23 Aralık 2021 Perşembe

Kalite eksiği var, alternatif yok diyebilirsiniz de, kötü bir kadro diyemezsiniz


Yine yazıyorum. Eksikler olsa da, takımın kötü olduğuna inanmıyorum. Özellikle de gençlere olan inancım tam. Potansiyeli yüksek bir kadro kurduk ve onlar da ne derece potansiyelli olduklarını en azından Avrupa'da gösteriyorlar. Lige yansımadı bu performans ve birçok nedeni var. Hakemlerden tutun, taktik durumlara kadar. Daha kötüsü ise övdüğümüz çoğu gencin şu an performanslarının geriliyor olması. 

Bazı eleştiriler var ve söylemlerin ucu bucağı yok. Morutan'ın futbolculuğu bir süredir eleştiriliyordu, iş Cicaldau'yu da sıçramış. Geçen blogda bir yorum gördüm, Yunus Akgün ve Morutan'ın yerini değiştirin, ne olacağını görün diye. Yunus Akgün'ü şu an övüyoruz ya, Galatasaray'da kalsa bu gelişimi gösterebilecek miydi? Gelişsin diye gitti ve gelişiyor. 2 futbolcu yer değiştirse, bu sefer Morutan'ın potansiyelini yansıtmaya başlayacağını göreceğiz.

Morutan'ın transferini heyecanla bekledik. Videolardan görüyorduk o yeteneği. Galatasaray'a geldi, ayağının tozuyla potansiyelini yansıttığı maçlar oynadı. O sürede kenara alınmasını doğal karşılıyordum, çünkü performansını 90 dakikaya yayamıyordu. İlk 11'den uzak kalmasını ise doğal karşılamadım, oynattıkça gelişecekti. Biz ise Feghouli için ısrar ettik. Bugün ise Morutan'ın düşüşü doğal, çünkü herkes düşüş içinde ve organizasyon tarafı da doğaçlanıyor.

Cicaldau da doğal olarak düşecek. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ısrarında, Cicaldau kendi özelliğinin dışına çıkmak zorunda. Rakip kaleye mümkün olduğu kadar yakın oynaması gereken bu adamı orta sahanın derinliklerinde gezdiriyoruz. Tabela yapması gerekirken, savunmasından top alıp oyun kurmaya çalışıyor. Mücadele içinde sürekli ve o da takım düştükçe düşen isimlerden. Bir de covid süreci oldu ve iyi dönemedi. Bu onu kötü kılmaz. Doğru kullanılmıyor, en başından bu yana yazıyorum.

Gençlerin potansiyelini ve yeteneğini sorgulamayacağım. Cicaldau, Morutan, Mostafa Mohamed, Berkan Kutlu, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Boey, Nelsson, Marcao ya da potansiyel olduğunu düşündüğümüz diğer isimler. Gayet yetenekli, geleceği olan futbolcular. 11'de kalite eksiği var diyebilirsiniz, bazı pozisyonların alternatifi yok ve kadro dar da diyebilirsiniz. Ama Galatasaray'ın kötü bir kadrosu var diyemezsiniz.

11 yorum:

  1. İşler kötü gittiği zaman her futbolcu kötü oyuncu olarak gözükür Messi dahil buna bizim yaşadığınız tam olarak bu, mesela bu kadro konyadan hayatydan kötü mü? Bazı takımlarda 2. Forvet bile yok bizde babel de dahil 4 santrfor var. Bjk batshuayi bir aralar çok kötüyken mesela babel i alıp banko oynatırdı forvet de mesela o derece bi rotasyon var keza ligin en iyi stoper ikilisi sende, orta sahası gayet yeterlidir kanat desen wonderkidin var solda, sağ da bir sürü oyuncu yani kadroya kötü diyen maalesef kraldan çok kralcı tayfa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++şunu da söylim milletin 6 attığı malatyaspora karşı 2 3 pozisyon üretebildin, ligin en kötü 3 takımından altaya karşı defalarca geçiş verdin pozisyonlar verdin, kimse kusura bakmasın şu kadro Altayı Malatyayı falan yenecek arkadaş

      Sil
    2. İşte o 2-3 pozisyon da net imkan, bitiremiyorsun. Kalite sorunu bence bir tek burada çok mühim.

      Sil
  2. Morutan hastasi biri olarak yaziyorum ve cok iyi yazi geecekten bence en buyuk fark bana göre bu kadronun daha cok Avrupa dusunulerek kurulmus olmasi zira lig dusunulerek kurulmus olsaydi bir 6 numara alinirdi en azindan ve saniyorum ligde klasik 6 numarasi olmayan tek takimiz maddi kosullari anliyorum ama en azindan bir yedek plan yapilabilirdi, bu durumlari öngöremedi teknik ekip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. morutan tek başına kaç puan aldı. yoksa düşme hattındaydık. ve biz bu adamı küstürmek için her şeyi yapıyoruz.

      Sil
    2. Maç içi düşüşleri vardı, onu anlıyordum. 60'da çıkabilirdi de, 11 başlamamasını anlamıyorum.

      Sil
  3. Bu kadroya kötü diyen çarpılır, arkadaşlar en formda olmayabilir ama en iyi 3 kaleciden biri bizde. Stoper tandemimizün yarısı kalitede tandem yok takım savunmasını daha iyi yapan var ama stoper kalitesi inanın yarısı değil diğerleri boey en iyi bek performansını verirken sakatlandı sol bek sıralamaya giremeyiz forvet rotasyonu en iyi bizde ama kullanamadık kimin şerformansı iyiyse kenarda beklettik garip bir şekilde, en iyi kanat kerem bizde cica berkan kesinlikle iyi topçular. Morutan ilk geldiğinde etkisini gördük ama düzensizlik ve kaos içinde kayboluyor herkes ada maçında marcao bile dağınıktı, trabzonsporun bizden kadro olarak tek fazlası nwakeme ve hamsik bu seviyede kimse yok bizde ama dorukhan djaniny vs adamlar maçları alıyor şu takım yetersiz demek avrupada bu takım şansa grup birinci olmuş demektir ki 6 maçta şansla birinci olamazsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru yorum Hamsik ve Bakasetas ozellikle fark yaratiyor bizde skora etkisi boyle olan orta saha yok Taylan ve Berkan sezon basindan beri skora katki yapamadi ki boyle bir ozellikleri de yok, Cicaldau'nun yukselmesini de oynadigimiz sistem engelliyor ne yazik ki...

      Sil
    2. Cicaldau yapar o işi de, adamı hücum odağında tutamıyoruz ki. Ya da bir bağlantı olsa bu işi Cicaldau'ya yaptıracağız. Oradaki bağlantı Hamsik mesela, Bakasetas bitirici.

      Sil
  4. 2 maçla kral 2 maçla çöp ilan ediyor bizim taraftar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir