple bu zihniyet gidene kadar dış koşullarla ilgili olan biten de bir değişiklik olmayacak. TFF, MHK, kurullar vs değişmeyecek.
    Takımın uzun vadeli rekabetçi bir şekilde puan savaşı vermesi de imkansız. Bu kadro bunu yapabilecek bir takım değil. Ama zaten bu bilinçli bir tercihti. Yönetim haklı ve doğru olarak bu seçimi yaptı. Bunun meyvesi kısa değil uzun vadede toplanır. bundan ötürü bazı açılardan yetersiz kalmamızla ilgili yapacak bir şey yok. Bitirememek, acemilik vs bunlar olacak.
    Ama mesela bek meselesinde olsun, orta sahada olsun 1-2 dokunuş daha gelseydi belki 7-8 puan daha alabilirdik. Tek bir transfer sezonunda bu kadar major değişiklik yapıp da 100% doğru iş çıkartmak mümkün değildir.
    Bu maç özelinde hocaya da lafım yok. Çıkartabileceği en iyi takımı çıkarttı. pozisyona da girdik ama olmadı.
    Devre arasında orta sahaya yapılacak takviyelerle daha iyi bir 2. yarı geçireceğimizden eminim.
    Lazio maçı bizim için çok önemli. Umarım ordan istediğimiz alırız
    böylesine berbat bir ligde 1. olsan ne olur 5. olsan ne yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, bu ligde ne eklersen ekle, düzen bu oldukça bir şey değişmeyecek.

      Sil
  6. Yönetimi sonunda eleştirebildin gerçekten susuyorlar çok hakkı yeniyor bu takımın ama dış etkenlere kalmadan işi yine bu takımın bitirmesi gerek. Birkaç fark atmamiz gerekiyor rahat maç izleyemiyoruz yıllardır bir oyun düzenimiz yok sürekli yeni isimler yeni kadrolar bu iş nereye kadar boyle gidecek bilmiyorum. Lig şampiyonluğunuda şampiyonlar ligini özledim. UEFA Avrupa Ligi'nden elendigimiz gün bir çok kişi için sonun başlangıcı olacak kimse bu kadar rahat olmayacak izleyeceğimiz bir lig kalmayacak Trabzonspor öyle boyle bir şekilde şampiyonluğa gidiyor. Biz hala yerimizde saymaya devam ediyoruz. Herkes birşeyler söylüyor ama sonuç yok ben çok yoruldum bu takımın ne yaptığını tam olarak çözemiyorum ama birşeyler yanlış gidiyor. Fatih hocayı da çok seviyorum her zaman arkasındayım ancak son dönemde güvenim sarsılmaya başladı değişiklikleri anlamakta zorlanıyorum. Sevgilerimle. (Umarım UEFA da final görürüz de söylediğim herşeyi yalamak zorunda kalırım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eleştirilmesi gerekenleri, gayet net ve düzgün ifadelerle eleştiriyorum.

      Sil
  7. fb ve bu maç diagne bir türlü kahraman olamıyor.. yazık.

    YanıtlaSil
  8. Puan kayıplarını hakem üzerinden yorumlamam genelde ama bu maçta bariz hakem üzerinden yorumlanması gerekiyor ne yazık ki. Hakem adil bir maç yönetseydi çok rahat kazanacaktık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç net şekilde hakem üzerinden konuşulur. Hakem bir kenara diyenin adresi de burası olmaz, net şekilde ılıklıktır onun adı. Ilıklık bir hakaret değildir, ortam adamlığıdır :)

      Sil
  9. Galatasaray her maçında 4-5 gol atmak zorundaymış gibi yorumlara hayret ediyorum gerçekten. 1-0 veya 2-1 kazanma hakkımız yok mu bizim? Üç atacaksın, beş atacaksın hem rakibi hem hakemi eze eze yeneceksin diye bir nokta yok. Birincisi rakipler köy takımı değil, ikincisi hakemler hakem değil. İzin vermiyorlar işte, bu kadar basit. Verilmeyen penaltılar, ağzını açsan üst sınırdan verilen haksız cezalar değil sadece mesele. Futbol oynamans müsade etmiyorlar bir defa. Zırt pırt çalınan düdükler, kurşun yemiş gibi yere düşüp dakikalarca yerde yatmalar, Yugoslav faullerine göz yummalar...ince ince doğrayıp oyun kurmana bile izin vermiyor adam. Eskiden hakemler kötü derdim ama düşüncem değişti. Hakemler hem kötü hem artniyetli. İşin kötü tarafı artık bunu gizleme gereği bile duymuyorlar. Son olarak.tabii ki ispatlayamam ama eğer hakem Nellson'un kafa vuruşunda açık penaltımızı verseydi, inanın Halil'in attığı golü iptal ederdi. Feghouli'ye yapılan penaltıyı ise zaten konuşan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye hakemi yenmek zorunda olalım ki, hakem çıksın maçını yönetsin. Sen iyi oynarsın, kötü oynarsın başka mesele.

      Sil
  10. Bu durum uzun süredir takibimde çok ama çok dile getirdik adamlar resmen Galatasaray standardı yarattılar. Şaka gibi. Vaktiyle sahada kalmanın daha mühim olduğunu dedin haklıydın da motivasyon önemli dağılmamak pes etmemek lazım hepsine tamam.
    Fakat arkadaşlar feguli çalımlayıp gol atacakken belki hasan ali nin yerde elle kestiği topu 3 metreden görüp vermedi bu çakır ne değişti o günden bugüne. Bütün tribün nerdeyse ceza alfı o poz sonrası hatta kapalıdan bir kısma 3 maç geldi.
    Yıllardır derbi terörü yaşamıyormuyuz.
    Bıktık artık cidden hak ettiğini yaşıyor ülke futbolu. Bu nasıl bir basiretsizliktir Allah aşkına. Sergen o cümleyi hak edenlere kurdu bence 1 maç aldı utanmaz arlanmaz ahlaksız herifler.
    Terim ilk maçında ağzı okunur biçimde lütfen o cümleyi kursun o.ç bakalım ne ceza verecekler.
    Lafa gelince ağlayan federasyon doğuruyor bizi diyen kuşlar ne kadar samimi sizce sırf laf tepki koysalar 1dk duramazlar ama onlar razı çünkü gösterişte tff istifa derler kime ne yaşatıldığı ortada.
    5 senedir örselenen takım belli çünkü lütfen açın bakın ya alanya ofsayt rize kara gece diye kirletilme çabasında oldukları 2 şampiyonluk senesi bile neler yaşandı ya aleyhimize tüm kalbimle Allah belalarını versin inşallah.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir