1 Aralık 2021 Çarşamba

Galatasaray'ın yolu doğru, bu takımdan da olacağına inanıyorum


Neyse ki Avrupa var diyoruz. Tutunduk oraya ve bence en önemlisi de orası. Galatasaray'ın yıllardır eriyen ama bitmeyen bir Avrupa kimliği vardı. Galatasaray'ı farklı kılan da bu kimlikti. Yakın geçmişte alınan başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı olmuştuk. Şimdi ise böyle zor bir grupta, liderlik hesapları yapıyor olmak büyük başarı. Özellikle de bu genç grupla. Vitrindeler ve değerlerini arttırıyorlar. Tabii bu işin bir de lig yansıması var. Orası da hayal kırıklığı.

Avrupa'da farklı, ligde farklı olmanın elbette birçok etmeni var. İyi bir geçiş takımı olduk mesela, Avrupa'da bu işi yapabiliyoruz. Ligde ise top sende, o vakit sorun başlıyor. Galatasaray, top kendisindeyken ciddi anlamda bir hücum sorunu var. Bunun içinde "bitiricilik" de en önemli problem. Pozisyona giremiyor değilsin, imkanlar var. Fenerbahçe karşısında da, Yeni Malatyaspor maçının 2. yarısında da bunun örneklerini gördük. Ya da Beşiktaş deplasmanı, hemen hemen her maç.

Odak problemi de olabilir, rotasyon zaten sorun. Ligde futbol oynanmaması, oynatmamak adına gösterilen büyük çaba. Hakem faktörü de büyük etken. Sayarız yani, liste böyle uzar. İşin komiği de, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligin başından bu yana birbirine odağı. Fenerbahçe puan kaybeder seviniriz, Beşiktaş kaybeder seviniriz, Galatasaray kaybeder onlar sevinir. İş Trabzonspor'a gelince, nasıl olsa düşerler diye bekleye bekleye fark oldu 14. Trabzonspor'un şampiyonluğu kaybedeceğini düşünmüyorum. Kaybedecek gibi oynamadıkları gibi, destekleri de büyük.

Şampiyon olsak müthiş olur da, olmazsa olmazım değil. Avrupa'dan istediğimi alıyorum şu an, o vitrinde yer almak daha değerli. Sürekli de o seviyelerde olmalıyız. Genç kadro, zaman lazım, birlikte büyüyecekler. Bunun altını ısrarla çiziyoruz. Kötü ya da iyi giden takımlar var da, gelecek adına düşündüğümüzde bir tek Galatasaray'ın umudu büyük. Fenerbahçe de genç ama değişik bir kadro yapısı, Beşiktaş'ın yapısı yaşlı ve maliyetli, Trabzonspor başarılı ama bu kadronun gideri bence maksimum 1 sezon.

Ligde de bir şekilde ivme kazanılır. Bu oyunun böyle gideceğini düşünmüyorum. Futbol olarak yapılmak istenileni anlıyorum ama zaman gerekecek. Top sendeyken de ne yapılabileceğini öğreneceksin, bazı takviyeler de olacak. Şu bitiricilik sorununu aşsan, meseleyi büyük oranda çözeceksin zaten. Gençler büyüyecek, tecrübe kazanacak, bir arada oynamayı öğrenecek, baskı altından kalkacaklar. Galatasaray'ın yolu doğru, bu takımdan da olacağına inanıyorum. Bu sezon şampiyon olmazsın en fazla da, gelecek senin. Avrupa'da da yeniden varsın. Bu hepsinin önünde.

2 yorum:

  1. Takım genel olarak iyi.Aşağıdaki sorunlar üzerinde durulursa ligde de çok daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Beklerimizin hücum katkısı ve orta kalitesi düşük.Sag kanatta Boey ve Omar döndükten sonra bu sorunu çözeriz ama sol kanatta sıkıntı devam edecek gibi. Ortasahada Cicaldau 'yu ileride değerlendirmemiz için Gedson veya 6 numara transferi şart.Forvette Halil'in gol yüzdesi ve bitiriciligi düşük.Diagne veya Mostafa ile oynamamız gerekiyor.Halil'in kanat veya 10 numara olarak kullanılması daha doğru.Yedek kaleci transferine gerek yok.Okan ve Batuhan seneye yerli kaleci kontenjanını dolduracaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kalite sorunlarını çözdükten ve biraz da gençlere zaman verdikten sonra, ben de her şeyin iyi olacağına inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir