22 Aralık 2021 Çarşamba

Oğulcan Çağlayan'ın sağ bekte daha önce denenmesini beklerdim


Bu yorumu takımın mevcut durumuna göre yapıyorum. Oğulcan Çağlayan, Galatasaray'ın uzun yıllar sağ beki olur diyemem. Bu tarz pozisyon değişimlerini severim de, uzun vadeli bir iş. Oğulcan Çağlayan da bu sayede kariyerini farklı bir noktaya getirebilir. Kendisi potansiyel sahibi ama kabuğunu bir türlü kıramamış bir kanat forvetti. Ön alanda çalışkanlığıyla ön plana çıkan, fizikli bir isim. Geçen sezon da bu pozisyonda katkı verdiği anlar var. Aslında Galatasaray kariyeri beklediğimden iyi gidiyordu.

Bu sezon hiç devreye giremedi. Kamp dönemi de iyiydi, hazırlık maçlarında kendini gösterdi ama malum transfer hadisesi kaynaklı ön eleme maçlarında oynayamadı. Bu da onu mental olarak geriye götürmüş olabilir. Toparlanması uzun bir zaman aldı derken, yeni transferler sonrası da iyice geri plana atıldı. Bu sefer de Ocak ayında gider diye düşünüyordum. Bursaspor'la oynanan hazırlık maçında sağ bek oynayıp, çok iyi görüntü verince acaba mı dedik.

O da işte mevcut durum kaynaklı. Boey sakat, Yedlin de beklenileni veremiyor. Avrupa Ligi'nde geçiş kovalarken tamam de, ligde set oynamak isterken, hücumda bek katkısı alamıyoruz. Bunun da esas kaynağı Yedlin. Bu yüzden de Oğulcan Çağlayan'ın sağ bekte daha önce denenmesini beklerdim. Zaten işler iyi gitmiyor, farklı bir şeyler lazım. Daha kötüsü olmayacak, en fazla yine kaybedersin de, farklı bir şey denemiş olursun.

Adana Demirspor maçına baskılı başladık mesela. Pozisyonlar vardı, fena gelmedik. Hücumların ana kaynağı beklerdi. Oğulcan Çağlayan da tüm maç boyunca hem çok çalıştı, hem de sağ tarafı etkili kullandı. Bitirememek yine sorun oldu, bu ayrı bir konu. En azından Yedlin'den çok daha iyiydi diyecek noktadayız. Yeterli mi, elbette hayır. Boey'i bekliyoruz. Yarın Omar da döner, durumu ne olur bilemiyorum.

14 yorum:

  1. Tam 3-5-2 gibi dizilişlerin sağ kanadı. Güçlü, fizikli, çalışkan, topla ilişkisi fena olmayan sağ ayaklı sağ kanat :) Bilmiyorum ligde 3lü oynayan kaç takım var ama Anadolu takımlarında o pozisyonda fark bile yaratır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönde gelişim sağlarsa kariyerine daha değer katacak gibi.

      Sil
  2. Ben Oğulcana yeterli şans verilmediği kanaatindeyim, feguli de çoğu maçı vasatın altında oynamasına rağmen çok fazla ısrar edildi ama oğulcan hiç forma bulamadı lig maçlarının artması yedek ve genç oyuncular açısından dez avantaj bence lig yerine daha uzun maratonlu bir kupa olsa ve kupa maçlarında genç ve forma sanşı bulamayanları izlesek takımlar açısından da daha verimli olacağı kanaatindeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim umudum yoktu. Umudu ortaya çıkaran Fatih Hoca'ydı ama bazı dönemler ısrar etmedi. Bilmiyorum neler oldu.

      Sil
  3. ilk devre iki çalımla topu getirdi ömer kaçırdı. oğulcan'ı düşünse bomboştu.
    ikinci devre kornerde yükseldi kafa vurdu devamında gol kaçırdık.
    bir de kale ağzından kaçırdığı gol var.
    bu çocuğun hücumda garip bir yeteneği var. çok rahat pozisyona giriyor. atıyor atamıyor ayrı mesele.
    koşmaktan usanmayan biri zaten. defalarca bindirme yaptı.

    aylardır pas tutmuş olmasına rağmen yedlin'e kıyasla çok daha fazla iş yaptı. ama karşılığında kaçırdığı gol yüzünden kalitesiz damgası yedi. insanların bakış açılarını anlamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan çok çabaladı ve hücum tarafında zorladı. Maçın başında da vardı, baskı anında da. Daha önce kullanılabilirdi.

      Sil
  4. fatih terim şu değişikliği yapmak için tam 3 ay bekledi. eski fatih terim olsa şu yedlin'e katlanmak zorunda bırakmazdı bizleri. sağ ayaklı birini hemen kaydırırdı oraya. işte o eski fatih terim'den eser kalmadığı için artık vedalaşma zamanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki Oğulcan Çağlayan sağ bek oynayabilir diye hayal ettiren de kendisi.

      Sil
  5. Yazdiklarina katiliyorum ek olarak sol bek icin ise Emre Tasdemir gittigi yerde oynatilmiyor resmen bos yere gönderdik ve genis kadroda mutlaka bizde is yapardi, kadro muhendisligimiz kaleciden forvete kadar hatalarla dolu resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de kalsa çok bir şey değişmeyecekti. Neden sözleşme uzattık onu da bilmiyorum. Aziz Behich'i de geçemiyorsan kendini sorgulayacaksın artık. Giresun iyi gidiyor ve Emre Taşdemir yedek. Adamlar haklı demek.

      Sil
  6. Umarım ısrar edilir çünkü yedlin gerçekten umutsuz vaka, hem oğulcan boy avantajı ile birçok gol atabilir. Bir zamanlar ts de novak dünya gol attı boy avantajı sayesinde hele full ofansif oynayacağın maçlarda çok ideal oğulcan,güzel şeyler hayal ettiriyor bana sağ bek de açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından Boey dönene kadar o oynamalı. Beklerin ceza sahası içine girmesi o kadar kıymetli ki.

      Sil
    2. Değerli bir oyuncu yabancı kontenjanı da git gide azalırken kıymeti bilinip kazanılmali. Boey ikinci yarı oynar yaza transfer yapabilirse seneye elimizde hazır sağ bekimiz olur.

      Sil
    3. Umarım Antalyaspor maçında da oynamaya devam eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir