10 Aralık 2021 Cuma

Lazio 0-0 Galatasaray, Fatih Hoca'ya yazar


Lazio karşısındaki odak "kaybetmemek" üzerineydi ve bu sezon kaybetmemek için çıktığımız tüm maçlarda istediğimizi aldık. Böyle bir gruptan namağlup şekilde lider çıkmak, deplasmanda gol yememek büyük iş. Avrupa ortada müthiş bir "savunma" karakteri çıktı ve oynadığı tüm maçlardaki görüntüsüyle mutlu etti. Gençler adına vitrin, tecrübe derken, hayallerin ötesinde bir iş oldu. Fatih Hoca ve öğrencilerine ne kadar teşekkür etsek, onlarla ne kadar gurur duysak az.

Lazio deplasmanında, Cicaldau da yokken daha fazlası olmazdı. Odak rakibi durdurmak üzerineydi ve 90 dakika konsantrasyon bir an olsun düşmedi. Marcao / Nelsson, Avrupa Ligi seviyesinde belki de en uyumlu ve iyi 2'li. Galatasaray'ın bu gruptaki "savunma direnci" üzerine konuşacaksak, öncelikle bu 2'liyi ön plana çıkaracağız. Lazio karşısında da müthiş iş çıkardılar ve rakip hücumu 1-2 kez dışında istediğini anı yakalayamadı.

Galatasaray da hücumu ister istemez çok fazla düşünemedi. Ön alanda Diagne'nin mücadelesi değerliydi. Onun da dönüşümünü konuşmak lazım. Gol için yaşayan bir forvetti ama İngiltere'ye gidip geldikten sonra mücadele ve oyun içi katkısı üzerine giden bir forvete dönüştü. Bu tarz maçlarda da iş görüyor işte. Rakip yarı sahada top tuttu, fauller aldı ama rakip yarı sahasına çok fazla yaklaşamadık. Feghouli geride kaldı, Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı'nın da odağı savunma, rakip orta sahasına baskı üzerineydi.

İlk yarıdaki bu savunma performansının ardından, 2. yarıda rakibin de alacağı risklerle birlikte, geçiş üzerine imkan bulabiliriz diye düşünüyordum. Bence Emre Kılınç ve Morutan da zamanında oyuna girdi. Alan bulamadık tabii, iş istediğimiz gibi ilerlemedi. Hatta rakibin baskısı arttı derken, Diagne / Ömer Bayram değişikliğiyle de sol kanattaki savunma etkisini arttırmak istedik. Ömer Bayram'ın girmesi doğruydu da, çıkan isim Diagne olunca ön alanda hiç top tutamaz olduk. Bu da topu tamamen rakibe verdi.

Neyse ki savunma direncimiz yüksek, hiç boşluk vermedik. Onlar da pasla çıkmaya çalışırken, bir noktadan sonra uzun toplara döndü. O aralar da Luyindama / Mostafa Mohamed hamleleriyle bence fişi çektik. Luyindama havadan süpürdü, Mostafa Mohamed de biraz olsun takımı ön alanda tutmaya çalıştı. Hatta penaltımız da var, hakem vermedi. Kağıt üzerinde heyecanlı ve riskli maç da, planımız iyi işledi. Ben panik olmadım, kaybederiz hissiyatına hiç kapılmadım. Kaybetmemek üzerine sahadaydık ve lider olarak gruptan çıkıyoruz. Her Avrupa maçında olduğu gibi, Fatih Hoca'dan yine muhteşem bir plan.

16 yorum:

  1. Oncelikle takımı ve Fatih hocamızı kutlarım. Zorlu gruptan lider çıkmak herkesin harcı değil. Ömer Bayram gerçekten bu takıma yakışmıyor oyuna girdi ne yaptığı belli degil. Hep söylediğim Halilin olmaması daha faydalı oldu. Mustafa Muhammed, lyundama ikilisi daha erken girseydi büyük ihtimalle 1 0 maçı kazanirdik. Emre Kılınç da faydasız olmaya devam ediyor. Bahsettiğin gibi çok net apaçık ortada olan bir penaltı Mustafa ya çalınmadı. Nasıl es geçtiler inanmak zor. Son 16 ya kalmak güzel en azından yarı finali görmeyi çok isterim. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram bu maçta müthiş iş çıkardı. Kanadı kapattı, direnç kattı. Kötü demek yanlış. Nerede eksik olsa oynamaya çalışıyor.

      Sil
  2. (Emre)
    Gol olmasa da cok zevk aldim. Satranc gibiydi. Rakibin hamlesine karsi hamle. Taktik savaslari severim. Sarri'nin Lazzani ve Anderson hamlesine Ømer Bayram hamlesi. Tabi sonra ileride top tutamadik Mohammed girene kadar. Kerem cikabilirdi diye dusunuyorum. Zaten yorulmustu ve Acerbi-Felipe karsisinda forvet oynamak zorunda kaldi Mohammed girene kadar.

    Garip gelebilir ama bence Avrupa'daki basarimiz rakplerin futbol oynamak icin sahaya cikmasindan kaynaklaniyor. Superligde motivasyonumuz kayboluyor. Avrupa daki rakiplerimiz taktiklerini gøsteriyor, hoca da karsi taktiklerini gøsteriyor. Cunku rakip futbol oynayarak buna izin veriyor. Hakem ve oyuncular Topun oyunda kalma suresiyle buna izin veriyor. Hoca kendini gøsterebiliyor. Oyuncularimiz kendini gøsterebiliyor.Superligde bir kac takim disinda herkes kapanmaktan baska birsey yapmiyor. Taktik bilgisi sifir hocalar. Dizi oyuncularindan daha iyi kendini yere atan, dram yapan, ici bos artistlik yapan futbolcular (evet hemen aklima Malatya macindan Ertac ve Sadik geldi). Birde surekli oyunu durduran hakemler. daha TFF var. Biz seyirciler olarak ligimizden zevk almiyoruz, hoca ve futbolcular nasil alsin?
    Superligde Sampiyonluk benim icin Ønemli degil artik. Avrupa bileti almak, ve her sene avrupa kupalarina katilim ve bøyle zevkli maclar izlemek bana yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmemek üzerine sahadaydık ve kaybetmedik. Plan doğru, rakibe aman vermedin, hamlelerinin hepsi iş yaptı. Fazlasını hayal etmemek için sebep yok :)

      Sil
    2. Haklisin Super Lig'de her an simdi ne uyduracaklar diye maci izlerken Avrupa maclari VAR yokmus gibi oynaniyor ve sadece gerektigi zaman durduruluyor aradaki fark cok bariz Turkiye'de hem rakipler hem de hakemler oyunu oynatmamak uzere maca cikiyorlar cünkü.

      Sil
    3. Ne kadar temiz ve hızlı yönetim değil mi :)

      Sil
    4. Evet en onemlisi ben Uefa maclarini izlerken VARli ve VARsiz donem arasinda bir fark hissetmiyorum, bizim lig maclarinda ise acayip geriliyorum kaleye gelen her topta bir sey uyduracaklar hissi hakim ve bu gercekten oluyor da aciklamalari da "kural degisti" oluyor ve ne hikmetse o kural Fenerbahce ya da Trabzonspor'a farkli uygulaniyor.

      Sil
    5. Bizde var olayına her şeyde bakıyorlar ve diledikleri gibi karar veriyorlar. Bakmaları da en az 5 dakika yiyor.

      Sil
    6. Evet oyun durmuyor abi cok daha akici bunun icin caba sarfediyorlar bizde ise tam tersi. Lazio icin var olma macinda ilk yari 1 dakika 2. yari 5 dakika toplam 6 dakika uzatma verildi. Bizde siradan Anadolu takimlarina karsi maclarda toplamda 10 12 dakikadan assagi uzatma yoktur kisacasi en az iki kati ve kalitesiz bir oyun sonucu bu uzatmayi aliyorlar, su golsuz mac bile bizim derbilerden cok daha akici ve zevkliydi.

      Sil
    7. Haliyle de keyifli işte. İyi takımlar ön planda.

      Sil
  3. Diagne mukemmel oynadi bence onun yerine baska secim yapsaydik ileride bu kadar rahat mucadele edemezdik, cok iyi macti karsilikli taktikleri izledik Turkiye'deki gibi kaos futbolu yoktu burasi baska bir seviye gercekten umarim gerekli takviyeleri yapip en az yari final görürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi hücumda tuttu, rakip stoperleri bozdu, bağlantı oldu.

      Sil
  4. Şu dağlarda kar olsaydım..
    Biz seni,sevgini,isteğini,emeğini ve arzunu biliyor, hissediyor ve sayende yaşıyoruz derdim fırsatım olsa hocamıza sağ olsun.
    Ne yaşadık neler geçti hikayemizden son 8 ayda. Şimdi neredeyiz bileğinin hakkı ile emek veren hak ettiği yerde ve maalesef bilek hakkı yerine vaktin alicengizlerine tamah gösterenler 0 puanla evinde.
    Böyle olmaysadı keşke hakkıyla uğraşan hakkını, erken unvan uğruna ruhunudan vazgeçenler ise akıbetini yaşadı.
    Bugün gözümden gönlümden başka ifadeyle akmadı kusuruma bakmayın.

    YanıtlaSil
  5. Gruptan lider çıkan takımı tebrik etmek gerekir her şeyden önce. Fakat şunu da işler iyi giderken söyleyeyim her fırsatta Babel'in sahaya sürülmesinden bıktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde başkası yok ki o profilde, nedeni bu. Fizikli, uzun toplar atarız, bunları alır diye düşündü. Biraz da hücumda kalabilmek adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir