12 Aralık 2021 Pazar

Görkem Sağlam & Galatasaray, fırsatları değerlendirmeye devam


Geçtiğimiz günlerde Tanase'yi yazarken, işin fırsat boyutunun önemine değinmek istedim. Gedson Fernandes ya da herhangi bir bağlantı olabilecek orta sahayı konuşsak da, "yaratıcı" diyeceğimiz, özellikle Cicaldau'ya alternatif olabilecek bir isim de gerekiyor. O isim de yerli olursa, el çok daha güçlenir. Gençleşiyoruz diyoruz, geleceğe dönük adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu sadece yabancı için değil, yerliler için de geçerli.

Görkem Sağlam, işin hem gençleşme, hem de fırsat boyutunda duruyor. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması işin fırsat ayağı. Yaşının 23 oluşu da işin gençleşme boyutu. Almanya Milli Takım'ının alt yaş gruplarında oynamış, sonrasında Türkiye'yi tercih etmişti. Türkiye Ümit Milli Takım'ına da seçiliyordu ama sonrasında beklenen aşamayı kaydedemedi gibi. Bochum altyapılı, 1 yıldır da Willem II forması giyiyor.

8, 10 ya da sağ kanat gibi kullanabilirsiniz. Kanada atarsınız, kanat oyun kurucu rolünü üstlenir. 8 / 10 numara gibi oynadığında da, Cicaldau için alternatif olabilir. Potansiyeli olan bir genç. Teknik düzeyi, pas becerisi fena seviyelerde değil. Oyun aklı da iyi seviyede, geliştirilebilir bir isim. Joker yapısı da alternatif için elini güçlendirecek unsur. Transfer olduğunda, mutlaka ondan da "mücadele" etmesi, oyunun 2 yönünde katkı vermesi beklenecek. Yaşı genç, bu aşamayı da kaydeder.

Yaratıcı bir orta saha da gerekiyor. O noktada alternatif olarak eksiğiz. Bunu da hem fırsatla, hem gençleşerek, hem de yerliye yatırım yaparak sağlamak değerli olur. Yaz dönemi adı Galatasaray'la anılıyordu ve Ocak için de anılacaktır. Atakan Karazor ile birlikte konuşuyorduk. Atakan Karazor da önemli bir potansiyel ama o yönde bir ihtiyaç kalmadı. Şu an Görkem Sağlam daha çok uyuyor gibi. Böyle temiz ayakları severim. Şutu var, pas ve teknik düzeyi iyi, duran top kullanır, saha içinde birçok profilde kullanılabilir.

4 yorum:

  1. atalay ya da yunus'dan hiç bi fazlası yok. önce elimizdekileri takıma sokalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlasını, azını bilmem ama daha hazır ve yetenekli o da.

      Sil
  2. Al Nassr Talisca'nin sozlesmesini fesh etmis bize o ayarda birisi lazim, ekstra oyuncu yani Marek Hamsik gibi inceci diyebilecegimiz adam lazim bence Talisca bu adi gecen isimlerin cok uzerinde bir oyuncu mantikli fiyatlara gelirse kilit acma sorununu cözer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca ile sadece 4-2-3-1 oynarsın, bizde böyle bir düzen yok. Elde Cicaldau varken de, Talisca doğru profil olmaz. Hamsik, Bakasetas ın yanında 8 gibi oynuyor ve oyunun 2 tarafında var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir