15 Aralık 2021 Çarşamba

Ocak ayının en önemli gündemlerinden biri kaleci transferi olacak


Muslera'ya sevgim, saygım sonsuz. Yaşamış olduğu son sakatlığın ardından umarım en güçlü şekilde geri döner. Yaş 35, son dönemde 2. ciddi büyük sakatlık diye düşününce ister istemez bugünü düşünme gerekliliği doğuyor. Hatta son dönemde dillerde olan ve iyiden iyiye konuşulan geçişi de sağlama zamanı geldi gibi. Mevcut yabancı kuralı her yıl daha da katılaşacak ve yerli kaleci "olmazsa olmaz" bir noktada. Galatasaray'ın böyle bir kültürü olmasa bile, kötü döngüyü kırıp atma zamanı geldi.

Ocak ayının en önemli gündemlerinden biri kaleci transferi olacak. Muslera sakatlanmamış olsa dahi bunu konuşacaktık. O zaman da Muslera'ya rekabet lazım, Milli Takım dönüşleri problem oluyor, ligde de bazen yerli kaleciyle oynayabilmeliyiz düşüncesi vardı. Şu an ise direkt olarak 1. kaleci olacak ve mümkünse uzun süre onunla devam edeceğiz. Kaleciden kastım da "yerli" oluşu. Etiket sever dostlar yabancı kalecileri yazacak da, ligin şartları bambaşka. Yerli kaleci olmazsa olmaz.

Elinde oynatabileceğin bir yerli kaleci yok. Fatih Öztürk ya da İsmail Çipe ile bu iş yürümez. Hatta ligin ilk yarısı bitene kadar kalan haftalar nasıl geçecek diye de korkuyorum. Okan Kocuk kiralık, sanmıyorum ki geri dönüşüne izin verilsin. Sonuçta Giresunspor da bir plan yaptı, iyi de giderken neden bozsun? Menemenspor'lu Batuhan Şen gelişiyor ama onu da şu an alıp kaleye koymak riskli. O seviye başka, bu seviye bambaşka.

İrfan Can Eğribayat'a gideceğiz, bu işin başka çıkar tarafı yok. Şu an içime sinen, bizi taşır diyeceğim bir yerli kaleci de yok bu arada ama mecburuz. Bu mecburiyet içinde de, Göztepe kalecisinin fiyatına 1-2 milyon daha ekledi bile. Potansiyeli olan, ayakları temiz, risk almaktan kaçınmayan, üzerine sık pozisyon geldiğinde daha da büyüyen bir kaleci. Hataya açık, geliştirmesi gereken birçok nokta var. Her şeyin önünde, şu an alabileceğin tek yerli kaleci.

Nurullah Aslan'ı soracaklar olacak. 2. Lig'de iken potansiyelinden sık bahsederdim ama geçen sezon 1. Lig'de potansiyelini yansıtamadı. Bu sezon formayı kaybettiği bir dönem var ve geri dönüşü sonrası o potansiyelden tekrar bahseder olduk. 2.02 boy, yan topları süpürüyor. 1'e 1'lerde problem yaşayabiliyor, cepheden de bazen boyu kaynaklı sıkıntı olabiliyor. Ayakları temiz, o boya rağmen iyi refleksleri var ve kurtarış anında da ayaklarını iyi kullanıyor. Bu seviyede mi derseniz henüz değil, zamanı var.

17 yorum:

  1. Okan dan fazlası yok hatta okan çok daha iyi bir kaleci. Okan in arkasına yedek olarak düşünülüyorsa olabilir ama 1.kaleci olmaz olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrfan Can Eğribayat bence daha net bir potansiyel ama aralarında bence de dev farklar yok.

      Sil
    2. Net potansiyel midir emin değilim ama 1.kaleci olmaz. Okan döndüğünde ve tutununca kalede ki eminim tutanacagindan arkasında uzun süre beklemek zorunda kalacak. Yaşı itibari ile de uzun süre oynamaz ise o potansiyeli hiç bir zaman bulamayacaktir. Okan geldiğinde arkasında bekleyecek kalecinin yaşından ziyade tecrübeli olması daha önemli. Dolayısıyla irfan can a pek sıcak bakmıyorum ben.

      Sil
    3. Nereden biliyorsun? İyi olan oynayacaktır. Emin olmadığın bir isim için, çok tanıyormuşçasına keskin yorumlar bunlar. Kendin diyorsun emin olmadığını. Peşin ön görüler zarar verir.

      Sil
    4. Bence de Okan daha iyi hem de bizim savunmayi taniyor oynamisligi var, beni esas dusunduren Basaksehir macinda Ismail mi Fatih mi oynar orasini bilen var mi?

      Sil
  2. giresun cephesinden gelen açıklama gayet ılımlı. okan'ı geri istesek verecek gibiler. doğrusu da bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O işin bir maddi boyutu olur.

      Sil
    2. Irfan'dan ucuz olur abi seney de Muslera Okan yaparsin zaten Okan oynamak icim gitti oynarsa zaten kalmak ister bizde hem de daha iyi kaleci Irfan'a göre. Okan formülü bizim icin daha mantikli gorunuyor ha Muslera'yi seneye yollayacaksan Irfan alinir iki yerli kaleci ile devam edilir o da bir opsiyon elbette.

      Sil
    3. Okan Kocuk olsun, ben de onu istiyorum da, İrfan Can Eğribayat neye göre arkada kalıyor onu çözemedim.

      Sil
  3. Okan ve Batuhan yeterli olur.Irfan can 'a o paraları vermeye gerek yok.Zaten şampiyonluk şansı kalmadı.Yerli bir kaleci ile devam etmek mantıklı.

    YanıtlaSil
  4. Okan derim ama kiraya gidince çok kıymetli olan futbolcu geri döndüğünde ilk hatasında bu seviyenin kalecisi değil denilecek. Muslera sonrası çok zor kalede işimiz bu zihniyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde kırıp atacağız işte döngüyü :(

      Sil
  5. O kadar transfer yanlışları yapıyoruz ki sezon başında alternatif kaleci gerekiyordu hiç üstüne düşmediler. İrfancan bana da mantıklı geliyor. Niğde sporun kalecisini de ısrarla yazıyorum listeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ergeşespor'un kalecisini çok beğeniyorum.

      Sil
  6. Ispartaspor'un kalecisi Alp Arda da değerlendirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırklarelispor'un 2. kalecisi de ciddi potansiyel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir