17 Aralık 2021 Cuma

Luka Jovic & Galatasaray, golü bulacak forvete su gibi ihtiyaç var


Avrupa Ligi ve Süper Lig performanslarının farklı olmasının 2 temel nedeni var. İlki hakemler ve bu tartışılmaz bir gerçek. Diğeri de oyun yapımızın farklı oluşu. Avrupa'da biraz daha "geçiş" temelli bir takımız ve bunu da iyi uyguluyoruz. Ligde ise top sende, oyunun o denli güçlü değil. Güçlü olduğu anlarda da büyük bir "bitiricilik" sorunu var. Forvet konusunda istikrar sağlanmamış olsa da, kale ağzından dahi gol kaçırma potansiyelimiz var. Artık bu da istikrar ile açıklanmaz. Kim oynarsa oynasın beklediğimizi alamadık.

Bu forvet sıkıntısı da ligde "gol" bulma yönündeki en büyük handikap oldu. Kısır kaldığımız da oluyor, Fenerbahçe ve Altay maçları gibi çuvalla gol kaçırdığımız maçlar da. Bu sorunu çözmek adına forvet transferini, hem de iddialı bir forvet transferini bekliyorum. Luka Jovic ya da başkası olur bilmem de, garanti iş lazım. Avrupa'da biraz daha iddia sahibi olmak ve ligde kafamızı kaldırmak adına bu olmazsa olmaz.

Luka Jovic, Real Madrid adına hayal kırıklığı bir transferdi. 2 yıl önce Frankfurt'tan 63 milyon avro gibi bir rakama transfer edildi. Bir türlü istenileni veremedi, yine Frankfurt'a kiralandığı dönem oldu, geri döndü. Şimdilerde az az süre alıyor, rotasyonun dibinden de olsa şans buluyor. Benzema'nın başka alternatifi yok, sebebi bu. Ocak ayında forvet transferi yapabileceklerinden söz ediliyor. Mbappe, Haaland gibi isimler havada uçuyor. Bu da ya Ocak, ya da yaz aylarında Jovic'i boşa çıkaracak.

Galatasaray adına bu tarz bir transferin tek ihtimali "kiralama" olur. Yakın geçmişte olduğu gibi, kendi takımında düşüş yaşayan ve şans bulamayan iddialı isimleri parlatma hamlesi. Daha önce de bu yönde birçok isim aldık ve çoğunu da parlattık. Sonrasında o isimler ayağa kalkabilmeleri sebebiyle yeniden transfer yapabildiler. Bu işe fırsat gözüyle bakarım, çünkü ihtiyaç. Kiralama hamlelerini sevmiyor olsam da, atabileceğimiz bir kurşun da yok gibi.

Luka Jovic iyi bir bitirici. Frankfurt dönemi harika performans göstermişti. Ön alanda hareketli, gol sezgisi yüksek, bitirici, teknik kapasitesi de yüksek bir isim. Kendi pozisyonunu da yaratır, ceza sahası içi ya da çevresinde topla buluştuğu an da golü bulur. İşin hareketlilik tarafı önemli. Sadece ceza sahası içini odak alacak forvetleri sevmiyor hoca. Jovic'den oyun içi katkıyı ne derece alırız bilmem de, ihtiyaç "gol atan bir forvet" olduğundan, uçana kaçana vuracak ve bitirecek bir isim lazımdı. Zor bir transfer, umarım gerçekleşir.

15 yorum:

  1. kalenin ağzından ronaldo da gol kaçırabilir. bu çok doğal. bu yüzden mohamed'e yüklenmek çok saçma. üst üst 3-4 maç 90 dakika sahada kalıp gol atamazsa tamam diyeceğimde adam son 10 dk oynuyor. ilk 11 olarak da 4-5 maçta bi oynuyor ve onda da mutlaka oyundan alınıyor. e bu adam nasıl katkı versin ? golü yedek kulübesinden mi atsın. "uçana kaçana vuracak ve bitirecek bi isim lazım" demişsin. mohamed ilk geldiğinde böyle değil miydi zaten ? şimdi 1 maç oynatıp 3 maç bekleterek adamın ayarlarını bozduk. elimizdeki değerleri harcamada üstümüze yok. şimdi yine forvet mi alacağız ??? o da olmazsa bi transfer daha mı ? ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar sık kaçırmaz. Bitirememek bu sezonun en büyük sorunlarından. 3-4 maç üst üste oynadığı dönem de değişmiyor maalesef. Mohamed ilk geldiğinde böyleydi, sonra bu seviyeyi ya da yaşantıyı kaldıramadı. İddia lazımsa, forvet alacağız.

      Sil
  2. Avrupa da iddia sahibi olmak yıldızlardan mı geçiyor? Hem Avrupada jovic değil sana diagne lazım olacak çünkü rakip kaleye uzak bir şekilde oynayacaksın savunma yapacaksın o geniş alanı oynayabilecek bir forvet dğeil jovic bunu diagne oynar. Ligde de zaten iş bitmiş, neden gidip euro da bu seviyeye gelmişken jovice büyük paralar verelim ilk 4 e girelim diye alıcaz bu adamı? Marsilya maçında diagne nin stoperlere tur attırması olmasa o goller bulunamazdı mesela ama jovic tam tersi oyun içi katkısı iyi bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirememek problem, iddia sahibi olmak böyle bir forvetten ister istemez geçiyor. Jovic başka bir seviye, kıyaslamam.

      Sil
  3. top ceza sahasına akın ediyor sanki hala forvetlere suç buluyoruz.
    ayrıca maaş dengesini bozmaya da bu kadar hevesli olmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jovic, top ceza sahasına akın etmese de ekmeğini taştan çıkarıyor. Piatek bunu yapamaz mesela.

      Sil
  4. Kız vadeli çözümler yerine yetenekli genç oyunculara yatırım yapmaya devam etmeliyiz, defans hattının iskeletini oluşturduk, Gedson gelince orta saha iskeletimiz oturacak. Kaleci için de muhtemelen Muslera sonrası için kaleyi teslim alabilecek bir isim arayışına gireceğiz. Mevcut kadroda forvet için bonservisi bizde olan tek oyuncu Diagne, onun da satışını istiyoruz. Yabancı kuralı nedeniyle Halil'in bonservisini almak istiyoruz, Mustafanın bonservisini alacağımızı da Terim bizzat söyledi, dolayısıyla en iyi ihtimalde 10M euro'luk bir yatırımı zaten o bölgeye yapacağız. Bence son kurşunumuzu kiralık bir oyuncuya değil, uzun vadede klübe değer katacak hücum oyuncuları için harcamalıyız. Bunun için de ideal pazar Romanya diye düşünüyorum. Ianis Stoica takip ettiğimiz bir isim, yine Octavian Popescu büyük bir yetenek ve bizi isteyecektir. Becali de taraftarlarla yaşanan gerginliklerden sonra yazın olduğu kadar tok dirençli olamayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu eleştiri mantıklı, kısa vadeli hareket. Bu da planı sekteye uğratabilir. Ama iyi bir forvet ihtiyacı var.

      Sil
  5. Bizim ligin santraforu gibi gelmiyor pek bana. Zorlanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ligin santraforu kendisi :)

      Sil
    2. Her ligin ama ispanya liginin değilmiş sanırım.

      Sil
    3. Gittiği takım da Real Madrid, kolay mı :)

      Sil
    4. Halil Jovic olabilir belki etrafında birileri olmalı.

      Sil
  6. Muhammed sürekli ilk 11 de başlatılmalı. Halile verilen şans ısrarla Muhammed'e verilmiyor gerçekten yeter. Jovic ise keşke gelse gerçekten iyi bir oyuncu çok da faydası olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir